Bath & Body works

Bath & Body works

Geurkaarsen

In Dubai kon ik het natuurlijk niet laten om een aantal geurkaarsen bij de Bath & Body works mee te nemen. Ze hadden een heerlijke aanbieding van 3+3 gratis dus wat doe je dan? Haha je sleept je een breuk en neemt er 6 mee terug naar Nederland.

Bath & Bodyworks geurkaarsen

Vorig jaar kon dit echt niet, ik was toen alleen op reis met een niet al te grote koffer dus toen had ik er 3 meegenomen maar dit jaar omdat Isabelle mee was konden we mooi elk 3 kaarsen in de koffer doen en was ik helemaal blij. De kaarsen waren nu EUR 12,50 per stuk wat een hele goede prijs is. Normaal gesproken betaal je voor een kaars EUR 25,- en heb je een prachtige kaars met enorm veel branduren.

Het was wel een hele klus om 6 lekkere geuren uit te kiezen maar het is me gelukt. Ik heb 6 andere kaarsen meegenomen dan die ik vorig jaar koos (lees hier de review). Die zijn inmiddels alle drie helemaal opgebrand en daar heb ik dus een jaar (brand)plezier van gehad. Met deze 6 verwacht ik dus zeker wel  1,5 of 2 jaar te doen…

Mineral Springs

Ik ga even kort vertellen welke kaarsen ik uitkoos en hoe ze ruiken, ahum. Geuren beschrijven is niet mijn sterkste kant maar ik hoop je een beetje een idee te kunnen geven. Je kunt een aantal Bath & Body works kaarsen ook online kopen in Nederland bij Notino.nl bijvoorbeeld. Daar zijn ze rond de EUR 28,- niet verkeerd dus qua prijs.

Mineral Springs Bath & body works

De eerste kaars die ik uitkoos heeft de mooie naam Mineral Springs meegekregen. Een frisse geur, beetje ‘katoen’ achtig maar ik snuf ook een beetje mannelijk aftershave tintje een hele lekker geur en echt anders dan de andere geuren die ik heb gekozen.

Sun-Washed Citrus

Dan Sun-Washed Citrus, mijn favoriete geuren komen altijd wel uit de citrus lijnen. Ik houd van dat frisse citrusachtige geurtje en dat zit zeker in deze geurkaars.  Wel meer het wat zachtere ‘mandarijn’ geurtje dan een heftige sinaasappel dus een vriendelijke geur maar zeker wel citrusfruit.

Bath & body works sun-washed citrus

White-tea & Ginger

White-Tea & Ginger – dit vind ik een lastige. Het is wellicht wel mijn favoriet van de 6 maar hoe zal ik dit nu eens omschrijven haha, fris maar toch ook zacht. Dat frisse komt denk ik van de Gember maar ook dit is zeer wel een ‘vriendelijke’ geur.

White tea & Ginger bath & body works

Pink Pineapple

Dan zocht ik ook twee kaarsen uit de White Barn lijn uit. De eerste is de Pink Pineapple, ik kom deze geur vaker tegen maar ik heb nog nooit van een ‘roze ananas’ gehoord.  Hij heeft ook weer een licht frisse geur, klein citrusje dat ik ruik maar ook weer een ‘zachte geur’. Lekker hoor! Prachtige pot ook trouwens met dat hele zachtroze.

Bath & body works pink pineapple

Lemon Mint Leaf

Uiteraard moest er ook iets frissigs komen en die komt in de vorm van Lemon Mint Leaf een prachtig groen glazen pot en de inhoud heerlijk fris. Je ruikt absoluut de munt en de limoen en ik vind hem zalig. Deze combinatie hadden ze ook in drankjes en ik heb er een paar van gedronken, zalig, kan niet anders zeggen.

Lemon mint leaf Bath & body works

Hello Beautiful

Tot slot dan de Hello Beautiful, ik heb echt geen idee wat ik ruik haha, sorry, verder dan ‘vakantie’ kom ik niet. Hij is in elk geval weer fris qua geur beetje poederig ook. Zoals je kunt lezen ben ik erg van de frisse geuren, voor mij geen heftige of ‘zware’geuren. Musk bijvoorbeeld vind ik vaak veel te heftig en vorig jaar had ik de Mahonie die was wat meer ‘mannelijk’. Houtgeuren vind ik ook vaak erge lekker. Ik kan echt heel lang vooruit met de kaarsen en ben heel blij met mijn aankoopjes. Ze staan mooi op tafel, ze branden heel mooi en gelijkmatig doordat ze drie lonten hebben.

Hello beautiful bath & body works

Om goed van je geurkaars te genieten laat je zeker de kaars lang genoeg branden dat de hele bovenlaag ‘vloeibaar’ is geworden. Dan kun je hem eventueel uitblazen en blijft de geur nog wel even hangen in de kamer. Ik brand ze vaak wel een paar uurtjes per keer. Deksel erop en ze gaan ook netjes uit. Als je ze een volgende keer weer brand dan even de lontjes bijknippen (er zit vaak een dikker knopje aan de bovenkant die moet je eraf knippen dan gaat de kaars niet walmen).

Brand jij graag geurkaarsen?

Annette

 

4 thoughts on “Bath & Body works

  1. Ik heb een geurkaars gekregen van Rituals voor het nieuwe huis. Die vond ik erg lekker en je rook het ook echt wat je niet kunt zeggen van Ikea, Bolsius, Action, Kruidvat etc.. Maar zo te zijn zijn die van Bath & Bodyworks best groot (meerdere lonten?) en zo’n kaars kost bij Rituals bijna Euro 35,00 hetgeen ik niet “zomaar” uitgeef. Helaas hebben ze daar nooit aanbiedingen. Hoewel het altijd duurder kan ik zag laatst een kaars van Baobab bij de Bijenkorf voor Euro 270,00… (was wel groot).

    Like

    • Ja deze kaarsen hebben 3 lonten en ruik je heel goed. De kleinere van de Rituals kosten volgens mij rond de EUR 18,- die zijn ook dik in orde en ruik je goed in huis. Ik heb ook wel eens kaarsen van andere merken gehad en dan ruik je helemaal niets, jammer is dat.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s