Mintenz

Mintenz Minerale foundation

Onlangs kocht ik een tester set met 5 minerale foundations van het merk Mintenz. Mintenz is een cosmeticamerk met uitsluitend natuurlijke producten. Ik vertel je mijn ervaring met deze foundation.

Test set

Je kunt op de site van Mintenz heel makkelijk een setje met testers aanvragen passend bij jouw huidskleur. Al na 2 dagen kwam het envelopje binnen en het bevat 5 zakjes met minerale foundation in verschillende kleuren. Ik had een set uit de serie Medium.

Kleurschema

Het is fijn dat ze 5 verschillende ‘shades’ sturen, als ik de zakjes en de kleurtjes goed bekijk denk ik dat er maar 2 zijn die goed bij mijn huidskleur passen. Het zijn losse poeders dus je moet even kijken hoe je ze het beste kunt gebruiken. Er zit best veel in de zakjes dus genoeg om een paar dagen uit te proberen.

Gevoel

Ik start met de foundation in de kleur Sand omdat dit de kleur was die ik altijd had toen ik nog vloeibare foundation gebruikte. Helaas blijkt bij het aanbrengen deze toch net iets te licht te zijn waardoor ik er een beetje ‘ziekjes’ uit zie 😊 over dus op de volgende kleur en dat is Cashmere. Dat blijkt een goede match. Met een grote kwast breng ik de foundation aan over mijn gehele gezicht.

Effect

Het effect is mooi, de kleur is gelijkmatig, past dus goed bij mijn teint en brengt makkelijk aan. Easy does it. Helaas merk ik wel na een paar uurtjes dragen dat mijn huid trekkerig aan begint te voelen. Ik draag een serum en crème onder de foundation maar helaas dus toch dat ‘droge’ gevoel. Niet fijn.

Mening

Ik maak het zakje wel helemaal leeg maar het is helaas voor mij geen alternatief voor mijn huidige gekleurde dagcreme (die van Charlotte Tilbury – klik hier). Ondanks dat de kleur goed matched, hij makkelijk en gelijkmatig aanbrengt is het ‘gevoel’ niet fijn.

Ik blijf dus nog even doorzoeken om naast mijn Charlotte Tilbury nog een andere crème te zoeken. Mocht je fijne tips hebben voor een gekleurde dagcrème dan hoor ik het graag. Een fullsize van de foundation kost overigens € 19,95 wat een prima prijs is want met zo’n losse poeder foundation doe je lekker lang is mijn ervaring.

Annette

13 thoughts on “Mintenz

  1. Heel fijn dat je het zo uit kunt testen want smeren op de binnenkant van je hand bij “raar” licht werkt toch meestal niet. Ik gebruik al tijden geen foundation meer zie er dan vaak zo “oude mevrouwig” opgemaakt uit, gebruik nu de BB créme van Collistar ook fijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s