Koningsdag

Oranje boven!

Vandaag is het Koningsdag. Ik blijf het lastig vinden en verspreek me nog regelmatig. De datum zit er bij mij ook nog niet helemaal lekker in bij jullie wel?

Natuurlijk ga ik er op een dag als vandaag wel even gezellig tussenuit en bezoek een braderie, vlooienmarkt of iets anders gezelligs. Als het maar niet te massaal is. Amsterdam is niets voor mij op een dag als deze. Ik ben sowieso niet zo van de massa. Ik voel me dan als snel onveilig. Dat heeft niets met de huidige tijd te maken waarin we soms ook voor nare dingen als aanslagen moeten vrezen maar dat heb ik altijd al gehad.  Te druk geeft mij een onveilig gevoel, ik wil liever wat ruimte om me heen.

Uiteraard dos ik me wel op mijn paasbest of liever gezegd Koningsgezind uit op een dag als vandaag. Een vleugje oranje hier en daar kan dan ook niet ontbreken. Ik ga niet over de top maar wat leuke oranje accessoires en eventueel mijn kleding waar wat rood-wit-blauw in zit verwerkt. Gezellig.

Ik heb wel met de kids op een kleedje gezeten vroeger om spulletjes te verkopen en heb dat ook zelf wel eens gedaan (100 jaar geleden 🙂 ). De kinderen waren meestal snel afgeleid door andere vriendjes en vriendinnetjes en daar zaten wij ouders dan met het goede gedrag op het kleedje van ons kind proberen het oude speelgoed aan de man te brengen :). Konden ze dan gelijk op de kermis weer uitgeven. Maar dat hoort er bij natuurlijk.

Deze leuke accessoires kreeg ik toegestuurd en kun je hier online bestellen. Helaas geen voetbal oranje gekte voorlopig maar oranje of rood-wit-blauw accessoires kun je ook op andere momenten gebruiken natuurlijk. De bevrijdingsfeesten op 5 mei bijvoorbeeld?

Wellicht dat ik ook nog even een rondje over de kermis loop (even een suikerspin scoren – 1x per jaar op de kermis een suikerspin is een soort van traditie). Bij ons in Hilversum is er altijd kermis met Koningsdag tot en met 5 mei. Ik ben niet zo’n kermisganger maar ik vind een rondje over de kermis lopen toch wel gezellig, dan heb ik het wel weer gezien voor een jaar. Nu mijn kinderen volwassen zijn kost het me ook geen bakken met geld meer een kermisbezoek is dan ineens een stuk leuker hahaha.

Wat zijn jouw plannen voor deze dag? Ga je iets leuks doen? Ik wens in elk geval veel plezier, geniet van je vrije dag en diegene die heel hard aan het werk zijn op deze dag, succes!

Annette

Ik heb de getoonde producten ontvangen ter review (disclaimer)

11 thoughts on “Koningsdag

 1. Ik vind het ook wennen met de naam en de datum. Nee, massa’s mensen is ook niets voor mij. Het is lang geleden dat ik op een vrijmarkt geweest ben… maar dat geschuifel is niks voor mij.
  Vroeger stonden wij ook wel eens met een kraampje, soms leuk, soms minder.
  Ik hoop wel dat het weer wel meewerkt voor die kinderen. Zo sneu als het gaat gieten… ze hebben zich er vaak zo op verheugd. Ik herken het het, hahaha… dan zit je als ouders bij je kleedje met je speelgoed 🙂
  Fijne Koningsdag Anette! Ik ga vandaag wat bloggen (weer) en schilderen 🙂

  Like

 2. Ik ben het helemaal met je eens, grote mensenmassa’s zijn ook niks voor mij. Voel ik me ook niet zo prettig in.
  Ik heb enkele buitenwijkjes van Amsterdam opgezocht. De binnenstad ga ik dus niet in vanwege de drukte. Ondanks het akelige weer was het in die buitenwijkjes wel heel gezellig.

  Like

 3. Ik had net een reactie in gegeven, maar zie ‘m er niet tussen staan…
  Zei dat ik het met je eens ben, grote mensenmassa’s zijn ook niks voor mij. Daarom ben ik ook de binnenstad van Amsterdam niet in gegaan. Maar in de buitenwijkjes was het, ondanks het akelige weer, wel heel gezellig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s