Sample Saturday

The Body Shop – Himalayan Charcoal

Van The body Shop heb ik 3 samples ontvangen met hun nieuwste maskers. Vandaag test ik de eerste voor jullie uit het Himalayan Charcoal Purifying Glow mask.

Wat voor product is het?

Het is een gezichtsmasker dus 🙂 Dit zegt TBS over hun masker:

Gun je huid een intense reiniging met onze Himalaya Charcoal Purifying Glow Mask. Dit 100% veganistische kleimasker is geïnspireerd door oude Ayurvedische tradities en gemaakt van bamboehoutskool, groene theebladeren en biologische tea tree-olie.

100% vegan – Tintelend kleimasker – Bamboehoutskool uit het Himalayagebergte onttrekt onzuiverheden – Groene theeblaadjes uit Japan, rijk aan antioxidanten en catechinen, verwijderen dode huidcellen op effectieve wijze

Biologische Community Trade tea tree-olie uit Kenia, voor een gezonder ogende huid

The body shop himalyan charcoal

Welk merk betreft het?

The Body Shop

Wat is de eerste indruk:

Bij het aanbrengen slaat dit product direct op mijn ogen. Ik denk pepermunt 🙂 maar aan de ingrediënten te zien is het dus de Tea Tree olie, ik vind dit best storend en ik denk dat mensen met een gevoelige huid hier wellicht niet goed op gaan reageren. Het masker droogt bijna helemaal in zoals het een goed kleimasker betaamt (zie de foto’s na het aanbrengen en na een paar minuten). Het masker heeft ‘stukjes’ hahaha ik vind het wat klonterig daardoor bij het aanbrengen.

The Body Shop Himalyan Charcoal

Hij droogt goed in en is daarom wat lastig te verwijderen. Je moet best een beetje boenen. Ik zou zeggen breng hem aan voordat je onder de douche stapt ik denk dat hij onder de douche makkelijker los laat door de stoom en het warme water maar met een washand lukt het ook (uiteindelijk).

The Body Shop Himalyan Charcoal

Kopen of niet kopen?

Nee, ik vond hem heftig qua geur en kreeg er tranende ogen van. Ook het feit dat er als 4e ingrediënt alcohol Denat in zit vind ik jammer. Alcohol Denat wil je liever niet op je gezicht gebruiken (dit is een uitdrogende alcohol soort). Een fullsize pot kost EUR 20,-. Ik ben zelf ook niet zo’n koper van maskers omdat ik het vrij weinig gebruik, ik vergeet het vaak en als ik bij de schoonheidsspecialiste ben krijg ik daar ook altijd fijne maskers dus thuis gebruik ik het niet vaak.

Heb jij al een masker uit de nieuwe serie van The Body Shop geprobeerd?

Annette

19 thoughts on “Sample Saturday

  1. He wat jammer zeg, maar inderdaad; dit zou ook niets voor mij zijn; vroeger toen ik nog erg veel last had van acne gebruikte ik wel plaatselijk tea tree oil, maar zelfs toen nooit op mijn hele gezicht in de vorm van een masker. En die harde alcohol vind ik ook geen fijne gedachte. Zelf schrijf ik eigenlijk nooit echt uitgebreid over producten die ik echt niks vind, maar ik moet zeggen dat ik dit toch wel heel erg fijn vind om te lezen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s