Sample Saturday

Algenist – Elevate

Deze luxe sample komt uit de Cult goodybag. Ik had onlangs ook al een hele kleine sample van Algenist  die was voor eenmalig gebruik. Deze kon ik een week lang gebruiken en geeft een toch wat beter beeld. Het gaat hier om de Elevate een retinol serum.

Welk merk?

Algenist – een Amerikaans merk (volgens mij uit California) waar ik verder nog niet van had gehoord. Ze gaan met name prat op hun ingrediënten en hebben een bepaald zuur uit algen gehaald wat je in veel van hun producten terug vindt. Uiteraard helemaal ‘sustainable’ zoals dat tegenwoordig hoort. Verder kan ik op hun site niet veel anders terug vinden.

Wat is het?

Een retinol serum – het beste dus (vind ik) om in de avond te gebruiken. Retinol maakt je huid wat ‘dunner’ en voor overdag moet je het goed beschermen met een SPF omdat door retinol je huid dus ook gevoeliger is voor zonlicht (ook in de winter dus een goede SPF smeren).

Twee pompjes zijn voldoende voor je hele gezicht en ik kan dus een week met dit leuke pompje doen. Ook hier zit hun algen concept in en beloven ze binnen 10 dagen zichtbare resultaten. Ik neem dat altijd maar voor lief want ik verzorg mijn huid al goed dus echt heel veel verandering is er niet zichtbaar. Het voelt wel heel goed aan.

Wat vond ik ervan?

Heel lekker, ik kreeg geen irritaties van deze retinol. Ik had net het retinol serum van Neutrogena opgemaakt en deze is voelbaar wel wat sterker, er zit een hoger percentage retinol in (mag ook wel voor die prijs). Maar geen irritatie dus, geen roodheden en geen schilferingen. Ik doe wel altijd na ongeveer 20 minuten nog een likje nachtcreme aanbrengen.

Mijn huid voelt lekker stevig en goed gevoed aan. Hij ‘rult’ niet met de nachtcreme dat vind ik ook een voordeel. Nadeel is dat ik wel aardig wat siliconen op de ingredientenlijst zie staan dat had voor mij dan weer niet gehoeven maar ik heb er geen nadeel van.

Voor retinol gebruik geldt dat je het geleidelijk moet opbouwen en je gaat met je ‘leeftijd’ dus als je in de 20 bent gebruik je het 2x per week, in de 30 dan 3x per week, 40 4x per week en de dames van mijn leeftijd kunnen het (als je wilt) gewoon dagelijks gebruiken. Wel goed oppassen maar dat heb ik al vaker gezegd 😉.

Waar te koop en wat kost het?

Dit is een ‘dure’ ik zie hem bij diverse online aanbieders voor rond de € 80,-. Bij Feelunique is hij verreweg het goedkoopst met € 61,50 scheelt toch een flink bedrag. Fijn retinol serum maar door de siliconen zou ik toch kiezen voor een ander merk denk ik zelf die iets meer retinol en iets minder ‘aanverwante’ ingredienten in zijn product heeft.

Gebruik jij een retinol?

Annette

5 thoughts on “Sample Saturday

 1. Op advies van een verkoopster bij de Douglas kocht ik een Retinol serum (nooit eerder retinol gebruikt). Vooraf de Pixie Glow Tonic gebruikt daarna het serum maar de volgende ochtend leek het alsof ik door 80 muggen gestoken was. Gelukkig trok het na een paar dagen weg en gebruik ik nu alleen even de Cetomagrogol créme. Zag later pas dat ze mij de 5% verkocht heeft terwijl ik denk dat ik met een lagere dosering had moeten beginnen. Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Momenteel gebruik ik niets waarin een goede dosis retinol zit. Eigenlijk zou ik juist nu zoiets moeten gebruiken en zal je altijd zien dat zoiets in de zomer op mijn pad komt.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik gebruik nu ook een product van Zelens uit de kit van Caroline Hirons moet er wel altijd aan denken om op tijd te stoppen voor ik naar de schoonheidsspecialiste ga ivm waxen. Nu kan ik daar niet heen tot begin februari dus mooi tijd om dit product wat langer te testen 😀

   Like

 3. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s