Boekreview

Bij twijfel hard zingen – Francis van Broekhuizen

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die tot een paar jaar terug niet wist wie Francis van Broekhuizen is? Maar tijdens de corona pandemie had deze leuke vrouw ineens ook tijd voor wat tv-klussen en hebben we zo met haar sprankelende persoonlijkheid kennis kunnen maken.

Samenvatting:

In Bij twijfel hard zingen gaat Francis van Broekhuizen, ’s lands geliefdste operazangeres, musicalster, tekenaar en tv-personality, dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. De geliefde en fascinerende Van Broekhuizen, bekend van theater, radio en televisie, weidt op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium.

Mijn mening:

Ik begon toch een beetje sceptisch aan dit boek want ik wist niet precies wat haar verhaal zou zijn. Het is ook niet echt een boek in de zin van een verhaal van a-z maar echt een bloemlezing van gebeurtenissen in haar leven en loopbaan. Het zijn korte verhalen dus en na de eerste paar verhalen ‘hoor’ je haar het gewoon vertellen. Ik vond het vermakelijk en echt leuk om te lezen en ook wat meer te lezen over bepaalde opera’s en hun verhaal want van klassieke muziek/opera weet ik eigenlijk helemaal niets. Ik vind het vaak te zwaar en te intens maar ik ben nu toch wel benieuwd naar bepaalde stukken moet ik zeggen.

Echt wel een leuk boek dus en je leest het makkelijk weg. Leuke kadotip ook voor de feestdagen wellicht?

Klik hier om te kopen

Bovenstaand is een affiliate linkje, dat kost jou niets extra’s maar ik krijg een paar dubbeltjes als je het boek koop via die link 😊

Wat lees jij op dit moment en heb jij dit boek wellicht ook gelezen?

Annette

4 thoughts on “Boekreview

  1. Ik kende haar wel. Gingen vroeger regelmatig naar de opera maar inmiddels is dat onbetaalbaar geworden. Luister nog wel veel naar klassieke muziek. Heb het boek ook gelezen en vond dat ze erg open en uitnodigend schreef. Lees nu De andere vrouw van Michael Robotham, gelukkig op E-reader want dik boek. Echt een page-turner het is niet zozeer heel spannend maar er gebeurt steeds iets nieuws en onverwachts. Aanrader. Fijn weekend!

    Like

  2. Momenteel lees ik Het Leugenspel van Ruth Ware, daarvoor las ik De dood van Mevrouw Westaway, maar de spannendste was De Vrouw in Suite 10. Het speelt zich af op een boot waar journalisten op uitgenodigd zijn en dan is er een moord… Vond het lezen als een spannende film, heel goed!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s