Oogcrèmes

Oog crème SVR & First Aid Beauty

De afgelopen maanden heb ik twee oog crèmes gebruikt, 1 in de ochtend en 1 in de avond. Ze hebben beiden een andere werking en een andere prijs. Leek me goed om jullie van deze twee wat meer te vertellen. Ze zijn beiden op dus ik heb een goede indruk van beide crèmes.

SVR topialyse First aid Beauty retinol eye cream

SVR oog crème

We beginnen met de tube SVR oog crème. Deze zat een aantal maanden geleden in de LookFantastic beautybox en is speciaal voor gevoelige ogen of ogen die snel geïrriteerd raken. Heel goed dat dit soort crèmes er zijn want steeds meer mensen hebben last van allergieën en eczeem (bijvoorbeeld). Zelf heb ik best veel last van hooikoorts en dus tranende ogen. Fijn dus dat ik deze crème goed kon testen.

SVR Topialyse palpebral eye cream

De crème belooft 24 uur te hydrateren, zou roodheid verminderen en dus ook jeuk tegen gaan. Het heeft herstellende eigenschappen die de natuurlijke huidbarrière ondersteunen tegen de boze buitenwereld (vervuiling). De ogen zouden verzorgd en comfortabel aan moeten voelen

Mijn mening

Heel fijn deze oog crème, ik heb zelf geen last van roodheden dus daar kan ik niets over zeggen maar met name in het allergie seizoen vond ik het heel fijn dat deze oog crème mijn ogen goed verzorgde. Ik had nog wel last van tranende ogen maar had het idee dat het wel wat minder heftig was en ik had geen jeuk of andere ongemakken. Fijne oog crème dus.

Ik zie hem online te koop bij LookFantastic maar bijvoorbeeld ook bij Notino. Je betaalt ongeveer € 17,50 voor deze oog crème wat en prima prijs is en je doet een paar maanden met een tubetje.

First Aid Beauty Retinol eye cream SVR Topialyse eye cream

First Aid Beauty

De tweede oog crème die ik in de avond heb gebruikt is die van First Aid Beauty. Deze oog crème heb ik gekocht bij LookFantastic en kost het dubbele van de SVR oog crème namelijk zo’n € 30,-

Dit is wel een totaal ander soort oogproduct. Normaliter gebruik je een retinol product namelijk niet in de buurt van je ogen (lees hier meer) dus als je het rond je ogen wilt gebruiken moet je daarvoor echt naar een product dat hiervoor gemaakt is. Er zijn dan ook niet heel veel oog crèmes te vinden met Retinol.

First aid Beauty Retinol eye cream

Caroline Hirons had een hele serie blogartikelen over retinol die ik met veel plezier heb gelezen en waar ik ook veel wijzer ben geworden over het gebruik van retinol. Toen zij deze oog crème dan ook aanraadde heb ik hem gekocht omdat ik op dat moment ook een retinol serum van The Ordinary in gebruik had.

Deze oog crème gaat dus echt het gevecht aan met je kraaienpootjes en je fijne lijntjes, heeft het anti verouderingsbestanddelen en zou het helpen bij donkere kringen. Als ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste heb staan stop ik altijd een week van tevoren met alle producten met retinol. Dit om te voorkomen dat bij het harsen (van de bovenlip en wenkbrauwen) mijn vel wordt losgetrokken, want ja Retinol is a b*tch dus echt oppassen als je dit gebruikt en net als ik de schoonheidsspecialist bezoekt.

First Aid Beauty Retinol eye cream

Mijn mening

Ook deze oog crème is inmiddels op en vond ik ook heel erg fijn. Ik heb hem dus in de avond aangebracht, ik vind zeker dat de lijntjes rond mijn ogen wat ‘fijner’ ogen, ze zijn niet weg, dat gaat zonder wat extremere ingrepen niet meer lukken maar ogen wat vriendelijker, soepeler en daardoor minder ‘diep’.

Twee fijne oog crèmes dus met een totaal andere werking. Ik ben heel benieuwd of jij oog crèmes gebruikt en wat ze voor je doen.

Annette

5 thoughts on “Oogcrèmes

  1. Beide oogcrèmes klinken goed. Vooral de laatste zou wel wat voor mij kunnen zijn en zeker apart dat je deze zo rond je oog kan gebruiken. Ik merk ook dat ik rond mijn mond steeds meer rimpels krijg, vaak smeer ik daar de rest van mijn oogcrème op. Mits ik geen ander goed anti-aging product bij de hand heb.

    Geliked door 2 people

  2. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s