Sample Saturday

The Body Shop Chinese Ginseng & Rice

Vandaag het tweede (van de drie) gezichtsmasker waar ik een sample van ontving van The Body Shop. Ik had een bon opgestuurd gekregen waarmee ik in de winkel 3 samples op kon halen. The Body Shop heeft een hele serie nieuwe maskers aan hun assortiment toegevoegd en ik test er dus in totaal 3 voor je uit.

The Body Shop Chinese Ginseng & Rice

Het Himalayan Charcoal masker heb ik al in een sample Saturday besproken (klik hier) en daar was ik niet echt over te spreken. Benieuwd dus of deze beter bevalt.

Wat voor product is het?

Een gezichtsmasker en ook nog eens 100% vegetarisch (voor de liefhebber).

Welk merk betreft het?

The Body Shop 🙂

Blaas je huid nieuw leven in met onze Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask. Dit 100% vegetarische masker met exfoliating scrubdeeltjes is geïnspireerd door Chinese tradities en gemaakt van ginsengextract, rijstextract en biologische Community Trade-sesamzaadolie om de huid helderder en egaler te krijgen.

Geformuleerd zonder parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën

Ginsengextract uit China verstevigt en stimuleert

Rijstextract uit China, van oudsher gebruikt om de huid te hydrateren en te verhelderen

Biologische Community Trade-sesamzaadolie uit Nicaragua, rijk aan olie- en linolzuren die de huid verzachten

Chinese Ginseng & Rice masker The Body Shop

Wat is de eerste indruk?

Hier word ik blij van. Het masker ruikt heel subtiel en smeert makkelijk uit. Hij droogt verder niet in en na een paar minuten maak ik mijn vingertoppen wat vochtig en masseer ik nog even heerlijk dit masker verder in mijn huid. Je voelt de rijst/scrubdeeltjes heel goed maar deze zijn niet hard en zorgen dus voor een milde scrub. Dan stap ik onder de douche en spoel hem makkelijk van mijn gezicht.

Kopen of niet kopen?

De ingrediënten van dit masker kunnen mij beter bekoren dan het Charcoal masker. Helaas zit er ook alcohol Denat in dit masker maar het staat een stuk lager op de ingrediëntenlijst. Ik blijf het jammer vinden dat The Body Shop veel alcohol in hun producten stoppen. Ze zijn heel ‘groen’ en maatschappelijk verantwoordt bezig, hebben prachtige winkels en dito producten. Waarom ze dan geen betere ingrediënten in hun producten stoppen is mij een raadsel (zal wel met geld te maken hebben). Ik heb daardoor een beetje haat/liefde verhouding met The Body Shop. Maar dit masker vind ik prettig dus krijgt van mij een ja als aanrader.

Annette

 

16 thoughts on “Sample Saturday

 1. Je hebt zo gelijk met die ingredienten lijst en alcohol denat en dergelijke.
  Zo werkt Vichy nml ook.
  Mooi merk met fijne producten, tot je gaat lezen wat er allemaal in zit.
  Zo jammer!
  Toch lijkt mij dit wel een fijn masker, alcohol denat is in dit geval iets minder erg omdat je het toch af wast en daarna een voedende creme opbrengt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben wel benieuwd naar hoe dit masker aanvoelt op de huid. Ik vind het altijd wel prettig om scrubdeeltjes echt te voelen mits ze dus niet te hard zijn. Over het algemeen vind ik de producten van The body shop heerlijk, zowel qua geuren als texturen, ook al zijn de ingredienten inderdaad niet altijd even geweldig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s