Joik

Joik Geurkaarsen

We gaan weer naar de donkere dagen toe en dan brand ik lekker veel geurkaarsen. Ik brand eigenlijk het hele jaar wel geurkaarsen maar toch in het najaar/winter meer dan tijdens de mooie lichte(re) dagen.

Joik geurkaars

Goed excuus dus om maar weer eens het internet af te speuren naar geurkaarsen die ik nog niet heb geprobeerd. De nieuwsbrief in mijn email van Heavenly Pure kwam dan ook op een goed moment. Zij hebben namelijk een assortiment geurkaarsen van Joik, ik had er nog nooit van gehoord dus besloot er twee te bestellen.

Geurkaarsen koop ik het liefst echt in de winkel zodat ik even aan de geur kan snuffelen. Ik ben een enorme zeur als het op geur aankomt en vind niet veel lekker. Best lastig dus om op basis van alleen een beschrijving op de website je keuze te maken. Ik ging voor 1 safe keuze namelijk een citrus geur (ben ik dol op) Mandarijn en een gevalletje ‘nieuwsgierig’ Lelietjes-van-Dalen.

Over Joik:

De geurkaarsen bevatten uitsluitend natuurlijke en pure oliën. Er worden geen grondstoffen als paraffine of minerale was gebruikt bij het maken van deze geurkaarsen. Hierdoor branden deze kaarsen zuiver en gelijkmatig tot de bodem, zonder de lucht in uw huis te vervuilen. Door de hoge kwaliteit van de ingrediënten bevatten de geurkaarsen geen schadelijke stoffen. Iedere kaars is met de hand gegoten.

De natuurlijke geurkaarsen van JOIK zijn gemaakt van pure, natuurlijke soja was, 100% natuurlijke geuren en een enorme hoeveelheid pure, essentiële oliën. Verder niks. Dit zijn geen gewone geurkaarsen. Deze kaarsen beïnvloeden uw stemming op positieve wijze. Ze vullen de lucht met niks anders dan natuurlijke goedheid. Kies voor de geur die u op dit moment nodig hebt.

Brandduur:

Ongeveer 30 uur

Klinkt helemaal prima toch? Ik heb beide kaarsen inmiddels een paar keer gebrand. De Lelietjes-van-Dalen ruik ik beter dan de Mandarijn kaars. Ik heb een vrij grote woonkamer dus heb altijd wel kaarsen nodig die dat aankunnen anders brand ik het voor niets, ruik je nauwelijks iets en dat is zonde, daar koop ik ze niet voor. De kaarsen branden inderdaad heel mooi en gelijkmatig en zitten in een mooi glas die na het opbranden wel weer van pas komt om prullaria in te bewaren of make-up kwasten noem het maar op.

Leuk om weer een nieuw merk geurkaarsen te ontdekken op deze manier. De kaarsen kosten EUR 15,95 per stuk en dat is een prima prijs/kwaliteits verhouding wat mij betreft.

Brand jij geurkaarsen? En wat voor soort geur vind je lekker?

Annette

19 thoughts on “Joik

 1. Oei, wat een leukerds. Dit merk ken ik van een makeup winkel in Groningen. Nog nooit geprobeerd maar nu weet ik dat ze de moeite waard zijn. Dank!

  Ik brand wel eens Yankee Candle maar daar is de nieuwigheid nu ook wel een beetje af. Tijd voor een ander merk. Toch maar eens Joik proberen?

  Like

 2. Ziet er heerlijk uit, maar ik ben er mee gestopt sinds ik ooit las, dat dat toch niet zo goed voor je is, die geurkaarsen 😦 Nu ben ik er een beetje huiverig voor geworden.

  Like

 3. De nieuwe van Rituals met sinaasappel en kaneel(geloof ik) wil ik nog wel halen die rook droog hemels. Ik heb zo’n melt van Bolsius gebruikt fresh linnen, vond hem vrij subtiel geuren maar lees nu dat er minimaal 2 in moeten, haha.

  Like

 4. Ik heb die van the Body Shop bijna opgebrand. Yankee Candle vind ik heerlijk, maar ik heb daar alleen nog tarts van liggen. Nu brand ik er 1 van de aldi, maar die ruik ik bijna niet helaas. Oscar & Babette vind ik ook lekker! Rituals wil ik ook nog wel een keer proberen, eigenlijk teveel om op te noemen dus. 😉

  Like

 5. Pingback: Opgemaakt #26 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s