Het huishouden

Ja, laten we het eens over het huishouden hebben :). Naast een fulltime baan en moeder van twee tieners ben ik dus ook nog verantwoordelijk voor het huishouden. Toch wel mijn minst favoriete bezigheid.

Op de site van Malou zag ik een leuke tag namelijk de Domestic Goddess tag. Nou, domestic goddess wil ik het niet noemen meer een noodzakelijk kwaad. Maar ik vond hem toch wel grappig dus here-we-go:

De was

Droger/aan de waslijn?

Alles wat in de droger kan, verdwijnt in de droger, huppakee. Maar de meeste kleding gaat netjes aan de lijn.

IMG_2939

Sorteren/alles bij elkaar?

Er liggen bij mij altijd twee stapels (of bergen) in het washok (ja, deze goddess heeft een heus washok) wit en gekleurd. Een verdere sortering doe ik niet aan.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel?

Waar ik voor mijn blog alle merken test die me interesseren ben ik voor de was enorm merkenvast. Robijn it is, wel een aparte voor de gekleurde en dus die voor de witte was. Ik heb altijd veel verschillende wasmiddelen geprobeerd maar ben vaak niet tevreden over de geur. Deze van Robijn is prima. De schone was ruikt lekker fris maar de geur is niet zo aanwezig dat je geen parfum meer nodig hebt 😉

IMG_2938

Een wasdag/elke dag een wasje?

Op woensdag werk ik thuis en dan gooi ik er een was in. De rest gebeurd in het weekend. Aangezien ik de hele week werk doe ik niet ook nog eens de was als ik s’avonds thuis ben. Ze kunnen de pot op!

Kleding strijken; ja/nee?

Ik strijk echt zo min mogelijk. Eigenlijk alleen wat shirts/blousjes. Zomers moet er meer gestreken worden dan in de winter (lees vaak truien aan). Ik vind het niet echt leuk om te strijken maar heb er ook geen enorme hekel aan. Als je er eenmaal aan begint is het ook eigenlijk zo klaar.

Koken

Makkelijk/culinair?

Makkelijk. Wederom als ik uit het werk kom heb ik geen zin om uitgebreid te koken. Gelukkig wil mijn zoon ook nog wel eens eten maken dus dat is prettig thuis komen 🙂

biefstuk

Weekboodschappen/meerdere keren per week?

Eigenlijk hetzelfde als met de was. Op woensdag haal ik wat boodschappen en werk dan de rest van de dag thuis. De rest van de boodschappen haal ik dan op zaterdag. Ik heb sinds kort een paar keer op zondag boodschappen gehaald en dat was behoorlijk relaxt moet ik zeggen. Het was lang niet zo druk als op de zaterdag en alles was gewoon voorradig. Best goed om dit vaker te doen dus.

Vaak hetzelfde/nieuwe dingen proberen?

Ik hou er best van om nieuwe dingen te proberen, maar toch eten we vaak hetzelfde. Wederom beetje inspiratieloos af en toe en dan kom je gewoon vaak bij dezelfde gerechten uit. En aan die tieners van mij heb ik ook niet zo veel want op de vraag: Wat willen jullie eten, krijg ik het standaard antwoordt: doe maar iets makkelijks hahaha.

Eten bewaren/weggooien?

Een beetje van beiden. Als ik wat aardappel ofzo over hebt gaat het weg. Pasta die over is gaat of de volgende dag mee als lunch naar het werk of ik vries het in.

Aan tafel eten/op de bank eten?

Wij eten aan tafel. Een heel enkel keertje eten we met ‘bord op schoot’ maar eigenlijk altijd aan de eettafel die bij de keuken staat.

IMG_2959

Poetsen

Stofzuiger/swiffer?

Stofzuiger. Ik heb geen swiffer, wel een zachte bezem 🙂 die gebruik ik soms maar aangezien we ook Skoet hebben is de stofzuiger net wat beter.

Kant en klare natte doekjes/zelf een sopje maken?

Beiden. Als ik ga soppen (in het weekend) maak ik een emmer sop en sjees door het huis. Er staat bij mij een box met ‘natte doekjes’ op het aanrecht want tegen een natte vaatdoek brrrrr daar kan ik dus echt niet tegen. Aanrecht en andere kleine poetsbeurten worden met deze doekjes gedaan.

IMG_2960

Zelf ramen lappen/glazenwasser?

Zelf, 2 a 3x per jaar wellicht te weinig maar ik vind het wel best. Ik heb echt enorm veel ramen beneden, prachtig natuurlijk maar als ik teveel poets heb ik steeds vogels die naar binnen willen vliegen, dus dat is mijn excuus, zielig voor de vogels hahaha.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is?

Laten voor wat het is, sla hem wel open zodat hij kan luchten.

Met de hand afwassen/vaatwasser?

Vaatwasser! Mijn ‘truus’ is heilig. Mijn koekepannen gaan wel met de hand vanwege de anti-aanbaklaag. Maar dat is de taak van de kinderen. Ik kook zij helpen met afruimen en doen de ‘afwas’.

Opgeruimd huis/rommelig huis?

Zoveel mogelijk opgeruimd voor zover als dat mogelijk is. Ik word onrustig als het rommelig is, mijn dochter ook dus die wil nog wel eens de boel heerlijk aan kant maken als ik thuis kom, kaarsje aan, helemaal prima.

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

Ik heb dus geen partner dus ik doe het zelf. De kids doen hun eigen kamer daar doe ik niet aan en als de was niet bij de machine ligt wordt het dus niet gewassen. Simpele regel maar het werkt.

Dat waren de vragen, best leuk toch? Nu weten jullie weer een beetje meer over mij.  Als je het leuk vind kun je de tag uiteraard overnemen.

Zijn jullie echte huishoud godinnen?

Annette

11 thoughts on “Het huishouden

  1. Wat een ontzettende leuke tag is dit! Wat heerlijk, die zoon en dochter… koken, kaarsjes aan. Gelukkig kookt mijn man, ik heb er een hekel aan. Ramen wassen is ook niet mijn ding. (lief dat je aan de vogeljes denkt ;)) En ik gebruik ook liever een keukenroller dan vaatdoekjes. Die was ik om de haverklap. vieze dingen.. Ik was bijna elke dag. Strijken doe ik af en toe, in de winter met jas aan ziet niemand wat. Net als jij, als ik eenmaal bezig ben is het best te doen.

    Like

  2. Haha, ik geloof dat ik heel ouderwets ben, vergeleken bij jou: ik heb geen droger en ook geen vaatwasser. Vind het prima zo. Maar… ik geloof dat ik daar een beetje ‘apart’ in ben ;-). Leuk, dit kijkje in jouw huishouden. Groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s