Dagje Centro Oberhausen – bezoek kerstmarkt

Afgelopen Woensdag 19 november ging ik met mijn ouders een dagje naar Duitsland. We doen dit eigenlijk elk jaar en omdat de kerstmarkt dit jaar al op 14 november opende leek het ons goed om zo ‘vroeg mogelijk’ te gaan. Dit pakte enorm goed uit. Uiteraard was het ook een doordeweekse dag dat scheelt natuurlijk ook al maar het was niet druk en we konden overal lekker kijken.

IMG_1902      IMG_1901      IMG_1895

Voor diegenen die Centro niet kennen het is een mega-groot winkelcentrum van 2 etages met veel winkels (zowel bekende merken als onbekende) in alle prijsklassen. Er is dus voor iedereen wel iets fijns te vinden. Voor ons is het maar zo’n 1,5 uur rijden dus ook prima te doen. www.centro.de

IMG_1896          IMG_1898

Centro heeft altijd prachtige versiering met de kerst en het hele winkelcentrum is in fijne kerstsfeer. Erg leuk en mooi om te zien vooral als je er nog niet eerder bent geweest. Wel is de versiering elk jaar hetzelfde (ik neem aan dat dat komt omdat het anders nogal duur is) dat is wel een beetje jammer als je er net als ik elk jaar komt met de kerst.

IMG_3780 (2)    IMG_3781 (2)    IMG_1908

Buiten is er dan de kerstmarkt en staat het vol met houten huisjes waarin de verkopers hun koopwaar laten zien. Veel eten en drinken maar ook zeker leuke kerstversieringen zijn er te vinden. Je kunt er zeker menig uurtje rond lopen dat kan ik je verzekeren. Wij eten eigenlijk altijd wat in het winkelcentrum zelf. Daar zit de Coca-Cola Oase (vette sponsoring) en je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er wel eten, vis, vlees, vegetarisch, Vietnamees, Spaan, Mexicaans, Fast-food vul maar in. Wij gingen natuurlijk voor een curry-worst dat hoort er toch bij als je in Duitsland bent, hahaha.

IMG_1907    IMG_3783 (2)   IMG_3785 (2)     IMG_1906

Ik ben zelf goed geslaagd die dag. In december heb ik een kerstfeest op het werk en de dress-code is black-tie dus op zoek gegaan naar een mooie avondjurk. De keuze daarvoor in Duitsland is toch een stuk groter als bij ons en ook hier weer in alle prijsklassen van heel duur tot budget. Omdat ik de jurk maar 1x ga dragen (wellicht in de toekomst nog eens maar wie weet wanneer er weer een gelegenheid komt) wilde ik zeker geen dure jurk. Uiteindelijk vond ik deze mooie donkerblauwe jurk bij de C&A en was deze afgeprijsd naar EUR 49,- Hoppa, in de pocket :).

IMG_1919    IMG_1920    IMG_1918

Uiteraard heb ik ook nog even de DM bezocht. In het winkelcentrum zit niet een hele grote winkel maar je kunt er toch lekker slagen. Haarkleuring, Deo, Tandpasta, Mascara, een nagellakje etc. Het ging prima! Ik heb een heerlijke dag gehad.

Gaan jullie naar een kerstmarkt in het buitenland en zo ja, waar ga je dan heen?

Annette

 

8 thoughts on “Dagje Centro Oberhausen – bezoek kerstmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s