Pixi Beauty

Pixi! (by Petra)

Retinol Tonic, Rose Tonic, Milky Tonic

Ik ben gek op het merk Pixi maar dat is vast geen verrassing meer als je me al wat langer volgt. Gelukkig vindt Pixi mij ook leuk en heb al twee keer wat moois mogen ontvangen. Nu is dat voor mij geen must want zoals gezegd ik was al fan van het merk en ook de producten die ik hier beschrijf heb ik gewoon met mijn eigen centjes gekocht.

Pixi Skintreats tonic

In het artikel van vandaag wil ik de toners of tonics (net hoe je het noemen wilt) even in het zonnetje zetten. Van de Glow tonic kun je een uitgebreide review lezen (klik hier) die gebruik ik al jaren. Sinds een paar maanden zijn daar de Rose en Retinol tonic bijgekomen en de nieuwste telg is de Milky tonic, die heb ik nog maar kort.

Over Pixi:

Met meer dan twintig jaar ervaring als make-up artist en productontwikkelaar nam de Zweedse Petra Strand in 1990 het heft in eigen hand. Ze begon haar eigen skincare en make-up lijn vanuit haar studio in het Londense Soho: Pixi! Inmiddels heeft Pixi wereldwijd een grote schare fans voor haar pure, huidvriendelijke verzorgings- en make-upproducten die allemaal een natuurlijke en frisse glow geven. In haar drukke bestaan ontwikkelt Petra multi-taskende producten voor de actieve en on-the-go vrouw die in de ochtend vaak weinig tijd heeft voor haar beautyroutine en toch verzorgd, flawless en fris de deur uit wil. De missie van Pixi is dan ook: vrouwen zichzelf laten zijn, alleen op een nog mooiere manier. Flawless in slechts een paar minuten, daar draait het om bij Pixi!

Pixi Skintreats tonic

In de filosofie van Pixi kan ik me in elk geval helemaal vinden. We leiden een druk leven en ondanks dat ik best veel tijd aan mijn uiterlijk besteed is het ook geen uren. In de avond beduidend langer dan in de ochtend maar meer dan een half uurtje is het niet. Fijn dus dat deze producten je helpen om een goede routine te bouwen en de producten zijn heel vriendelijk in gebruik, goede ingrediënten en betaalbaar.

Rose Tonic

Deze heb ik het langst in gebruik van de drie, ik heb inmiddels twee flesjes opgemaakt en heb ik nu een fullsize gekocht. Hij bevalt dus meer dan goed. Ondanks dat ik geen fan ben van rozengeur. De geur is subtiel en daarom vind ik hem fijn geen overdadige rozengeur want dan was ik vast afgehaakt.

Pixi Rose tonic

Over het product:

Deze heerlijke tonic is natuurlijk, rustgevend en bruist van cel vriendelijke voedingsstoffen die de pH te helpen te balanceren, roodheid te minimaliseren en de huid kalm te houden. Doordrenkt met rozen en vlierbloesem, helpt deze slimme formule om de huid op te frissen en laat deze stralen! Dit alles terwijl de tonic ook hydrateert en verfrist door vuil voorzichtig te verwijderen. Geschikt voor alle huidtypes, parabenenvrij en niet getest op dieren!

Gebruik de Rose Tonic van Pixi met een watje in de ochtend en avond na het reinigen.

Retinol Tonic

Toen deze tonic op de markt kwam heb ik hem vrijwel gelijk besteld, ik gebruik wel wat retinol producten (zijn heel goed tegen huidveroudering) en een tonic, ja daar was ik nieuwsgierig naar.

Pixi Retinol tonic

Over het product:

Last van acne, een doffe huid, pigmentvlekken of beginnende verschijnselen van huidveroudering? Ga voor de Retinol Tonic van Pixi! Retinol (Vitamine A) bevordert de huidvernieuwing, verheldert de teint en vermindert acne! Daarnaast bevat het ook jasmijn bloemen (die helpen om de huid te kalmeren, herstellen en beschermen) en peptiden (die de collageenproductie stimuleren). Deze ‘zero-to-low irritation’ tonic revitaliseert de huid en vermindert fijne lijntjes zonder irritaties die vaak wel ontstaan bij retinol gebruik.

Doe een ruime hoeveelheid Retinol Tonic van Pixi op een wattenschijfje en veeg deze (van binnen naar buiten) over het gezicht, de nek en het decolleté. Vermijd het gebied rond de ogen. Kan zowel ’s ochtends als ’s avonds na een cleanser gebruikt worden.

Jasmijn, daar is hij weer haha ik houd niet van de geur maar ook hier weer subtiel aanwezig en daarom vind ik het geen enkel probleem. Van de 3 tonics vind ik deze wel de minst fijne geur hebben maar tonics zijn ook ‘vluchtig’ dus de geur is zo weggetrokken.

Deze retinol is zeer vriendelijk in gebruik en kun je dus ook op je hals en decolleté gebruikt worden. Met ‘echte’ retinol moet je dat zeker NIET doen, wellicht dat ik nog een keer een apart artikel over het gebruik van retinol ga maken want daar moet je echt wel een beetje mee oppassen.

Pixi Milky Tonic

Milky Tonic

Tot slot dan de Milky tonic, deze is ook nieuw in het assortimenten heb ik zoals je ziet net helemaal opgemaakt – en kwam erachter dat ik niet eerder een foto had gemaakt 😉 .

Over het product:

Verzacht en voed de huid met Pixi’s Milky tonic, een diep hydraterende en kalmerende toner, boordevol jojoba-melk en haverextracten. Deze ondoorzichtige, melkachtige vloeistof helpt de huid in evenwicht te houden na het reinigen en normaliseert de hydratatie, zorgt voor een effectieve balans tussen de teint en vermindert roodheid en voegt een zachte, bedauwde gloed toe. Perfect gebruikt ’s morgens en’ s avonds na het reinigen, dit is parabenenvrij, niet getest op dieren en geschikt voor alle huidtypen, dus je kunt het verwelkomen in je ritueel in de wetenschap dat het alleen goed zal doen.

Ik gebruik de 3 tonics naast elkaar. De retinol tonic gebruik ik zo’n 3x per week en de andere dagen gebruik ik dan de Rose of de Milky tonic. Ik vind het zalig om na een goede reiniging van mijn huid af te sluiten met een tonic, het is net dat kleine verfrissinkje voordat je met je (nacht)verzorgingsproducten aan de slag gaat.

De tonics zijn in twee maten verkrijgbaar, in flesjes van 100ml (ideaal om te proberen) en kosten dan zo rond de EUR 13,- ben je overtuigd dan kun je de grote fles met 250ml aanschaffen die kosten rond de EUR 24,- en zijn dus net wat meer value-for-money. Ik vind het aanraders in elk geval en blijf ze met veel plezier gebruiken in mijn routine.

Gebruik jij een tonic?

Annette

9 thoughts on “Pixi Beauty

 1. Ja de lotion van Clarins met Iris maar om eerlijk te zijn maar zo’n 2 keer per week ik ben erg slordig met mijn avondroutine. Bewondering voor jou dat je dat iedere avond doet. Had de clarifying van Clinique maar deze is erg uitdrogend en heb ik maar weggegooid. Later hoorde ik dat producten die niet bevallen geretourneerd kunnen worden via Douglas…..mits er natuurlijk maar weinig uit is.

  Geliked door 1 persoon

  • Toch goed dat Douglas die service biedt, dat wist ik niet. Ik weet bijvoorbeeld in de US dat je heel makkelijk je beautyproducten die aangebroken zijn maar niet de juiste kleur of bij je huid passen gewoon kunt terug brengen/ruilen. Zouden ze hier ook als normaal moeten gaan behandelen.

   Like

 2. Gek genoeg gebruik ik nooit een tonic. Ik heb die toen wel van Pixi gehad en die vond ik zeker fijn. Retinol in je hals, ik weet er alles van… Mijn gezicht kon het toen wel hebben, maar mijn hals stond direct in de fik, dus die maar overgeslagen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s