Vichy

Vichy producten

Vichy is echt zo’n merk dat je regelmatig ziet en toch een beetje ‘vergeet’. Althans ik wel, ik heb er wel eens testers van gehad, vond dan dingen fijn maar heb ze dan toch op de een of andere manier niet gekocht. Wellicht omdat het een apothekers merk is en je het dus niet overal kunt kopen. Maar gelukkig is daar tegenwoordig het internet 🙂 en bestellen we dit soort dingen gewoon bij de online apotheek Viata. Handig!

Vichy Purete Thermale Ideal Body

Ik kreeg twee producten van Vichy toegestuurd van Viata.nl om te proberen, heel leuk want op mijn blog vind je nog geen reviews van dit merk. Ik begin met het Ideal Body Serum. Ideal en body in 1 zin gebruiken is wat mij betreft al linke soep hahaha. Nee hoor, ik heb geen echte body-issues en probeer de boel met een beetje goede voeding, beetje beweging en beetje smeren in een zo goed mogelijke conditie te houden.

Effectiviteit

Vichy Ideal Body Serum-melk is geschikt voor de normaal tot droge lichaamshuid. Vanaf het eerste gebruik, geeft de Ideal Body Serum-melk een fris gevoel, zonder plakkerig te zijn. De huid wordt er oneindig zacht van en krijgt een subtiele bloemige, frisse en amberachtige geur. Ideal Body zijn lichaamsproducten die niet alleen innoverend maar ook efficiënt zijn en tegemoetkomen aan de eisen van vrouwen die op zoek zijn naar comfort, stevigheid en een egale teint.

Actieve ingrediënten

De bewezen effectiviteit is te danken aan de unieke combinatie van actieve ingrediënten uit de gezichtsverzorging – LHA en Hyaluronzuur – en de goede eigenschappen van tien fundamentele oliën. De Vichy-producten worden gecreëerd op basis van het thermale bronwater uit Vichy. Alle producten zijn hypoallergeen en getest op de gevoelige huid.

Het is een wat dunner product dan ik gewend ben om te smeren (het is echt een melk) maar daardoor trekt het wel snel in, het ruikt lekker en het houdt je velletje lekker soepel. Het body-serum is wat mij betreft goed gekeurd. Het Vichy Ideal body serum is niet goedkoop met zijn EUR 20,- maar ook niet onbetaalbaar.

Ook mocht ik het Vichy Purete Thermale 3-in-1 reiniger uitproberen. Melk, lotion en oogreiniging in één product. Verrijkt met Captelae, een natuurlijk karitéboter-extract tegen vervuiling. Voor gevoelige huid en ogen, ook voor lenzendragers. Dat is altijd prettig als het ook voor de gevoelige huid goed te gebruiken is.

Het product is vrij van parabenen. De melk-gel textuur combineert de zachtheid van een melk met de frisheid van een lotion. Door de rijke en lichte formule voelt de huid prettig maar niet vettig aan. Aanbrengen met een wattenschijfje op het gezicht en de ogen. Wordt niet afgespoeld.

Vichy Purete Thermale 3-in-1

Deze reiniger is heel vloeibaar. Het is een Milk, tonic en micellair reiniger ineen. Hij doet zijn werk uitstekend brengt makkelijk aan, laat zich lekker inmasseren en na het afspoelen is je gezicht helemaal schoon en voelt niet trekkerig aan.

In de gebruiksaanwijzing staat dat je het product niet moet afspoelen maar dat vind ik zelf wel nodig. Ik breng het product met mijn handen aan op mijn gezicht. Fijn ook dat je hem gewoon voor je ogen kunt gebruiken dus bij het aanbrengen op je gezicht kun je je ogen meenemen en dat vind ik altijd een dikke plus bij een reiniger. Maar om het nu op je gezicht te laten zitten? Nee, gewoon even met een washandje met water de restjes weghalen.

Vichy Ideal Body Purete Thermale 3-in-1

Een fles kost ongeveer EUR 13,-. Het is een wat meer complete reiniger dan dat je alleen met micellair water zou reinigen dus ik vind dat prima. Normaal gesproken doe ik altijd een dubbele reiniging, dus eerst met micellair water en dan nog een reiniger maar dat is met dit product dus overbodig. Fijn.

Heerlijke producten en een heel fijn merk. Koop jij je verzorgingsproducten wel eens bij een (online) apotheek zoals Viata.nl?

Annette

Ik ontving deze artikelen ter review (disclaimer)

12 thoughts on “Vichy

 1. De reiniger vond ik goed, maar het body serum vond ik niet heel erg spectaculair. Voor mij was het ook een Vichy-ontmaagding, haha! Het is een fijn merk, maar idd een hoge vergeetfactor. Goed gezegd!

  Like

 2. Niet afspoelen… ik spoel vaak wel alles na, op de een of andere manier vind ik dat frisser. Of met een lotion dat je echt alle laatste restjes verwijderd. In het verleden kocht ik bij de apotheek vaak producten van Vichy. Prima merk voor een gevoelige huid.

  Like

 3. Ik gebruik toch altijd nog een tonic na de reiniging. Afspoelen doe ik niet. De Vichy producten zijn inderdaad te weinig ‘in beeld’. In Duitsland kom ik het vaker spontaan tegen dan hier en dat is in feite erg jammer. Nu kan ik het alleen bij de drogist krijgen.

  Like

  • Ga ik toch eens op letten als ik volgende keer in Duitsland ben, ja is best jammer van zo’n merk dat ze niet zo zichtbaar zijn, ze doen best veel aan reclame, waarom ze er dan niet voor kiezen om bijvoorbeeld bij de Douglas te liggen ofzo snap ik niet goed 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Opgemaakt #23 | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Opgemaakt #26 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s