Thuis werken

Thuiswerken

In mijn vorige banen werkte ik regelmatig een dag thuis, bij sommige structureel bij ander meer incidenteel. In mijn huidige job bij New Balance was het eigenlijk niet gebruikelijk om thuis te werken. Dit komt een beetje door het hoofdkantoor in de UK waar het helemaal niet gedaan werd. De vraag van onze medewerkers om thuis te mogen werken werd dan ook een beetje met angst en beven ontvangen.

Ik heb behoorlijk wat gesprekken met het management gehad over de voors- en tegens, het vertrouwen dat het medewerkers geeft en dat het in Nederland eigenlijk al jaren ‘gebruikelijk’ is om je medewerkers op deze manier wat meer vrijheid te geven.

Corona

Toen kwam corona haha en was het van af en toe een keer thuiswerken omdat je bijvoorbeeld op een levering moest wachten of dat er thuis iets gaande was naar een volledige werkweek thuis. Het bleek prima te werken en iedereen was gewoon hard aan het werk. Onze business heeft het gelukkig heel goed gedaan tijdens de hele crisis (en gaat nog steeds goed) en dus heeft het qua personeel geen impact gehad. De winkels zijn natuurlijk wel een paar weken dicht geweest en dat heeft een behoorlijk gat in de begroting geslagen maar ook daar zijn we weer op de goede weg en we hebben niemand hoeven ontslaan dat is echt wel fijn in deze tijd.

Mijn eigen thuiswerkplek

Ik ben ook gewoon begonnen op mijn laptop maar merkte al snel dat ik dat niet ideaal vond. Je denkt nog even het is maar voor een week of wat dus ik liet het erbij. Niet te doen bleek en al snel werden de weken maanden. Dus heb ik zelf een scherm gekocht en heb ik aan de keukentafel (want die is lekker groot) nu een hele thuiswerkplek met scherm, keyboard, muis en lekker al mijn papiertjes en schriftjes, pennen en toestandjes zoals ik die op kantoor ook zo graag om me heen heb. Ook had ik een hele oude bureaustoel die nodig vervangen moest worden voor een nieuwe.

Werktijden

Wel moest ik vooral mezelf even op de rem zetten qua werktijden. Ik merkte dat ik veel meer uren werkte als dat ik dat deed op kantoor, want reistijd werd werktijd – je loopt tenslotte de trap af en gaat zitten en werken en ook in de avond deed ik nog vaak wat werkjes of speurde de nieuwsitems in Belgie en Duitsland af om ook voor mijn winkels goed op de hoogte te blijven. Klok kijken dus! Haha en mezelf echt de normale werktijden weer moeten aanmeten en de computer op tijd uitzetten.

Inmiddels werk ik ook weer een deel op kantoor (nu dus weer even niet) en de combinatie bevalt me heel goed. Ik vind het werken thuis heel prettig doordat ik gesprekken kan voeren (vaak confidentieel) zonder dat ik bang hoef te zijn wie er eventueel kan luistervinken (sollicitanten over salarissen bijvoorbeeld, maar ook managers over bepaalde medewerkers). Op kantoor is het weer meer tijd voor het onderhouden van de sociale contacten die je vanuit huis toch minder goed kunt onderhouden.

Ik mocht wat leuke thuis werk items uitzoeken en koos voor een goede wekker, lekker want ik houd me wel gewoon aan de normale werktijden dus en sta in de ochtend normale tijd op en kleed me aan en maak me op. Voor mij geen pyjama als ik thuis ben, vreselijk voel me dan helemaal niet fijn.

Een bamboo tafeltje die je omhoog kunt zetten als je bijvoorbeeld op de bank nog even wat wilt werken, al zit ik dus netjes op mijn ergonomische bureaustoel aan de keukentafel door de week maar in de avond als ik nog wat aan mijn blog werk is deze ideaal.

Tot slot deze ‘keuken’ klok met een opbergvak erachter, ik zou er niet zo snel echt waardevolle spullen achter stoppen maar bijvoorbeeld een huissleutel (als reserve zodat het gezin weet in geval van nood) zou kunnen. Zoek jij nog leuke housewarming cadeau’s, of leuke gadgets of cadeau’s voor de naderende feestmaand ga dan zeker even kijken bij Coolgifts, handig ook in deze tijd wordt het gewoon thuis bezorgd en hoef je niet met drukte naar de winkel.

Werken jullie thuis of hebben jullie dat gedaan de afgelopen periode en hoe is dat bevallen?

Annette

*ik ontving de getoonde producten ter review*

8 thoughts on “Thuis werken

 1. Ik werk sinds maart thuis, daarvoor nooit. Ik denk dat ik voorlopig ook nog wel thuis werk aangezien het aantal corona besmettingen steeds weer hoger worden. Ach straks rond de kerstperiode mijn kerstboom en de Christmas station aan mijn eigen lekkere koffie, dat komt wel goed 😂😉. Maar ik mis mijn collega’s wel en de feedback op de werkvloer. Maar alles voor de veiligheid. En natuurlijk mooi dat we nu weten dat het goed gaat met het thuiswerken, mocht het straks ook eens nodig zijn af en toe is toch handig.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja hier ook, vind het nu wat donker wordt ook niet zo heel erg dat ik er niet vroeg op uit hoef in de auto haha. Maar inderdaad mis de interactie met collega’s wel en mijn printer…als het nog heel lang gaat duren wellicht toch maar 1 kopen want om nu voor een paar contracten steeds naar Amsterdam te moeten rijden is ook zo wat, maar het is even niet anders.

   Like

 2. Ik werk niet thuis en in de zorg kan dat uiteraard niet en sinds mijn val werk ik helemaal niet meer. Manlief werkt thuis en geeft online college’s en begeleid studenten met scripties maar dat bevalt maar matig en is echt lastig en hij merkt ook dat de motivatie weg zakt bij studenten in vergelijking met de 1e golf in maart. Er is nu ook geen extra kamer over waardoor 1 van ons dan naar de slaapkamer moet. Ik denk overigens dat het thuiswerken wel zal blijven misschien niet de gehele week maar 2 of 3 zeker nu werkgevers gemerkt hebben dat sommige mensen dan harder werken. Maar het is wel belangrijk dat je goede spullen om je heen hebt en niet “3-hoog achter zit” met (kleine) kinderen om je heen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ik denk ook dat de toekomst van kantoren er wel heel anders uit gaat zien, het wordt veel meer flex werken denk ik met inderdaad 2 a 3 dagen per week thuis en alleen voor meetings en interactie naar kantoor. Maar we gaan het zien. Voorlopig zitten we nog wel even in deze situatie denk ik.

   Like

 3. hoi ann heel erg dat je thuis moet werken ik moet ook thuis werken heel vervelend morgen weer thuis werken leuk dat je die klok in je huis hebt ik heb hem ook gekocht bij de action heel leuk voor in huis fijne avond dag!

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je thuis werkt heb je minder het “sluiten van de deur” gevoel waardoor je vaak nog even dit en dan weer dat gaat doen. Het voelt nooit als echt klaar zijn met je werkdag.
  Dat is een mooi en handig tafeltje. Lichtgewicht denk ik en toch stevig. Zou ook goed voor mij zijn om af en toe even anders achter mijn laptop te gaan zitten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s