Sample Saturday

Neil’s Yard Remedies

Wild Rose beauty balm

Hmm, nee dit is niet mijn product zeg maar. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik had hele hoge verwachtingen en het merk stond hoog op mijn wensenlijstje maar met dit product moest ik toch even zoeken naar de juiste toepassing.

Ik weet niet meer zo goed hoe ik aan dit product ben gekomen. Of hij zat in de adventskalender/beautybox of in de goodybag van Cult Beauty. Hij lag in elk geval al een tijdje te wachten en was nu eindelijk aande beurt.

Welk merk?

Neal’s Yard Remedies vindt zijn oorsprong in Covent Garden, in het hart van Londen. De passie van Neal’s Yard Remedies is dat beauty natuurlijk, niet synthetisch hoort te zijn. Ze geloven in de natuur, eerlijkheid en transparantie en maken hun producten vanuit een passie voor puurheid met alleen de beste biologische ingrediënten. Hun producten zijn dan ook een no go area zijn voor chemicaliën. Neal’s Yard Remedies brengt de holistische expertise van de traditionele apotheker bij de mensen thuis met organic gecertificeerde verzorgingsproducten voor huid en haar!

Neil’s yard is van Sam Neil de acteur die je wellicht kent uit films als Jurrasic parc of uit Doctor Zhivago?

Wat is het?

Het is een product dat vele toepassingen kent, reiniger, masker, exfoliant, lippen- en voetenbalsem en ga zo maar door.

Dit lees ik online:

Je huid gevoed, verrijkt en lekker verwend met de Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm; deze balsem voedt en revitalisereert alle huidjes!

De multi-award-winnende Wild Rose Beauty Balm is voor elk huidtype geschikt en kan op verschillende manieren gebruikt worden! Als een rijke cleanser, een zachte peeling of een diep verzorgende balsem voor een droge of vochtarme (plekjes op de) huid.

De uitzonderlijk hoge concentratie van wilde rozenbottelolie – een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, B1, B2 en C, een bewezen krachtige antioxidant dat de huid herstelt, verstevigt en de huid glad maakt – wordt gecombineerd met geranium-, starflower-, hennepzaad- en rozemarijn olie. Deze heerlijke, natuurlijke ingrediënten reinigen intens, vullen tekorten van de huid aan en herstellen haar natuurlijke glans en uitstraling. De balsem komt met een gratis organic mousseline doekje.

Wat vond ik ervan?

Nou wat ik in mijn eerste zin al zei, eigenlijk niks an haha. Wat een enorme vette bende is dit. Ik wilde hem echt als reiniger inzetten omdat hij er uitziet als een mooie reinigingsbalm. Het is echter veel meer een zalf en daar gaat het dan ook mis. Het is baggervet en moeilijk van de huid te krijgen – vind ik dus – ook met een washand – die dan vervolgens helemaal vet is – krijg ik het met moeite van mijn gezicht. Dat ging hem dus niet worden. Mijn huid werd  wel schoon dat moet gezegd en voelde heerlijke zacht maar het is me de tijd en moeite niet waard. Ik ging hem dus maar als lippenbalsem opmaken was het plan dat is de enige toepassing waar ik hem in mijn routine geschikt voor zag. Maar de geur is me veel te sterk moet ik zeggen en als ik dit elke keer onder mijn neus smeer, nope, geen goed idee. Hij gaat dus helaas onopgemaakt weg 😦 .

Waar te koop en wat kost het?

Niet gepiest (maar toch nat) zou mijn moeder zeggen met een whooping EUR 53,- voor een fullsize pot. Nee, lekker laten staan dus dit product of als je echt helemaal van de natuurproducten bent en wellicht echt een gortdroge huid dan wil je dit wellicht proberen. Niets voor mij in elk geval. In Nederland te koop bij bijvoorbeeld Cosmania en online bij Lookfantastic.

Heb jij recent nog een flinke misser gekocht of tegen gekomen?

Annette

7 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ziet er ook niet prettig uit in het potje en dan die prijs…toen ik begon dacht ik dat het spul een beetje vergelijkbaar was met de EIght hour cream van Elizabeth Arden. De inhoud deed mij denken aan iets dat mijn oma (45 jaar geleden) overal opsmeerde maar toen ze overleed vonden we zo’n dooje en bleek het cuticle cream….maar je rook de (vieze) geur nog. En ja ik kocht recent een eau de parfum bij Douglas (Reminiscence White Tubereuse) maar eenmaal open (vorige week) rook het vies nu checkte ik de batchcode en zag ik dat de fles al 8 jaar oud is. Nu aan het corresponderen met Douglas maar krijg geen reactie en in de winkel wordt ik verwezen naar de klantenservice omdat ik het online kocht…Ik vind Douglas de laatste tijd achteruit gaan qua service. Een echte miskoop dus.:-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is inderdaad heel duur voor wat het is. Het doet mij denken aan de multi inzetbare balm van Beauty Kitchen, maar die is niet zo vet.
    Een echte miskoop, ik weet het niet zeker. Ik moet een concealer nog goed bekijken die best populair was, de eerste keer vond ik het niks toen ik het opbracht.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s