Boekrecensie

Het einde van de zomer – Anders de la Motte

Wow wat een lekker boek dit. Ik val gewoon gelijk met de deur in huis. Ik ontving dit boek van Uitgeverij de Geus en heb hem bijna in 1 ruk uitgelezen. Het is echt zo’n boek waarvan je wilt weten wat is er gebeurd en wie heeft het gedaan.

Het einde van de zomer;Anders de la Motte

Waar gaat het boek over:

Tijdens een zwoele zomernacht in 1983 verdwijnt de vijfjarige Billy uit de tuin van zijn ouderlijk huis op het Zuid-Zweedse platteland. Het hele dorp loopt uit om hem te zoeken, maar tevergeefs. Er wordt alleen een eenzame schoen aangetroffen in de maïsvelden.

Twintig jaar later geeft Veronica, de oudere zus van Billy, groepstherapie in Stockholm. Plotseling sluit een vreemde jongeman zich aan bij de groep. Hij begint te vertellen over zijn onverklaarbare herinneringen aan de verdwijning van een jongetje. Veronica wordt geconfronteerd met de onopgeloste vragen uit haar verleden. Wat gebeurde er echt, die ene nacht? Zal er nu eindelijk echt een einde komen aan die zomer?

De schrijver heeft echt een pareltje afgeleverd, ik kan niet anders concluderen want het heeft echt een verrassend einde ook nog eens. Say Whuuuttt? 🙂 Ik ben blij dat het zulk heerlijk weer is geweest met Pinksteren want toen ontving ik het boek en na de Pinksterdagen was hij ook uit. Ik kon hem maar met moeite weg leggen want je wilt gewoon weten wat er aan het handje is/was.

Over de auteur:

Anders de la Motte (Zweden, 1971) werkte als politieagent en was security manager bij Dell in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Nu is hij fulltime schrijver. Van zijn trilogie Game werden in Zweden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en de boeken zijn vertaald in 27 talen. In Het einde van de zomer, zijn zesde boek, zet hij de schrijftraditie van Håkan Nesser en Henning Mankell voort.

Zijn zesde boek dus? Ik had nog niet van deze schrijver gehoord maar dit boek is echt een zomertopper, geloof mij als je een boek in je koffer wilt stoppen voor een flink aantal uren leesplezier moet je deze zeker meenemen of op je ereader zetten.

Je kunt hem kopen bij bol.com en wel in papercopy –klik hier– of de ebook versie –klik hier

Vette aanrader van mijn kant. Ik verklap niets maar mocht je hem gaan lezen laat mij dan zeker even weten wat je ervan vond.

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

13 thoughts on “Boekrecensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s