Retinol

Revolution – Retinol intense serum

Ik ben fan van het budget merk Revolution. Je kunt meerdere reviews vinden op mijn blog van dit merk. Ze zijn met name bekend geworden door hun mooie make-up (vaak hele goede dupes van duurdere merken) maar tegenwoordig hebben ze ook een hele mooie skincare lijn.

Ik schreef bijvoorbeeld al eerder over het Vitamine C serum en onlangs maakte ik een flesje Niacimide op. Beide echt hele goede producten die voor rond de 10,- te koop zijn. Prima dus voor mensen met een kleinere beurs die wel graag goede huidverzorging zoeken.

Over het retinol serum

Dit lees ik online; Verjong uw teint met Revolution Skincare’s 0.5% Retinol Intense Serum. Dit krachtige serum richt zich op een groot aantal huidproblemen, van een ongelijkmatige textuur en teint tot fijne lijntjes en rimpels, en zorgt voor een gladdere, stralende teint.

De samenstelling met 0,5% retinol bevordert de celvernieuwing, helpt dofheid en textuur tegen te gaan en biedt anti-ageing voordelen. Rozenbottelzaadolie is rijk aan vitamine C en trans-retinoïnezuur en helpt teint te verhelderen en te egaliseren.

Veganistisch en diervriendelijk.

Mijn mening

Echt een fijne retinol die mijn huid niet heeft geïrriteerd. Ik heb het al vaker benoemd maar retinol moet je voorzichtig opbouwen. Heb je nog nooit retinol gebruikt, begin dan met de laagste dosering en bouw het geleidelijk op. Er is ook een 0,2 variant van dit serum en ook een sterkere met 1% retinol.

Het is wel echt een olie. Hij maakt mijn huid wat licht vettig maar ik heb daar geen probleem mee, ik gebruik het product in de avond op een gereinigde huid. Laat het lekker even goed intrekken en doe dan nog een likje crème erover. De enige plek waar ik een klein beetje ‘jeuk’/irritatie krijg is langs de haargrens bij mijn voorhoofd en soms een beetje bij het lijntje langs mijn oren 😊. Maar geen schilfers en geen roodheid.

Prijs en beschikbaarheid

Voor 12,- is dit serum voor jou wat echt een hele goede prijs is.  Prima online te verkrijgen maar bijvoorbeeld ook bij de Douglas. Ik vind revolution echt een aanrader.

Hier vind je eerdere reviews die ik schreef;

Vitamine C serum – Klik hier

Foundation – Klik hier

Make-up – Klik hier

Gebruik jij wel eens retinol? Of iets van het merk revolution?

Annette

14 thoughts on “Retinol

  1. Klinkt goed. Gebruik momenteel Retinol van The Inkey List maar gebruik het nog te kort om er een oordeel over te geven. Geen irritatie tot nog toe maar dat heb ik sowieso niet snel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Goede tip! Ik wilde weer een keer aan de retinol van L’Oreal (heet anders maar er zit wel retinol in) maar deze gaat op mijn verlanglijstje. Ik ga voor de 1%. Ik “mis” het echt als ik het niet in huis heb, nog steeds de beste remedie tegen rimpels etc. Wel jammer dat ze het in een olie doen, dat doet The Ordinary ook met veel producten. Maar zoals je zegt, je kan het natuurlijk ook ’s avonds gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s