Flawless Finish

Flawless Finish

Ik heb een donsvachtje oftewel Peachfuzz 🙂 . Zo dat is eruit haha. Ik ben vrij donker (blond) maar op mijn gezicht heb ik met name langs mijn kaaklijn een aardig donsje. Ik stoorde me er nooit zo aan maar sinds een paar maanden wel.

Flawless Finish

Tijd dus om daar wat aan te doen. Ik was al met van die wenkbrauwmesjes in de weer en op zich ging dat best aardig maar helemaal lekker weg ging het niet. Met dat mesje deed ik ook af en toe de snor een beetje bijschaven (ja dames met de jaren krijgen we echt een donssnorretje).

Op YouTube volg ik een aantal dames op leeftijd en Angie van Hot & Flashy is daar 1 van. Deze Amerikaanse dame liet een tijdje terug een apparaatje zien, de Flawless Finish waar ze haar perzikhaartjes mee te lijf ging en dat zag er niet verkeerd uit.

Voor mij is het belangrijk dat ik geen baard, stoppels of andere donkere, harde haren krijg als ik besluit een scheermesje ter hand te nemen. Ik weet dat dit voor het merendeel (of eigenlijk alle dames) geldt dus toen zij de resultaten liet zien en ook dat de donshaartjes gewoon als dons terugkomen besloot ik dit apparaat eens op te zoeken in Google.

Hmm alleen via Amazon te koop, dilemma want ik wist niet of ik dan met douanekosten of iets geconfronteerd zou worden. Je wilt niet dat zo’n apparaat ineens het dubbele gaat kosten. Toch maar niet besteld dus maar hij bleef toch door mijn hoofd spoken. Het apparaatje kost 20 dollar en ik begreep dat als je onder de 22 dollar blijft je geen invoerrechten hoeft te betalen. De proef op de som en toch besteld. Ik betaalde omgerekend met verzenden EUR 24,-.

Hij was snel bezorgd ik denk met een week dat ik hem al in huis had dus dat was echt wel fijn. Je kunt het machientje een beetje vergelijken met zo’n neus/oortrimmer die je wel in de winkels ziet. Er gaat 1 AA batterij in die netjes werd meegeleverd als ook een borsteltje.

Best spannend 🙂 . Het oppervlak is helemaal glad en je kunt je dus niet snijden (top!) je gaat met ronddraaiende bewegingen over je gezicht (en snorretje) en je hoort alle haartjes afgeschoren worden. Het resultaat is echt mooi en glad. Zie hierboven de voor- en na foto en ook (sorry beetje smerig) het resultaat dat ik uit het machientje haalde hahaha.

Flawless Finish (13)

Je blijft best lang haarvrij. Het is echt niet zo dat je je vaak moet scheren. Ik zou zeggen 1x per 2 a 3 weken is voldoende (voor mij althans) op die manier houd ik het netjes bij en de haartjes groeien inderdaad gewoon ‘zacht’ terug. Je make-up oogt mooier op een gladde huid en ook je cremes en serums worden beter opgenomen. Win/win dus wat mij betreft.

Scheer jij je gezicht?

Annette

22 thoughts on “Flawless Finish

 1. Zo, dat geeft een goed resultaat zeg.

  Ik gebruik nog gewoon een pincet maar moet toegeven dat ik het wel een van de nadelen van het ouder worden vind.

  Je kan trouwens ook heel veel dingen bij de Duitse Amazon kopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat dons herken ik wel! Maar ik durf het echt nog niet weg te ‘scheren’… mijn oma scheerde haar kin ook, en zij had zwarte stoppels. Dat zou ik echt niet grappig vinden!
  Het resultaat staat wel mooier en ik begrijp goed dat make-up dan ook mooier pakt!

  Geliked door 1 persoon

  • Snap ik, ik had ook heel lang zoiets van gaat nog wel maar ik denk sinds begin van het jaar (vooral als ik met een vergrootspiegel bezig was met mijn wenkbrauwen…..) ging ik me meer en meer ergeren. Dit is in elk geval een tip voor als het je ook teveel wordt haha

   Like

 3. Pingback: Favorieten 2017 | Ann Ages Gracefully

 4. Gebruik je deze nog steeds? En komt je haar ook nog steeds als dons terug? Ik zit er echt over te denken er ook 1 aan te schaffen. Begin me behoorlijk te irriteren aan mijn dons…heb behoorlijk wat! Lees het graag terug of je het nog steeds gebruikt en nog bevalt en je haar ook nog steeds als dons terug komt; dat is mijn ergste vrees…..vooral bij het dons boven mijn bovenlip

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s