Paula’s choice

Clinical 1% Retinol Treatment

Deze sample was voor mij een tweede kennismaking met Paula’s choice. Mijn eerste kennismaking is alweer van 2015 dus een goed aantal jaren geleden. Ik testte toen dit serum -> Klik hier voor de review waar ik met name door de siliconen niet heel erg van was gecharmeerd. Nu dus een retinol product.

Paula's choice 1% Retinol treatment

Nu ik wat ouder ben gebruik ik met grote regelmaat producten met retinol. Dit is een bewezen ingrediënt dat echt werkt bij huidveroudering. Een hoog geconcentreerde retinol kun je alleen op doktersrecept krijgen (vitamine A crème) en moet je voorzichtig en met mate gebruiken. Je huid kan er erg van gaan schilferen en irritatie geven (het haalt namelijk de bovenlaag helemaal weg om ruimte te maken voor een nieuwe huid).

Producten met retinol moet je goed opbouwen, ik zou er niet ‘zomaar’ mee beginnen. Het is echt een product dat je met mate moet gebruiken en dus in ‘sterkte’ moet opbouwen maar dan kun je wel echt hele goede resultaten behalen.

Paula's choice 1% retinol treatment

Dit lees ik online:

Verstevigt de huid, vervaagt donkere plekjes en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Bevat 1% retinol.

Van de werking van retinol tegen huidveroudering bestaat overtuigend bewijs. Deze treatment is een mix van een hoge concentratie retinol met antioxidanten, kalmerende en huidherstellende ingrediënten die echt iets doen om de celvernieuwing te stimuleren en de huid egaler te maken. De lichte crème wordt snel door de huid opgenomen.

Gebruik een hoeveelheid ter grootte van een erwt, na je reiniger en toner, en volg met een nachtcrème. Bouw het gebruik rustig op, eerst niet vaker dan 3 keer per week en niet tegelijk met je exfoliant. Vermijd contact met je lippen, en niet te dicht rond de ogen. Zie je roodheid of irritatie, gebruik minder vaak of stop (tijdelijk) met het gebruik.

Voorzichtig

Zoals je al kunt lezen moet je het hele gebied rondom de ogen, ook langs je neus en mond eigenlijk vermijden. Omdat je huid daar wat dunner is kan het daar snel irritatie geven. Goed opletten dus.

Harsen?

Als je net als ik je wenkbrauwen en bovenlip laat harsen moet je zeker een week voordat je dat gaat doen stoppen met al je retinol producten want anders trek je echt je huid kapot (ik heb er nare dingen van op internet gezien en helaas zelf ook een keer bij mijn wenkbrauw een stukje huid kapot gehad). Retinol werkt namelijk door je hele gezicht en niet alleen op de plekken waar je het aanbrengt. Daardoor kun je dus ook rustig het de driehoek van je gezicht – ogen, neus, lippen-  overslaan want de retinol zal echt door je huid naar de plek gaan waar het nodig is (vraag me niet hoe het werkt maar het is zo). Gebruik retinol ook niet op je hals!!! (je huid is daar veel te dun)

Paula's choice 1% retinol treatment

Ingrediënten:

De belangrijkste ingrediënten van deze retinol zijn:

Zoethoutwortelextract

Plantenextract met sterke antioxiderende en kalmerende eigenschappen. Kan bijdragen aan de verbetering van een oneffen teint.

Peptiden

Delen van aminozuren (eiwit is hieruit opgebouwd). Sommige hebben kalmerende eigenschappen, terwijl anderen fijne lijntjes verzachten en verlies van stevigheid tegengaan.

Retinol (Vitamine A)

Krachtig antioxidant dat zeer effectief werkt tegen huidveroudering. Het werkt huidherstellend, verzacht fijne lijntjes en rimpels en vermindert zonneschade.

Paula's choice 1% retinol treatment

Mijn mening:

De volledige ingrediëntenlijst staat duidelijk op de site van Paula’s choice aangegeven. Ik vind het een mooi product, gebruik het zo’n 2x per week als ‘onderhoud’ in de avond nadat mijn huid gereinigd is en breng daarna nog een nachtverzorging aan.

Een fullsize van dit product kost € 60,- wat een prima prijs is, je hebt er maar weinig van nodig en het is bewezen effectief. Wil je een budget variant kijk dan zeker eens bij The Ordinary die heeft ook fijne retinol producten in hun assortiment die het prima doen. Ik heb er daar ook al 2 fullsize van gehad en die werken meer dan prima tegen een fractie van de prijs.

Gebruik jij retinol?

Annette

6 thoughts on “Paula’s choice

  1. Lang geleden en leuk om weer eens wat over onze Paula te lezen! Volgens mij zitten zij niet meer bij een PR bureau, dus lees je er stukken minder over. Ik gebruik graag retinol en het klopt, toen ik het gebruikte (was eigenlijk de pure vitamine A) vertelden zij mij ook dat je het niet opveral hoefde op te brengen. Het “kroop” als het ware vanzelf naar je ooggebied. De Retenoide cream van Medik8 kon ik overal smeren, die is heel goed verdraagbaar. Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Oogcrèmes | Ann Ages Gracefully

  3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s