Boekrecensie

Controle – Esther van der Ham

Van uitgeverij Droomvallei kreeg ik op verzoek het boek Controle van Esther van der Ham toegestuurd. Het persbericht over het verhaal sprak mij aan dus ik wilde graag een exemplaar om te reviewen.

Controle Esther van der Ham

Het boek is behoorlijk zwaar. Het is een softcover maar van behoorlijk dik papier daardoor ligt het boek niet zo lekker in de hand maar het gaat om de inhoud nietwaar?

Over het boek:

Als Marjolein er, na een noodlottig ongeval van haar man, alleen voor komt te staan, verliest ze meer en meer de controle over haar leven. Spanningen om haar gezondheid, vervelende incidenten op het werk, intriges bij het koor en een bemoeizuchtige moeder… De zorgen stapelen zich op. Ze kan zelfs haar kinderen niet meer de veilige omgeving bieden, die ze zo belangrijk vindt.

Marjolein zoekt wanhopig naar een oplossing. Om de controle terug te krijgen is ze bereid veel te doen. Heel veel. Maar gaat ze in haar zoektocht naar een nieuwe partner niet net een stapje te ver?

Het boek telt 233 pagina’s en heeft een redelijk groot lettertype dus het leest lekker weg. De hoofdpersoon Marjolein vond ik soms een beetje vervelend dan dacht ik ‘kom op meid’, geen struisvogel zijn (ofwel kop in het zand) maar aanpakken die problemen. Ik kan natuurlijk deels aan haar relateren omdat ik ook mijn kids grotendeels alleen heb opgevoed maar het verlies van een man heb ik (gelukkig) niet meegemaakt. Het einde wordt nog even goed spannend. Ik heb me prima vermaakt met dit boek.

Esther van der Ham

 

Over de auteur:

Esther van der Ham heeft zich laten inspireren door gebeurtenissen in haar omgeving die een geheel eigen leven zijn gaan leiden in ‘Controle’. Esther is uitgeefster. Ze schreef en illustreerde diverse kinderboeken. Dit is haar eerste roman.

Het boek kost EUR 14,50 en is direct bij de uitgever te bestellen. Je kunt ook nog om een gesigneerd exemplaar vragen lees ik op de site. Leuk als je het iemand cadeau zou willen geven.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

13 thoughts on “Boekrecensie

  1. Lijkt mij een leuk boek Annette! Ik vind dikke boeken met een zachte cover ook altijd moeilijk vasthouden..als ik lees lig ik op mijn zij in bed. (krijg altijd een lamme arm)
    Ik lees de laatste tijd niets meer. (mijn lidmaatschap bij de bieb is verlopen.. en niet de rekening betaald..oeps) Maar dit weekend op de markt voor het dierenasiel 2 boeken gekocht voor 2 euro 🙂 (gaan onder de boom, na de kerst weer leesvoer!)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ikheb het lezen weer helemaal te pakken gelukkig. Heb mijzelf ook een challenge opgelegd, moet nog 2 boeken uitlezen voor de 31e. Ik ben op dit moment aardig op weg in Het Familiegraf van Hjorth Rosenfeldt. Ben gek op thrillers!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s