May Lindstrom

May Lindstrom – Blue cocoon

Een review van denk ik 1 van de meest dure producten die ik ooit heb gebruikt. De blue cocoon van May Lindstrom komt uit de Caroline Hirons kit van afgelopen December en kost maar liefst 180 Amerikaanse Dollars. Ik heb dit product sinds December in gebruik, ben er helemaal doorheen 😦 en heb het 3x per week en later 2x per week gebruikt.

Hype

Er werd aardig hysterisch gedaan in de Facebook groep van Caroline Hirons toen bekend werd dat dit product in haar kit zou zitten. Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid gewekt 😊. Toen de kit binnenkwam ben ik het product gelijk gaan gebruiken. Je kunt het dagelijks gebruiken (zelfs 2x per dag) maar gezien de prijs besloot ik er toch wat zuiniger mee om te springen om zo extra lang te kunnen genieten.

Wat is het?

Het is een huidolie met als ‘hoofdingredient’ de Blue Tansy (Marokkaanse kamille – ik hoor je denken, je kunt niet tegen kamille, dat klopt maar dit product is goddelijk en nergens last van). Het product komt in vaste vorm, je neemt een klein beetje, warmt het tussen je handen en masseert het dan over je hele gezicht, je kunt het ook op de ogen en lippen gebruiken. Goed inmasseren op een NATTE huid – dat moet je niet vergeten. Hij trekt niet heel snel in, dus ik gebruik hem in de avond. Echt even flink inmasseren beetje bindweefelachtig dus wees niet ‘te lief’ voor je huid, je moet het product echt even een zetje geven. Ik vind hem wel echt olieachtig dus ik zou hem niet snel overdag gebruiken.

Magazine Jan had een artikel over Blue Tansy en dit lees ik online;

Blue Tansy is een etherische olie gemaakt van Marokkaanse kamille met behulp van een proces dat stoomdestillatie heet. De olie is diepblauw van kleur doordat het azuleen bevat. Vaak wordt blue tansy (tanacetum annuum) verward met olie van boerenwormkruid (tanacetum vulgare). Deze olie is namelijk niet blauw en bevat een hoog gehalte thujon, dat giftige eigenschappen bevat. Maar geen vrees, dit is niet het geval bij Blue Tansy!

De voordelen van Blue Tansy

Naast dat Blue Tansy een prachtige kleur heeft en geweldig ruikt, heeft het nog meer fijne eigenschappen. De olie zit namelijk boordevol antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Het vermindert roodheid en kalmeert en herstelt je huid dankzij krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Ook wordt Blue Tansy vaak een wondermiddel genoemd voor mensen met acne. Dit komt doordat het onzuiverheden helpt verwijderen en de huid kalmeert zonder ‘m uit te drogen. Dat klinkt perfect!

Alternatief

Ik snap dat 180 dollar niet iets is dat je zo maar even uitgeeft. Ik niet in elk geval. Maar ik moet zeggen mijn huid is zo mooi na het gebruik van deze olie en dat effect houd best lang aan – ik zou zeggen toch wel een hele dag. Mijn litteken op mijn voorhoofd is bijna volledig onzichtbaar geworden (in December is er een carcinoom verwijdert en dit gaf best een fors litteken). Echt een topper. Ook mijn neus/lipplooi kan ik met dit product bijna helemaal wegpoetsen. Ik gebruik het product op zichzelf dus niets eronder en niets eroverheen. Vind het niet nodig dit product mag lekker zijn werk doen de hele nacht.

Een goedkoper alternatief is Klairs, Midnight blue calming cream deze kost rond de € 20,-. Geen idee of deze net zo goed is, ik heb dit niet getest. De Blue cocoon zit echt vol met oliën. Ik zie op de ingrediëntenlijst niets anders staan dan diverse oliën geen enkel ‘vulmiddel’ of iets anders en dat maakt het product zo prijzig. Ook omdat May Lindstrom alles in eigen beheer en de blue Tansy in eigen kweek heeft (het is niet zo makkelijk verkrijgbaar vandaar dat het ook een duur ingrediënt is).

Geurbeleving

Ik volg May Lindstrom ook op Instagram maar heb er helemaal niets mee haha deze dame is zo vaag, altijd ‘happy’ en mij veel te zweverig maar ik grinnik er toch een beetje om als ik zie hoe zij haar ochtendritueel doet – ga maar eens kijken 😉

De geur is beetje chocolade/mintachtig, lekker en je snuift het dus ook echt op als je het aanbrengt, daarna is de geur meer citrus. Ik vind het heel lekker. Mensen met huidproblemen als roodheid en irritatie van rosacea, dermatitis, acne en eczeem zouden ook baat hebben bij dit product.

Verkrijgbaarheid

Je kunt de Blue Cocoon bestellen bij Lookfantastic voor een whooping € 196,- of direct op de site bij May Lindstrom voor 180 dollar (er wordt wereldwijd verzonden). Ik ga nog even heerlijk van het laatste restje uit mijn pot genieten, hij is superzuinig in gebruik want je hebt maar weinig product per keer nodig. Ik heb er dus zo’n 9 maanden mee gedaan. Helemaal goed want dit kan ik niet zomaar veroorloven om opnieuw te kopen. Het alternatief kun je ook bij Lookfantastic kopen, wellicht dat ik die dan eens probeer om te vergelijken maar gezien het prijsverschil verwacht ik ook dat de werking minder zal zijn.

Heb jij wel eens zo’n duur product gebruikt?

Annette

7 thoughts on “May Lindstrom

 1. Klinkt als een heerlijk en fijn product en bij jou is de effectiviteit wel bewezen. Het duurste wat ik ooit gebruikt heb was de Magic Cream van Charlotte Tilbury. Overigens is La Prairie volgens mij net zo prijzig of zelfs nog duurder en daar lees ik altijd wisselende berichten over. Eerst de gas- en energieprijzen maar even omlaag. Fijne woensdag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een mooi alternatief voor deze is de Bless Beauty Balm
  van Leahlani
  Deze balm bevat eveneens Blue Tansy.
  Te koop bij Labelchic in Brussel
  De pot heeft een inhoud van 30 ml en kost 55€

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s