Ixxi

Ixxi Poster

Van 1 van mijn contacten bij mijn vorige werkgever kreeg ik als afscheid een kadobon om een Ixxi te bestellen. Leuk, ik had er al eens naar gekeken en had dus al eens op de site gesnuffeld wat voor leuks ze allemaal te koop hebben.

Ixxi

Wat is Ixxi?

Een Ixxi is een poster (of foto) die bestaat uit allemaal vierkanten die je dan zelf aan elkaar moet maken en ophangen. Het is wanddecoratie dus. Hij is helemaal zelf samen te stellen en ook qua grootte kun je helemaal los gaan. Op de site van Ixxi vind je ook veel inspiratie en ik vond het nog een hele klus om wat uit te kiezen.

In eerste instantie wilde ik een poster voor in de woonkamer kiezen maar besloot toch voor een zwart/wit foto te gaan voor in mijn slaapkamer. Toen ik de foto had gekozen ga je naar stap 2 en dat is het formaat, ik koost voor 1m x 1m en dan krijg je 5 ixxi’s breed en 5 ixxi’s lang. Bestelling afronden en dan wachten op de post.

Ixxi

Het formaat dat ik koos kon door de brievenbus en kwam in een mooie stevige doos. De fotokaarten zijn van mooi stevig kunststof materiaal en wordt compleet geleverd met alles wat je nodig hebt om je Ixxi in elkaar te zetten en op te hangen.

Ixxi

Het in elkaar zetten ging best heel goed en snel. Je legt de kaarten op een vlakke ondergrond (in mijn geval de vloer) alvast uit en zet ze dan met de kruisjes aan elkaar. Hiervoor krijg je een handig ‘drukkertje’ zo noem ik het maar even en de zijkanten en onderkant zet je aan elkaar met een I-tje.

Ixxi

Dan is je poster gereed om op te hangen en dat vond ik wel een lastiger klusje. Ik denk ook dat het beter is om zoiets met zijn tweeën te doen maar ja, ik ben alleen dus hoppakee daar ging ik met de geit. Er wordt een plastic strip bijgeleverd waar je door middel van powerstrips de poster op de juiste plek kunt hangen. Jemig-de-pemig had ik dus leuk die powerstrips aan de verkeerde kant geplakt.

Ixxi

Mhew! Gelukkig niet allemaal en kon ik er 1 nog redden door hem er snel weer af te halen.  Ik had toevallig zelf ook nog wat powerstrips liggen dus uiteindelijk kwam het goed maar daar moet je dus even goed op letten bij het aanbrengen. De strip hang je dan waterpas aan de muur en dan kun je vrij eenvoudig je Ixxi aan de strip bevestigen.

Ixxi

Dit ging niet helemaal lekker want ik had een ‘bobbel’ getverdekke want daar ga je je aan lopen ergeren natuurlijk dus dat moest ik eerst even verhelpen door toch de strip een klein beetje te verhangen. De onderkant van de Ixxi kun je dan strak hangen met de bijgeleverde punaises. Ja, helaas pindakaas gaan die niet in een keiharde muur. Opgelost door op de twee hoeken aan de achterkant nog een powerstripje te doen et voila, mevrouw hangt.

Blij met het eind resultaat en de mooie nieuwe poster in mijn slaapkamer.

Annette

18 thoughts on “Ixxi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s