Sample Saturday

Vichy – Idealia skin sleep

Wat een leuk potje. Ik had een travel pakketje besteld van een aantal Vichy producten om mee te nemen tijdens mijn zomervakantie van afgelopen jaar. Ik nam uiteraard ook wel sample zakjes mee maar voor een dag- en nachtcrème leek het me ideaal wat grotere maar toch kleine verpakking mee te hebben.

Vicy Idealia Skin Sleep

Dus voor de nacht ging dit schattige potje in de koffer. Ik ben zeer te spreken over de producten van Vichy maar deze vond ik toch helaas een stuk minder. Dat kwam door een aantal verschillende oorzaken.

Welk merk?

Vichy dus, ik schreef al eerder reviews over producten van dit merk. Bijvoorbeeld het fijne nacht serum (lees hier) of in een vorige sample Saturday de BB crème (lees hier).

Wat is het?

Nachtverzorging met zichtbaar effect van een goede nachtrust op de huid.

Voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, huidtype of huidtint. Vichy heeft een uniek complex van ingrediënten ontwikkeld dat gericht de huid verzorgt: vitamine B3 + verzorgende olie (ondersteunen de barrièrefunctie), LHA (verbetert de afschilfering), Glycyrrhizinezuur + Hyaluronzuur (hydrateren intens), Cafeïne (werkt oppeppend).

Klinisch bewezen verbetering van de huidkwaliteit, zelfs bij vrouwen die weinig of slecht slapen: bij het wakker worden is de huid zichtbaar uitgerust, fris en stralend*, zoals na een goede nachtrust.

Vichy Idealia Skin Sleep

Wat vond ik ervan?

Nou, niet zo lekker dus, helaas, kan een keer gebeuren. Ik vond hem erg ‘plakkerig’ dus even met de ‘dosering’ gespeeld maar het werd er niet beter op. Dus als gevolg plakte je aan je kussensloop en nee, dat vind ik – en ik denk de meeste dames – niet prettig.

Ook ben ik niet zo heel gecharmeerd van de ingrediënten, met glycerine en alcohol Denat als aanvoerder op de lijst. Het product ruikt fijn en smeert fijn maar trekt dus niet goed in waardoor het voor mij plakkerig aanvoelt, wel een zachte huid de volgende dag maar nee, dit is niets voor mij helaas.

AQUA – GLYCERIN – ALCOHOL DENAT. – PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL – ISONONYL ISONONANOATE – POLYSORBATE 20 – NIACINAMIDE – DIMETHICONE – PROPANEDIOL – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE – AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE – BHT – C13-14 ISOPARAFFIN – CI 17200 – CI 15985 – TRIETHANOLAMINE – CAFFEINE – SODIUM HYALURONATE – PHENOXYETHANOL – ADENOSINE – TOCOPHERYL ACETATE – DISODIUM EDTA – DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE – CAPRYLOYL SALICYLIC ACID – CAPRYLYL GLYCOL – LAURETH-7 – HYDROXYPALMITOYL SPHINGANINE – XANTHAN GUM – POLYACRYLAMIDE – ACRYLONITRILE/METHYL METHACRYLATE/VINYLIDENE CHLORIDE COPOLYMER – PARFUM

Idealia Skin Sleep

Waar te koop en wat kost het?

Je betaalt rond de EUR 20,- voor dit product en je vind het makkelijk bij de Apotheek of online. Helaas geen hoogvlieger dit product en dat is jammer. Ik ben beter gewend van Vichy. Het potje was niet helemaal leeg aan het einde van mijn vakantie en ging dan ook niet meer terug. Dat is een beetje tegen mijn principes want ik ben erg van het opmaken maar dit product kon me niet bekoren.

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ik denk dat het een wat jelly- achtige substantie is? Dat kan soms zo plakkerig zijn….Geen fijn gevoel, vind ik ook. Ik had het met een ander merk, vond hem eerst lekker en heel bijzonder, maar om mee te gaan slapen…Nee, achteraf toch niet. Vaak haalde ik het bovenlaagje er af met een tissue en deed er snel een andere crème overheen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s