Splat

Splat Blackwood – tandpasta

Een zwarte tandpasta. Dat is weer eens iets anders dan die blauwe waar ik persoonlijk helemaal klaar mee ben. Ik ben nooit een fan geweest van de blauwe tandpasta’s wat een troep gaven die. Niet alleen je wasbak werd blauw maar ook je handdoeken en uit je tandenborstel  (of opzetborstel) kreeg je die kleur ook al helemaal niet meer.

Splat Blackwood

Nee, daar was en ben ik dus geen fan van. Ik heb eigenlijk altijd tandpasta van de DM die ik voor een prikkie koop (EUR 0,55) per tube. Ze doen prima hun werk en ook deze zijn altijd met whitening effect. Echt een noemenswaardig verschil qua whitening ben ik nog niet tegengekomen (nu heb ik ook redelijk witte tanden) dus voor mij geen dure tandpasta.

Splat Blackwood

Maar dan deze tube. Enorm duur, laten we daar eens mee beginnen want voor EUR 7,99 is dit toch wel een van de duurste tandpasta’s die ik heb gekocht in de laatste jaren. Maar ja, je bent een blogger en toch nieuwsgierig dus de tube ging mee naar huis. Ik kocht hem overigens bij de Etos.

Splat is een familiebedrijf dat sinds 13 jaar bestaat. Er is een enorm uitgebreide sortering aan tandpasta’s te verkrijgen. Kijk maar eens op Splatnederland.nl er is ook een tandpasta met Chili 🙂 . De tandpasta’s zijn fluoride vrij overigens.

Maar dan terug naar Blackwood:

De bioactieve zwarte Splat Special Blackwood tandpasta is zeer effectief in het veilig bleken van uw tanden. Het remt de groei van bacteriën en zorgt voor een uitermate frisse adem. Het beschermt uw gebit tegen de vorming van tandsteen en balanceert de pH waarde van uw speeksel in de mondholte.

Het unieke extract van jeneverbessen en een uitgebreid complex van andere werkzame bestanddelen beschermen uw mond en tanden tegen bacterie- en plakvorming.

Het Biosol extract is een zeer effectieve ontstekingsremmer. De Karelische berkhoutskool bleekt uw tanden veilig en absorbeert geuren en geeft de Splat Blackwood tandpasta zijn unieke, briljante zwarte kleur en maakt uw tanden helder wit.

Bleekt je tanden op natuurlijke wijze, 2 tinten op Vitapan schaal

 • Frisse adem
 • Verwijdert tandplak
 • Smaak: jeneverbessen
 • Kleur: zwart

Splat Blackwood

Hij is inderdaad goed zwart als je hem op je borstel aanbrengt. Zodra je begint te poetsen wordt hij een beetje grijzig. Gelukkig maakt hij niet van die vlekken als je met de blauwe tandpasta’s hebt. Dan over de smaak, ik weet niet hoe jeneverbessen smaken J maar hij is gewoon lekker fris, niet extreem sterk. Mijn tanden voelen heerlijk schoon of hij echt tandplak verwijdert durf ik niet te zeggen. Dat zal een volgend bezoek aan de tandarts moeten uitwijzen.

En dan, maakt hij mijn tanden witter? Ik zeg oordeel zelf. De eerste foto heb ik gemaakt toen ik met de tandpasta begon en de tweede is een week of 3 later nadat ik de tandpasta 2x per dag heb gebruikt.Geen verschil 😦

Ik vind het een prima tandpasta maar dus wel rete-duur *excuse my french*. Ik heb zelf geen 8 euro over voor een tube tandpasta die ik (in een gezin van 3) zo wegpoets. Het is natuurlijk persoonlijk of je een dergelijk bedrag over hebt voor een tandpasta. Zou ik hem nog een keer kopen? Zeker, als hij bijvoorbeeld in de aanbieding zou komen bij de Etos wil ik hem wel nog een keer meenemen wat dat betreft heeft hij de keuring doorstaan.

Vind jij 8 euro voor een tandpaste (te) veel geld?

Annette

 

20 thoughts on “Splat

 1. € 8 voor tandpasta vind ik behoorlijk aan de prijs. Ik gebruik Zendium en een kruiden (ook bijna zwarte) tandpasta uit Thailand. Als ik deze uitprobeer dan wacht ik ook op een aanbieding. 😉

  Like

 2. Dat is zeker duur en ik heb ook vaak zo een dure gekocht om te proberen. Maar ik zag ook geen verschil. Ik moet weer die zwarte tandpasta poeder gaan testen, ik heb er weinig fiducie in eigenlijk, maar alles krijgt een kans… 😉

  Like

 3. Wat vervelend dat hij je tanden niet witter maakt! Voor 8 euro zou ik toch wel meer verwachten. Ik heb zelf nu tandpasta van Oral-B en een whitening versneller die daarbij hoort en daar worden mijn tanden wel wat witter van, hoewel het geen wonderen verricht en vooral oppervlakkige/nieuwe verkleuringen aanpakt.

  Like

 4. Hmmm, ik geloof eigenlijk sowieso niet dat tandpasta je tandkleur kan veranderen. Ik heb mijn tanden laten bleken en gebruik bleekstrips, dat is denk ik ook het enige dat werkt 😀 Maar het viel te proberen natuurlijk. Jammer!

  Like

 5. Het is echt veel geld inderdaad, maar bij mij werkt het wel prima. Na een keer poetsen lijken ze wat feller wit (nu zijn mijn tanden al vrij wit maar toch).

  Like

 6. Pingback: Opgemaakt #28 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s