Plog

Plog #32

Maandag, dus tijd voor de plog van afgelopen week. Januari zit erop jongens. Ik ben daar altijd wel blij om, het wordt weer wat lichter en we gaan de kant van het voorjaar op. Ook is Februari de maand waarin ik jarig ben J en ga ik aan het einde van de maand lekker een weekje met vakantie dus kom maar door met Februari.

Plog 32 (1)

Afgelopen week moest ik van alle collega’s een gezichtsfoto maken voor ons nieuwe beveiligings systeem. We hebben nu nog allemaal een druppel om de vloer mee op te komen maar New Balance wil deze graag vervangen voor een foto badge en zo kan ik ook voor iedereen apart doorgeven welke toegang ze wel of niet moeten krijgen. Iedereen zat natuurlijk te mopperen over de foto’s maar we hebben wel gelachen. Dit is mijn foto uiteindelijk geworden. Ik vind hem leuk dus heb deze ook maar gelijk ingesteld als profiel foto van mijn Facebook pagina :).

Hello Fresh

Ook mocht ik de afgelopen week een Hello Fresh box uitproberen. Hoe dat ging en wat we allemaal hebben gegeten lees je woensdag in een uitgebreide blogpost.

Plog 32 (4)

We proberen de niet-Nederlandse collega’s ook wat Nederlandse woorden te leren dus ik had een voorzetje gegeven door op een flipchart wat Nederlands te schrijven. Deze staat nu in onze ‘kantine’ en het is de bedoeling dat de collega’s hem zelf aanvullen met zowel ‘zakelijke’ woorden als privé- gesprekjes.

Plog 32 (6)

Om te telefoneren heb ik zo’n halve headphone met een microfoontje. Nu ik een bril draag merk ik dat dit niet echt fijn zit, vooral tijdens lange calls drukt hij het montuur van de bril in mijn hoofd. Gets daar moet ik dus even over in overleg hoe dat anders kan.

Plog 32 (7)

Ik heb me aangemeld voor de gebaren Challenge. Ik wil al heel lang gebarentaal leren en nu zag ik op Facebook een (vind ik) laagdrempelige manier om dit aan te leren. Elke week krijg je een les met 10 gebaren toegestuurd. Deze week was het thema winter en het is goed opgezet en wordt duidelijk uitgelegd. Heel Leuk. Je betaald  EUR 29,95 en daar gaat ook een euro van naar het goede doel en heb je 2 jaar lang toegang tot de filmpjes genoeg tijd dus om het goed te leren en om het bij te houden.

Vrijdagmiddag werkte ik vanuit huis omdat er een monteur zou komen om een slimme gasmeter te installeren. Er kwam helaas niemand en toen ik om half 5 ging bellen werd er gewoon gemeld dat de monteur het niet zou halen en of er een nieuwe afspraak gemaakt kon worden??? Ach, ik hoef natuurlijk nooit te werken en hiervoor naar huis te komen? Grrrrr ik was heel er boos (mild uitgedrukt) en heb ze gezegd dat ze maar in de avonduren komen of helemaal niet. Ik word erover teruggebeld…nou ben benieuwd….

Plog 32 (8)

Zaterdag was het hoog tijd voor wat bloemen want ik had niets meer staan (was vorige week naar Duitsland dus alles was uitgebloeid). Ik kocht 3 bossen rozen en ze staan er mooi bij.

Plog 32 (9)

Ook bakte ik voor het eerst een bananenbrood, hij is goed gelukt en smaakte prima. Ik was lekker aan het bloggen en vergat helemaal mijn thee op te drinken. Die had ik dus weer eens koud laten worden. Hebben jullie dat ook dat je dan helemaal in een flow zit en even de hele boel vergeet?

Plog 32 (11)

Zondag even een lekker portie kibbeling gehaald en verder het huishouden, wasjes, enfin, je kent het wel. De zon scheen zalig en het was lekker weer om er even kort op uit te gaan.

Hoe was jouw week?

Annette

15 thoughts on “Plog

 1. Heerlijk vooruitzicht Annette straks een weekje weg, Wij gaan woensdag 8 dagen naar Andalusie en het is er nu 18 graden. Het een en ander bezichtigen en een leuke onderbreking voor deze maand. Dan is het zo voor jaar en de bolletjes schieten de grond al uit. Ik had op mijn werk een kleinere 🎧 en was ook niet zo zwaar op mijn hoofd. Gezellig altijd een bloemetje in huis. Leuk hoor een curses gebarentaal en succes deze week.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik moet zeggen dat januari nooit een van mijn favoriete maanden is, maar ik vind de maand nu echt voorbij gevlogen! Lekker druk geweest met van alles. Je foto is trouwens erg leuk geworden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blij dat het weer wat sneller licht is en minder snel donker… Leuke profielfoto!
  Gebarentaal vind ik ook altijd interessant om naar te kijken en zeker leuk als je het kan leren!
  Monteurs… hou op. Ik vraag mij af hoe zij het zelf vinden als zij eens thuis wachten en er komt niemand opdagen…

  Geliked door 1 persoon

  • Nee ik heb er geen bedoeling mee, maar ik hoop wel dat ik net als een vreemde taal eigenlijk het gewoon een keer handig is dat ik het kan. Als je iemand met een handicap of doofheid tegenkomt dat je dan toch een ‘praatje’ kunt maken. Het is eigenlijk net als met een taal leren als Frans of Spaans….

   Like

   • Ja, klopt, eigenlijk is het net als een vreemde taal leren. Maar toch is het ook best heel speciaal, het is niet zo standaard als Frans of Duits leren. Jammer eigenlijk. Ik vind het heel bijzonder en leuk dat je het gaat doen ! Veel plezier en succes met je studie -x-

    Geliked door 1 persoon

  • Ik had vandaag weer een call van 1.5 uur en dan doet halverwege mijn hoofd zeer dus dan zit je maar te pielen met dat ding omhoog, omlaag, brilletje beetje scheef zetten hahaha maar ik heb de oplossing nog niet gevonden dus ik denk dat ik maar gewoon van die in-ear dopjes moet ofzo.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s