Friday Finds

Kruiden houder

In mijn speurtocht naar handigheidjes spotte ik op Wish.com dit rekje voor slechte EUR 1,-. Nou, daar kun je geen bult aan vallen dus besloot ik deze te bestellen om te kijken of ik op deze manier mijn kruiden kon organiseren.

FF kruidenrekje (1)

Het is een rekje voor 5 kruiden met een stevige plakstrip aan de achterkant. Als deze te breed zou zijn kun je ze ook nog eens los van elkaar halen met een scherp mesje als je dat zou willen of omdat het dan beter in je kastje past.

FF kruidenrekje (2)

De bedoeling is dus dat je deze aan de binnenkant van de deur bevestigd en dat werkt prima kan ik je zeggen. Het scheelt weer ruimte op de plank. Ik weet niet hoe jouw keukenkastjes eruit zien maar die van mij staan best vol en ogen wat chaotisch 🙂 .

FF kruidenrekje (5)

Ik probeer wel met regelmaat wat orde te scheppen en ga dan ook zo’n 2x per jaar echt heel drastisch door de kast om te zien of er inmiddels ook producten over de datum bij staan. Helaas is dat vaak toch wel het geval. Soms trek ik me niets aan van die datum en laat ik het lekker nog staan om verder te gebruiken maar soms gooi ik het dan toch maar weg omdat ik weet dat het toch niet opgaat of omdat het wellicht toch beter is om niet meer te gebruiken.

FF kruidenrekje (6)

Met kruiden is dat natuurlijk niet zo heel erg, mits ze gedroogd zijn dan dus kunnen best lang mee. Ik had ze nu wel allemaal bij elkaar staan in een plastic doos maar dit is toch net even handiger. Ik heb maar 1 strip besteld omdat ik even wilde kijken of het wel werkt natuurlijk. Nu het prima blijft zitten denk ik dat ik nog een strip bestel, dan heb ik mooi alle kruiden aan de binnenkant van de kastdeur zitten en dat is ook nog eens lekker overzichtelijk.

Hoe zit het met jouw keukenkastje?

Annette

7 thoughts on “Friday Finds

  1. Handig! Wij hebben enorm veel kruiden en die staan in een la. Tom is echt een kruidofiel, hij zette gisteren zelfs thee met kruiden. (had gelezen dat spoelen met o.a salie goed voor zijn geïrriteerder tandvlees was, maar hij drinkt het ook gewoon op, haha)
    En hij zei ook nog dat het lastig was met die la, omdat veel kruidenpotjes dan helemaal achteraan liggen 😉
    Leuke tip om te onthouden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s