Friday Finds

Mentos Gum

Namens trnd mocht ik weer een leuk product testen en deze keer was het de beurt aan Mentos Gum. Ik ben zelf geen fervent kauwgom kauwer, maar soms vind ik het wel even lekker om mijn mond te verfrissen na een lunch bijvoorbeeld (hallo broodje tonijn).

Mentos Gum

Mijn kinderen daarentegen zijn grootverbruikers van kauwgom dus die konden mooi testen en ik heb ook genoeg collega’s die graag een kauwgompje kauwen. Een gevarieerd test gezelschap dus. Iedereen heeft zo zijn favoriete kauw momentje en het is dus makkelijk om een doosje bij je te hebben om even het bekkie wat op te kunnen frissen.

Sommigen doen dat tijdens hun reizen (van en naar het werk, in de auto,bus of trein) of tijdens een vergadering om je weer even uit je dip te krijgen of na een etentje met net iets te veel knoflook? Ik ben wel benieuwd wanneer en of jij kauwgom kauwt.

De kauwgom komt in een handig hersluitbaar kartonnen doosje. Lekker formaat en blijft ook na regelmatig open en dicht doen goed sluiten. Dat vind ik persoonlijk een plus want ik heb ook wel eens de kauwgom overal uit mijn handtas moeten plukken.

Mentos Gum

Het leuke is ook dat Mentos een echt Nederlands merk is. Het bestaat al sinds 1932 en is door de broers Izaak en Pierre van Melle groot geworden. We kennen van Melle van de zachte fruitcaramels (ook lekker) en zij besloten een pepermuntvariant van het snoepje te maken.

Buiten Nederland zijn ze ook bekend met onze lekkernij in 1952 gaat Mentos de grens over naar onder andere Frankrijk, Duitsland en Engeland.

In 1960 kwam de eerste rolverpakking voor de snoepjes uit en dit is sinds die tijd zo gebleven. In 1973 (ik was toen 2 🙂 ) komen er allerhande smaken uit van aardbei tot aan kaneel.

Mentos Gum

Slechts 10 jaar geleden – in 2006 – kwam Mentos met een pot voor de kauwgom en die is nog steeds verkrijgbaar. Ook is er een spaarprogramma van Mentos (sinds 2015) waar je voor leuke producten en uitjes kunt sparen.

Ik ben zelf ook dol op de dropmentos (tsja, ik blijf toch een echte Nederlandse dol op drop).  Kan ik zo een hele rol van opsnoepen. Niet heel gezond natuurlijk maar af en toe moet kunnen. Wisten jullie dat Mentos al zo lang bestond?

Annette

8 thoughts on “Friday Finds

  1. Ik wist niet dat Mentos al zo lang bestond en dat het Nederlands was.Ik kauw niet vaak op kauwgom meer (die tand vliegt dan weer los, hahaha) maar het schijnt ook goed te zijn zodat je je weer kan concentreren inderdaad.Maar als ik kauwgom koop is het wel vaak van Mentos, die vind ik het lekkerst!

    Like

  2. Ik heb vroeger die rollen verslonden! Heerlijk die snoepjes. Ik heb veel kauwgom gebruikt na het stoppen met roken. En dat is al weer 5 jaar geleden. Nu neem ik zo nu en dan eentje, vooral na een avondje uit eten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s