Bourjois

Bourjois Foundation – Healthy mix

Een poosje geleden besloot ik toch maar eens een overstapje te maken naar een andere foundation. Zoals jullie weten koop ik het allerliefste de foundations van Rimmel – klik voor review – die hebben de juiste kleur voor mijn teint en hij blijft prima zitten.

Bourjois Healthy mix

Toch las ik goede reviews over de foundation van Bourjois dus besloot ik deze dan ook maar eens te proberen. Ik nam hem mee in de kleur 56 light Bronze. Ook deze kleur is een goede match met mijn teint.

Over de foundation:

De Bourjois Healthy Mix Foundation 56 Light Bronze heeft een vernieuwde en unieke formule verrijkt met vitaminen C, E en B5, die direct zorgen voor een anti-vermoeidheidseffect en een egale teint tot 16 uur lang. De zachte en hydraterende textuur van deze foundation vermengt zich makkelijk met de huid en zorgt voor een stralende en egale huid!

Bourjois foundation Healthy mix

Ik breng mijn foundation aan met de kwast van Real Techniques. Ik doe dat altijd een beetje ‘deppend’ (is dat een woord? Haha) anyway, ik zal eens een poging doen om mijn routine te filmen (als daar interesse voor is) maar ik heb een inpandige badkamer dus of ik het licht goed krijg is dan even de vraag.

De foundation brengt makkelijk aan en ik gebruik altijd maar 1 pompje voor mijn hele gezicht. Ik heb een mooie huid zonder vlekjes of iets dus 1 pompje is voldoende om net even een mooi egaal geheel te krijgen. Hij brengt makkelijk aan en vlekt helemaal niet ook niet gedurende de dag. 16 uur is wat lang maar een werkdag houd hij het wel vol.

Bourjois Healthy mix foundation

Aan het einde van de dag glimt mijn voorhoofd wel een beetje maar ik heb zo’n vermoeden dat dat eerder door de Roger & Gallet crème komt –klik voor review– dan door de foundation. Deze crème bevat namelijk behoorlijk wat oliën en ik vind het niet fair om dan de foundation de schuld te geven 🙂 .

Bourjois foundation Healthy mix

Ik vind het een prima foundation die ook prettig aanvoelt op mijn huid. Hij is wat vloeibaarder dan mijn Rimmel foundation –klik voor review– maar de dekking vind ik vergelijkbaar. Ik kocht deze foundation bij de Etos en hij kost rond de EUR 15,-. Prima prijs voor een foundation wat mij betreft en bij ketens als Etos of Kruidvat vind je vaak aanbiedingen waardoor je producten nog wel met korting of bijvoorbeeld tijdens 1+1 acties voordelig kunt aanschaffen.

Ik ben positief over deze foundation. Welk merk foundation gebruik jij graag?

Annette

18 thoughts on “Bourjois

 1. Jaren geleden heb ik de ideale foundation kunnen bemachtigen. Ik heb een natuurlijke look ook in kunstlicht. Wel wat duurder maar paar druppeltjes is voldoende. Met me vingers breng ik het aan. Van het merk Pupa.

  Geliked door 1 persoon

 2. Had ook al goede dingen over deze foundation gelezen, dus wie weet test ik hem ooit eens uit… ooit… want ik heb nog ongelooflijk veel foundation in het badkamerkastje staan! Ik heb me bij een Kruidvat actie eens laten gaan… en toen bleek dat ik thuis nog foundation staan had 😀 ik ben dus wel even zoet!! Ik gebruik drie verschillende merken:
  – Estée Lauder Double Wear: super goed product, iets duurder uiteraard, maar ik gebruik hem wat spaarzamer, enkel op dagen waarvan ik weet dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat moet ‘gaan’.
  – Catrice HD Liquid Coverage: super goedkoop en héél goede foundation voor z’n prijs!! Misschien niet voor de drogere huid, maar bij mij past hij perfect. Ik mag hem niet aanbrengen met de handen want dat is veel te droog, maar ik gebruik meestal een borstel of een blender.
  – Max Factor Face Finity: heel goed ook. Ik gebruik hem de laatste tijd terug meer omdat hij een SPF 20 heeft tov een 10 bij de Double Wear en geen SPF bij de Catrice. In de zomer is deze Max Factor dus al een fijne bescherming voor m’n huid.
  Groetjes en een héél fijn weekend!
  Kathleen x

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben gebruik nu sinds kort de serum foundation van The ordinary en die bevalt echt supergoed, hiervoor gebruikte ik Estee Lauder en Chanel nou deze doet er echt niet voor onder maar veeeel goedkoper. Hou ik wer geld over voor andere leuke dingen 😀. Heb alleen nog niet echt de juiste kleur dus meng 2, sta op wachtlijst, maar het is een het een aanrader en voor mij een blijvertje. Jij ook een heel goed weekend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Klinkt prima. Ik ben ondanks dat ik veel keus heb aan foundations nog steeds zoekende. De BB cream van Beauty Kitchen vind ik momenteel heel mooi. Maar foundation is wat lastiger. Mijn huid pakt op sommige plekken foundations niet, waardoor ik er al snel vlekkerig uitzie. Best lastig dus, die huid van mij soms…

  Geliked door 1 persoon

 5. Eindelijk ook eens dit cosmetica stiefkind in de spotlights. Ik vind het jammer dat dit merk niet vaker benoemd word. Blijkt dus een hele fijne foundation te bezitten voor de rijpere huid.
  Ik gebruik al mijn foundations doorelkaar… hihihi

  Geliked door 1 persoon

  • Het is inderdaad een beetje onderbelicht merk maar ik moet zeggen toen ik het ging zoeken kwam ik hem ook niet zo veel tegen. Moest naar 2 verschillende Etos filialen en bij het Kruidvat hadden ze het ook niet, heb het idee dat je het een paar jaar terug meer zag.

   Like

 6. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 7. Een goede dekking zegt heel wat en de juiste kleur. Laatst hebben ze met een apparaatje getest welke keur het beste bij mij zou passen en die heb ik nu. Heb nog nooit Rimmel foundation gebruikt maar wel andere producten van Rimmel zoals de mascara. Het is een foundation die niet al te duur is en goed blijft zitten. .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s