Sample Saturday

Algenist – liquid collagen

Bij mijn bestelling bij Cult Beauty kreeg ik twee samples. Een daarvan was dit kleine sample-tje met vloeibare collageen. Ik heb het voor je geprobeerd en geef je een eerste indruk in de sample Saturday van deze week.

Welk merk?

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden zitten hier wetenschappers achter. Hun voornaamste ingrediënt is algen en daar zijn de producten dan ook op gebaseerd. Ze hebben blijkbaar patent op hun hoofdingrediënt – een verantwoordt geproduceerde formule – (die uiteraard geheim is 😉).

Wel een pittige claim – in 10 dagen zeggen ze zichtbare resultaten te laten zien als je hun producten gaat gebruiken.

Onlangs testte ik ook een product van dit merk, daar lees je hier meer over: Klik hier die vond ik echt zalig.

Wat is het?

Deze vloeibare collageen bevat dus algen en zou dus in 10 dagen een goed resultaat geven. Helaas is de sample maar voor 1x gebruik dus ik kan er niets over zeggen of ze die claim waarmaken maar eerlijk gezegd geloof ik er niet zo in. Wellicht als je nooit iets aan huidverzorging doet en je gaat dit gebruiken dan geloof ik dat je spectaculaire resultaten kunt behalen maar dat zal ook met ander producten dan zo zijn.

Ons collageen laat ons wel in de steek met de jaren en na ons 25ste levensjaar (dat is al even geleden dus voor mij) neemt het collageen in het gezicht alleen maar af en eigenlijk nauwelijks nog toe. Je kunt wel dingen doen om de collageen aanmaak te stimuleren en ik ben van mening dat je dat het beste van binnenuit kunt doen (supplementen) maar de zwaartekracht gaat het overnemen dus zonder spuitje botox of fillers gaat het gewoon niet (meer) lukken om het volume in het gezicht terug te krijgen. Jammer maar helaas.

Het product is ook rijk aan de omega 3,6, en 9 en vitamine E. Het is vegan en diervriendelijk. Het product zou je een mooie uitstraling geven en dus zorgen voor een versteviging van de huid.

Wat vond ik er van?

Mwah, lastig want zoals ik al aangaf ik kon dit slechts 1x gebruiken. Ik heb het in de avond gebruikt maar had niet het idee dat ik met een verstevigde huid opstond, het voelde gewoon, normaal. De claim dat ze in 10 dagen zichtbare resultaten laten zien – voor mij hoeft dat niet zo, je schept toch verwachtingen die ik denk met een crème nooit te behalen zijn. Het gaat daarvoor gewoon niet diep genoeg de huid in.

Waar te koop en wat kost het?

Het is niet heel duur een fullsize kost € 22,- dat is prima betaalbaar als je toch eens wilt kijken of er wat gebeurd in 10 dagen 😊. Je kunt het kopen bij CultBeauty maar ik zie dat Lookfantastic ook producten van dit merk heeft. Het is een prima serum op zich met mooie ingrediënten maar ik kan er helaas verder niets zinnigs over zeggen daarvoor had ik toch een paar samples moeten hebben.

Wat vind jij van claims die sommige merken maken? Geloof je erin of niet? Ben je geneigd een product dan toch sneller te kopen? Ik hoor het graag dus laat het me weten.

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

  1. Als je ouder wordt treed het normale gewone verouderingsproces in werking. Ik denk dat je dat niet kunt voorkomen maar (althans voor een deel) wel kunt vertragen door je huid goed te verzorgen. Maar het hangt ook af van je genen, voeding, slaap, stress (denk als je iedere dag pizza’s en McD. eet en geen verse spullen je huid dat ook laat weten) dan kun je bv. La Prairie smeren maar dat heeft denk ik weinig zin. Ben eergisteren 58….geworden en merk nu echt wel dat huidverzorging belangrijk is en gaan dagje overslaan zoals ik wel deed toen ik 25 was. Ik ga overigens vaker af op reviews (zoals die van jou) dan op claims van merken het is vaak toch marketing en maar getest op een selecte groep. N.a.v. je reviews heb ik al vaker iets aangeschaft. Weer een veel te lange comment…anders kort je ‘m maar in:-) Fijn weekend.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben er wel gevoelig voor al zoek ik eerst van alles er over op. En zijn mensen allemaal positief dan trekken zij mij vaak over die streep. Alhoewel ik ook heel goed probeer op te letten want soms straalt de promotie ervan af, zo nep… Binnenkort een review van Filorga en die hebben vaak enorme claims. (binnen 7 dagen minder rimpels etc). En dat vind ik zo stom van een bedrijf, iedereen weet dat dat niet gaat lukken. Het grappige is dat er ook legio (budget) producten zijn die achteraf heel goede anti-ageing producten blijken te zijn, dat zijn de pareltjes vind ik.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s