Xsensible Stretchwalker

Via het testpanel werd ik uitgekozen om een paar schoenen van Xsensible te proberen. Aangezien ik naar Londen ging en veel ging lopen leek me dat een uitstekende gelegenheid. Wel nam ik een paar ‘reserve’ schoenen mee want je wilt natuurlijk geen blaren of andere pijnlijke voeten.

IMG_2477      IMG_2478

De schoenen zijn ontwikkeld in Japan. Een land dat eeuwenlang de tradities en kennis tussen body & mind in een hoog vaandel heeft staan. De schoen zorgt voor een natuurlijke houding en daardoor minder druk op je gewrichten. Jaren terug had ik ook dergelijke schoenen (met zo’n wiebelzool) maar die waren heel grof en zagen er niet uit (MBT was het merk). Zaten en liepen wel fantastisch. Enorm prijzig ook volgens mij waren die destijds rond de EUR 200,- echt de duurste schoenen die ik ook heb gehad.

IMG_2479      IMG_2481

Maar terug naar de Stretchwalker. Het principe is gestaafd op de traditionele Japanse sandaal de Ippon-Ba geta (one-tooth Tengu geta / platform heel), welke een symbool staat voor mens en natuur. De houten Japanse sandalen zorgen voor de balans op de hiel welke in het midden van de zool is aangebracht.

IMG_2483      IMG_2482

De Stretchwalker is ideaal voor verschillende (outdoor) activiteiten zoals Nordic Walking. Maar ook voor mensen die problemen hebben met lopen. Gevoelige voeten hebben (that’s me) of snel pijn in de voeten of knieen, heupen of lage rugpijn (ook last van). Deze schoen zou daarvoor de oplossing zijn. De zool zorgt voor een goede schok-absorptie.

IMG_2485      IMG_2486

Ik heb de schoenen uitgebreid getest in Londen en ik vind ze heerlijk lopen. Doordat ze enorm goed aansluiten om je voeten zitten ze echt heel erg fijn. Ik had echt geen rugklachten en dat was top. Normaal als ik lang moet lopen krijg ik erg veel last van lage rugpijn. Dat bleef nu uit. De schoenen mocht ik ophalen bij van Hofstee schoenen in Laren. Een prachtige schoenenwinkel. De schoenen zijn erg duur maar als je klachten hebt is het natuurlijk wel een uitkomst. De schoenen kosten EUR 169,-

Is dit soort schoenen iets voor jou?

Annette

11 thoughts on “Xsensible Stretchwalker

 1. Dat zou wat voor mij zijn met mijn rug. Ik zie ook (af en toe hoor) bij tellsel van die loopschoenen voorbij komen, zien er altijd heel comfy uit. Qua lopen dan.
  Die Japanners zijn zo gek nog niet, wat een slimme/aparte technologie. Was zeker wat geweest voor mij, wij hebben in Londen ook heel wat afgewandeld, En in Parijs.. maar toen had ik spit. Vreselijk was dat. Ik liep als de klokkenluider van de Notre Dame rond..
  Niets vervelender dan veel lopen en dat op slecht schoeisel. Bedankt voor de tip!

  Like

 2. Wat fijn dat je deze mocht uitproberen. Ik heb zelf ook mega veel last van mijn rug (heb een rug afwijking +whiplash) en goede schoenen zijn zo belangrijk. Als ik maar even op onstabiele schoenen loop dan heb ik direct last. Nadeel vind ik wel dat dit soort schoenen vaak niet zo mooi zijn. Je zou denken dat het anno 2015 wel anders zou zijn.

  Like

  • Wat je zegt Kim, deze zien er wel al een heel stuk fatsoenlijker uit als de MBT’s die ik had hoor, dat waren pas echt lelijke schoenen. Deze kunnen prima voor gewone gympen doorgaan. Je ziet er aan de buitenkant niets aan af, en als je een leuke vrolijke kleur neemt zie je er echt wel vlot uit.

   Like

 3. Ik wil nog steeds geen consessies doen, dus ik blijf voortploeteren op pijnlijke hakken, want dit soort schoenen hoe comfortabel ook, het is een no-go in mijn hoofd 🙂

  Like

 4. Pingback: adidas Neo | Ann Ages Gracefully

 5. Gemak gaat voor eer ,en zeg nu zelf als je op reis gaat ,en je wandelt wat af is het heerlijk dat je geen pijnlijke voeten hebt ! Fijne mooie schoenen hou ik voor andere gelegenheden ,als er heren zijn die mijn voeten wel zien zitten !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s