Boekrecensie

Het vorige meisje – J.P. Delaney

Met kerst kreeg ik een boek. Altijd fijn en een heerlijk cadeau om te krijgen. Ik was ook nog eens twee weken vrij dus gelijk maar in begonnen en een review geschreven.

Het vorige meisje;J.P. Delaney

Over het boek:

Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje…

Het boek is zo geschreven dat je in het ene hoofdstuk leest over Jane (het meisje van nu) en Emma (het meisje voor haar – dus van toen). Beide dames blijken meer met elkaar gemeen te hebben naarmate het verhaal vordert en wij als lezer weten al wat meer van Emma dan dat Jane dat gaandeweg uit vindt. Het is een aparte manier van schrijven maar ik heb geen moeite gehad om te switchen tussen de personages. Het verhaal is wat dat betreft heel vloeiend geschreven.

Ook kun je af en toe zien wat voor soort vragen de toch ‘licht gestoorde’ eigenaar van het huis zoal aan de dames stelt. Ze wonen namelijk in een woning waar zo’n 200 eisen deel uitmaken van de huurovereenkomst maar waarbij ze ook nog regelmatig vragen moeten beantwoorden alvorens het warme water het weer doet bijvoorbeeld. 🙂

Het vorige meisje J.P. Delaney

Over het plot ga ik natuurlijk niets verklappen want als je dit boek zelf wilt lezen is een spoiler een dooddoener van jewelste. Ik vond het einde een beetje zo-zo. Je zit het hele boek op de climax te wachten en hoewel het verrassend is geschreven heb ik toch wat vraagtekens bij het plot. Het boek gaat wel al verfilmd worden en dan ben ik wel heel nieuwsgierig hoe het einde erin wordt verwerkt.

Het vorige meisje J.P. Delaney

Al met al een prima boek voor de nodige uurtjes leesplezier. Bij bol.com kun je het ebook nu voor slechts EUR 7,- aanschaffen. (gebruik deze link). De papieren versie is nog de normale prijs van EUR 20,- en koop je hier.

Wat lees jij op het moment?

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link, als je via deze link het boek aanschaft krijg ik daar een klein bedragje voor, dank je wel!*

12 thoughts on “Boekrecensie

  1. Wat een griezelig huis waar je niks naartoe mag nemen. Lijkt mij reuze spannend maar wat balen dan als het eind maar zo-zo is. De film wil ik zeker zien, hou me op de hoogte!
    Momenteel lees ik “De obsessie” van Nora Roberts. Spannend boek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s