Melvita

Melvita oliën

Via de blog van Karen (Dejlig.nl) won ik deze heerlijke oliën. Voor diegene die al langer op mijn blog lezen en die mijn opgemaakt filmpjes kijken weten dat ik altijd baby-olie gebruik als ik uit de douche kom. Ik ben hiermee begonnen toen ik zwanger was (dus zo’n dikke 20 jaar geleden nu) en nooit mee opgehouden. Ik gebruik liever een olie dan dat ik fan ben van body-lotions of butters. Het maakt mijn huid zo heerlijk zacht en ik vind het gewoon prettig smeren.

melvita olie ann ages

Je begrijpt dat ik dus enorm in mijn nopjes ben met deze twee beauty’s van flessen. Beiden zijn van glas dus daar moet ik wel enorm mee oppassen in de badkamer :).

Melvita is voor de Nederlands markt een vrij nieuw merk en het maakt deel uit van dezelfde organisatie als L’occitane. Die hebben ook goddelijke producten zoals deze amandelmelk waar ik mezelf vorig jaar op trakteerde, of deze heerlijke douchegel.

melvita argan olie ann ages gracefully

Aragan olie en producten met argan zijn behoorlijk hot en hebben denk ik sinds een jaartje (of twee) ook bij ons de markt behoorlijk verovert en hoor je het met regelmaat voorbij komen.

Wat is Argan?

Arganbomen groeien exclusief langs de Marokkaanse kustlijn, in de regio van Essaouira en Agadir. De noten van deze boom bevatten een olie dat uitzonderlijk rijk aan essentiële vetzuren is. Het staat al eeuwen bekend om haar herstellende eigenschappen waardoor het ideaal is voor een droge en gevoelige huid. Arganolie beschermt de huid en werkt verzachtend. het kan ook gebruikt worden voor de verzorging van nagels en haar.

De producten van Melvita zijn vrij van kleurstoffen en conserveringsmiddelen en hebben een Fair Trade keurmerk. Helemaal prima dus.

Het ‘kleine’ flesje arganolie (niet echt klein want bevat 50ml) is de pure variant. De geur vind ik niet echt lekker (aards geurtje). Ik vind deze te vet voor mijn gezicht maar een heel klein beetje in je haar of op droge plekjes op je huid doen wonderen. Lekker spul maar enorm vet, gebruik dit dus echt in ienemienie hoeveelheden.

Melvita L'Or bio ann ages gracefully

Dan de grote fles, die heeft een heerlijke geur (er zit een heel klein beetje parfum in maar onderaan de ingrediëntenlijst) en heeft 5 verschillende oliën vanuit de hele wereld: Argan, Kendi, Inca Inchi, Buriti en Pracaxi. Ze werden zorgvuldig geselecteerd om hun rijke aanwezigheid van Omega-3, -6 en -9 vetzuren.

Arganolie uit Marokko heeft uitzonderlijke huidverzorgingseigenschappen. Kendiolie uit Indonesië en Inca Inchi olie uit de Amazone hebben regenererende eigenschappen. Buriti olie uit Brazilië helpt de huid te voeden en zorgt voor een stralende huid. Pracaxi olie uit de Amazone zorgt voor stralend en sterk haar.

Ik gebruik deze dus na mijn douche-beurt. Het is een droge olie maar ik breng de olie graag aan op mijn nog natte huid en droog me dan pas af. Superzacht velletje. Hij is bijna leeg inmiddels maar een genot om te gebruiken.

Dank je wel Karen voor deze prachtige prijs!

Gebruik jij weleens een olie?

Annette

9 thoughts on “Melvita

 1. Regelmatig. Zeker voor mijn onderbenen, die zijn altijd zo droog. Argan olie ruikt inderdaad niet lekker, maar dan heb je wel de goede, de echte te pakken. Toevallig test ik nu arganolie met een toegevoegde geur en die is heerlijk! (ook de geur)

  Like

 2. Zo fijn dat jij er zo blij mee bent. Ik ben zelf ook echt heel enthousiast over deze producten. Die Argan gebruik ik elke dag en ik vind het zo fijn dat ‘ie niet stinkt (normaal stinkt argan).

  Like

 3. Wat een leuke prijs! Zwaar genieten.

  Ja, ik gebruik regelmatig olie. Love it. Ik heb de L’Or Bio van Melvita ooit ontvangen ter review en ik vind de geur zzzzzalig. Trekt ook razendsnel in!

  Like

 4. Pingback: Nuxe | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s