Espa

24 hour balancing moisturiser

Deze pot met 24-uurs crème komt uit de adventskalender. Ik geloof dat het het laatste vakje was waar deze pot uit tevoorschijn kwam. Hij is leeg dus tijd voor een review.

Over het merk:

Ik kan niet vinden waar espa vandaan komt op hun website maar ik schreef al eens een sample Saturday (klik hier) en toen had ik blijkbaar gevonden dat ze geregistreerd staan in de UK (Manchester) dus ik denk Engels 😊.

Het is wel echt een salon/spa merk met een holistische insteek. Ze hebben zichzelf als high-end merk in de markt gezet en geven aan dat alles draait om de resultaten, maar ook aroma (dus beleving) en de langdurige bescherming van de huid.

Wat is het?

Dit lees ik over het product: Een zachte olie-balancerende moisturizer om de huid te laten stralen en te hydrateren. Witte Tijm helpt de kamille en lavendel in balans te brengen en te kalmeren, terwijl voedzame plantenextracten en Iers mos hydrateren en beschermen zonder de poriën te verstoppen.

Ik ben normaal niet zo van de crème’s op basis van plantenextract en kamille blijf ik weg van omdat ik daarvan vaak uitslag krijg. Ik ben dus voorzichtig begonnen met de crème maar mijn huid bleef glad dus ik heb hem op kunnen maken.

Mening:

Het is een beetje een ‘gek’ product in de zin van textuur. Het is soort boucy achtige gel/crème vreemd maar wel lekker haha. De geur is niet mijn ding. Echt ‘spa’ maar ik vind het iets te natuurlijk/kruidig ook aan het einde van de pot vond ik het nog steeds niet echt lekker.

De werking is dik in orde. Ik heb deze alleen in de avond gebruikt maar hij is dusdanig licht van textuur dat hij dus ook prima overdag kan. Ik breng eerst een serum aan en dan dus nog wat van deze crème. Heerlijk zachte, stevige en gevoede huid als ik s’morgens wakker wordt. Prima in orde maar door de geur voor mij geen herhaling.

Wat kost het?

Je betaald voor deze fullsize zo’n € 55,- dat is een prima prijs voor wat je krijgt. Online te koop bij lookfantastic. De pot is zuinig in gebruik en de ingredienten hoogwaardig. Voor diegene die van een frisse/natuurlijke/spa-achtige geur houden is dit vast hemels 😊. Mooi product en ik heb het met plezier opgemaakt.

Annette

5 thoughts on “Espa

 1. Volgens mij wel een trend de laatste tijd producten met planten/kruiden. Ik zie het ook vaker bij drogisterij merken zoals Garnier. Doordat een pakket zoek was geraakt bij de Etos kreeg ik een toner van Garnier ook met tijm. Nog niet gebruikt. Deze créme klinkt prettig maar jammer weer van een pot en geen tube/pompje.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb begrepen uit een artikel dat ik laatst las dat de hygiëne en houdbaarheid van potten crème wel enorm is verbeterd in de laatste jaren minder troep erin om een product goed te moeten houden. Het schijnt dat de consument nog steeds de voorkeur heeft voor een pot boven een tube of pomp. Maar ik heb net als jij liever wel een tube of pomp.

   Like

 2. De geur en textuur klinkt heel goed, ik vind het in het algemeen lekkerder als er iets van een geur aan een crème zit en mag van mij ook een lekkere kruidige geur zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s