Boekreview

Boekrecensie

Hong Kong Noir – Chan Ho-kei

Een boek van een Chinese auteur. Volgens mij is dat voor het eerst dat ik zoiets lees. Ik herinner me vaag dat ik ooit het Lelietheater van LuLu Wang heb gelezen maar dat is wellicht wel 25 jaar terug. Van uitgeverij De Geus kreeg ik het ebook Hong Kong Noir toegestuurd en ging aan de slag met de maarliefst 527 pagina’s.

Boekreview;Hong Kong Noir

Over het boek:

Hoofdinspecteur Kwan Chun-dok is een levende legende bij de politie van Hongkong. Nu ligt hij op zijn sterfbed en wordt voor de allerlaatste keer zijn hulp ingeroepen. Via zes mysterieuze zaken die hij heeft opgelost, reizen we terug door de tijd en de geschiedenis van Hongkong. Steeds meer wordt duidelijk over de turbulente carrière van de doodzieke Kwan. Wat hebben een vermoorde zangeres, een ontsnapte en onvindbare gevangene en het ontvoerde zoontje van een Engelsman met elkaar te maken?

Zes zaken – Een halve eeuw Hongkong – En één briljante rechercheur.

Het boek leest op zich lekker weg, ik vind het fijn dat in de inleiding even wat wordt verteld hoe het zit met naamstellingen in het Chinees want dat is het enige waar ik eigenlijk even ‘in’ moet komen tijdens het lezen.

527 pagina’s vind ik zelf erg veel. Ik heb het volgens mij al eens eerder vermeld maar een ideaal boek heeft voor mij zo rond de 350 pagina’s. Dan kun je een verhaal vertellen met net genoeg detail zonder dat je de lezer verliest. Dat gebeurd namelijk af en toe met mij in dit boek. Er wordt enorm in de details gegaan over hoe de verschillende zaken zijn opgelost. Bij sommige verhalen vind ik dat bere-interessant bij andere denk ik pfffff nu weet ik het wel.

Over de auteur:

Chan Ho-kei (Hongkong, 1975) heeft gewerkt als software-engineer, scriptschrijver, gamedesigner en redacteur van striptijdschriften. Met zijn debuutroman won hij de Soji Shimada Mystery Award: de grootste thrillerprijs in de Chinese wereld. Ook voor dit boek won hij een prestigieuze prijs: die van de boekenbeurs van Taipei. Hongkong Noir is het eerste werk van zijn hand dat naar het Nederlands is vertaald.

Al met al een vermakelijk boek dat een goede inkijk geeft in het recherchewerk in Azie. Het is een goed te lezen boek met naar mijn smaak dus soms iets te veel details (100 pagina’s minder had voor mij prima geweest). Aanrader voor mensen die houden van veel detail (met name op het gebied van recherche werk – dat wordt zeer goed uitgediept) en die het naadje van de kous willen weten.

Je kunt het boek hier kopen als hardcopy of de ebook versie bestellen en dat kan hier.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

*Ik ontving dit boek ter review en het artikel bevat een affiliate link*

10 thoughts on “Boekreview

  1. Ik lees geen boeke kom er echt niet doorheen. Maar hobbyboeken of tijdschriften weer wel. Een verhaal in een tijdschrift is lang genoeg. Maar krijg soms wel zin als ik een resensie over een boek lees, maar deze is mij echt te lang.

    Geliked door 1 persoon

  2. Recherchewerk vind ik altijd wel leuk om te lezen, maar te veel details dan blader ik ook het liefst door. Momenteel lees ik een Trilogie van Nora Roberts. (de Sleutel) Het verhaal is leuk, 3 vrouwen in het heden moeten de sleutels terugvinden van 3 vrouwen die gevangen zitten in het verleden (hun ziel) De drie vrouwen: Een moeder met zoon, een boekenfanat die bij een bibliotheek werkte en de ander verkocht kunst. Het schilderij wat eeuwen geleden gemaakt is van de vrouwen zijn exact de vrouwen die nu leven.
    Maar de passages waar zij met hun lovers de liefde bedrijven en dat soort perikelen met die mannen, die lees ik niet meer…Ellenlange uiteenzettingen, echt heel jammer dat die erin staan. Want heb je dat een keer gelezen dan heb je dat ook wel weer gehad. Dat boek had voor de helft minder kunnen zijn, hahaha!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s