Cien – Zonnespray

Dat het belangrijk is je goed in te smeren als je de zon in gaat hoef ik natuurlijk niet (meer) te vertellen. Ook op bewolkte dagen is een SPF, bijvoorbeeld in je dagcrème/foundation onmisbaar tegenwoordig.

IMG_0896

Gelukkig zijn we ( ben ik) met de jaren ook een stuk wijzer geworden en is het ‘echte bakken’ er niet meer bij.  Het lijkt ook wel of ik er minder goed tegen kan de laatste jaren. Ik ben dol op de zon en zodra de eerste voorjaarszon zich laat zien, zit ik buiten maar wel gelijk met een bescherming op en op echt warme dagen (zoals we er nu een aantal hebben gehad) vermijd ik de volle zon en ga toch liever voor de schaduw.

IMG_0897

Op vakantie is dat eigenlijk niet anders. Ik ga heerlijk dit jaar twee weken naar Kreta en ben wel van plan om mijn dagelijkse dosis zon even goed tot mij te nemen. Dat doe ik dan wel door de hele dag te smeren (er gaan heel wat flessen doorheen bij ons op vakantie, 5 is geen uitzondering) en eigenlijk de hele dag onder de parasol. Vaak alleen even in de zon om te ‘drogen’ na het zwemmen.

IMG_0898

Dat bruine tintje komt er evengoed wel. Sinds een aantal jaar neem ik steevast een aantal flessen van de Cien Zonnespray mee. Deze is verkrijgbaar bij de Lidl en is goed en goedkoop. Je moet er wel altijd snel bij zijn. Zodra ze het schap met de zonneproducten te voorschijn halen neem ik gelijk 3 flessen mee. De transparante spray is meestal als eerste verdwenen en wordt voor zover ik heb kunnen nagaan ook niet meer bijgevuld,          weg = weg zeg maar.

IMG_0900

De zonnespray heeft een SPF 20 (voor mij voldoende) is transparant en niet vet. Wij vinden het een hele fijne spray en gebruiken hem dan ook graag.  Een spray heeft sowieso mijn voorkeur boven een echte melk omdat je het makkelijker kunt aanbrengen en geen witte waas achter laat. De spray smeert lekker uit en laat geen vettige laag achter. Mocht je deze spray nog aantreffen bij de Lidl neem hem dan gerust mee. Ik weet de exacte prijs niet meer maar ik meen rond de 4 euro per fles.

Wat zijn jouw favoriete zonneproducten?

Annette

 

5 thoughts on “Cien – Zonnespray

  1. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar de nieuwe lijn van Nivea. Maar ik ‘pak’ zo weinig zon en wordt nauwelijks bruin. Alleen toen ik op vakantie ga. Vooral aan zee, ook in Griekenland. (eilandje Chios, prachtig!) Mijn gezicht moet ik wel beschermen. Slim dat je direct een paar flessen inslaat. En de Lidl heeft prima producten vind ik!

    Like

  2. Pingback: Opgemaakt #22 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s