Sample Saturday

Kiehl’s Super Multi-corrective cream

Deze sample komt uit een setje dat ik kreeg voor kerst van mijn dochter. Ik heb al eerder producten van Kiehl’s gebruikt en die bevielen eigenlijk prima. De prijs is wel flink hoog en dat vind ik minder fijn aan dit merk.

Welk merk?

In 1851 opende Mr. Kiehl de deuren van zijn familieapotheek in New York om aan de behoeften van de klanten te voldoen. Van generatie op generatie is deze winkel in de familie doorgegeven met nog steeds hetzelfde doel: klanten helpen met expertise, met behulp van producten die geïnspireerd zijn door de natuur, door vrijgevigheid en door het bieden van goede service.

Kiehl’s kenmerkt zich doordat de medewerkers zich in witte doktersjassen presenteren en daar zit ‘m wel een beetje de crux wat mij betreft want dit is puur marketing, ook is er vaak een geraamte in de winkels aanwezig waardoor je toch een beetje dat ‘doctorsgevoel’ krijgt. We trappen erin en denken dus dat er een soort wetenschappelijk iets achter steekt maar dat is voor zover ik kan vinden niet zo.

Wat is het?

Deze corrigerende en anti-verouderende crème biedt een veelzijdige aanpak om 7 belangrijke en zichtbare tekenen van veroudering te verminderen waaronder; fijne lijntjes en rimpels, verlies van elasticiteit en een oneffen teint en textuur. Deze onlangs verbeterde formule bevat nu een combinatie van PhytoMimetic Vitamine A, ProxylaneGX en Chaga Mushroom.

Voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huid.

Wat vond ik ervan?

De geur is best sterk, beetje aards, niet onaardig. Ik heb de crème in de avond gebruikt met daaronder een serum. Werkt prima.

Als ik echter de ingrediëntenlijst bekijk zie ik echt niets bijzonders. Het vreemde is dat Kiehl’s op haar website 3 ingrediënten uitlicht onder dit product – waaronder een vitamine A maar ik vind geen van deze 3 ingrediënten terug in de inci lijst. Heel gek, snap er niets van. Er zitten veel vulmiddeltjes in en Shea boter en pas helemaal onder aan de lijst vind ik wat olietjes terug.

Waar te koop en wat kost het?

De crème kost ‘normale’ prijs zo’n €  70,- dat is flink. Ik zie een aantal aanbieders die de crème voor zo’n € 56,- euro aanbieden. Nee, wat mij betreft geen succes, prima basic crème maar voor die prijs zou ik wel iets meer verwachten en ook actieve ingrediënten bovenaan de lijst en niet onderaan.

Heb jij al eens iets van Kiehls gebruikt?

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ja Kiehl’s daily reviving serum dat ik ( daar stond dat geraamte met witte doktersjas:-)) bij de Bijenkorf kocht vorig jaar in november. Was rond de Euro 30,00 voor 15 ml. en ik vond het mwah..het geld eigenlijk niet waard. Clinique is ook zo’n merk dat (in ieder geval vroeger) met witte doktersjassen werkte ik herinner mij dat ook nog van die counter in de Bijenkorf en ook dat is een overprized (mijn mening) merk met matige ingrediënten. En ja bruine en blauwe ‘apothekers’ flessen en potjes doen het goed. Ik zag gisteren bij de Ac.tion ook handzeep in zo’n bruine glazen pomp à la Aesop maar daar kost het rond de Euro 30,00 al ken ik dat merk verder niet. Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Kiehl’s vind ik ook altijd behoorlijk duur, niet mijn eerste keus. Ik zie het vaak ook, dan staat er groot op de verpakking de hoofdingrediënten die weer niet in de inci lijst staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s