Boekrecensie

Underdog – Elfie Tromp

Van de uitgeverij kreeg ik weer een boek toegestuurd. Ditmaal het boek Underdog van de schrijfster Elfie Tromp.

Underdog

 

Elfie Tromp

 

Wie is Elfie Tromp (1985)? Elfie publiceert romans en columns en schrijft ook voor het theater. Ik had nog niet eerder van haar gehoord. In 2013 kwam haar debuutroman uit genaamd Goeroe. Dit boek werd ook genomineerd voor het beste Rotterdamse boek (ik denk dus dat de schrijfster daar vandaan komt?). Ook won ze in 2013 de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Haar columns verschijnen wekelijks in Metro. Dus wellicht als je die leest komt deze dame je bekend voor.

 

 

Dan over het boek:

Om wat te verdienen werkt de excentrieke Rein als verzorger in de kennel van zijn familie. Hoewel zijn moeder Vera met haar Afghaanse windhonden lof oogst in de wereld van de hondenfokkerij, staat de zaak op de rand van de financiële afgrond. Adelien, de ambitieuze dochter, ziet maar 1 redmiddel; hun topteef laten dekken door een internationale topreu. Daarvoor moeten Rein en Adelien naar de outback van Australië, waar hun dromen ernstig op de proef worden gesteld.

Boekrecensie Underdog (4)

Mijn mening;

Het boek leest lekker vlot weg. Ik houd van de snelle schrijfstijl van dit boek. Als je van honden houd is dit boek heel leuk. Zelf heb ik niet zo veel met honden (Cat-lady as I am) maar desondanks kon het verhaal me wel boeien. Sommige stukken vond ik wel een beetje te veel omschrijven hoe het er op wedstrijden etcetera aan toe gaat, dat vond ik persoonlijk de mindere stukken maar het hoort wel bij het verhaal. Vlot geschreven dus en een lekker boek waar je verder niet bij na hoeft te denken maar heerlijk bij een kop thee (of koffie) even kunt relaxen. Het einde is verassend en best nog even spannend.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Wat lees jij op dit moment?

Annette

 

6 thoughts on “Boekrecensie

 1. Ik moet zeggen dat ik het fijn vind dat je je lay-out een beetje aanpast. Ik heb soms moeite om je nieuw post te zoeken dat ik vaak de moed opgeef. Oke via FB zou kunnen, maar daar kom ik pas achter. Anders was ik wel vaker geweest, denk ik. Ik heb ook wat minder met inhoud daarom denk ik niet dat ik snel dit boek pak. Knap van je dat je toch weg hebt kunnen lezen. Vlot is de key…blijkbaar. 😉

  Like

 2. Op dit moment zit ik in een aantal zeer leuke boeken:
  Nico Dijkshoorn – Huilen en Lachen
  Heleen van Rooyen – De naaimachine
  Garth Nix – Drowned Wednessday
  Leo Blokhuis – Top2000 de documontaires.

  Like

 3. Lijkt mij wel een leuk boek, omdat ik een honden en kattenmens ben. Ik heb de laatste weken 2 boeken uitgelezen. “Stuk” van Judith Visser (gaat over een gepest meisje die plots behoorlijk twisted gaat handelen) en het boek “Opnieuw verbonden” van Wilma Hollander. (een heerlijk feelgood boek over 40 plus vriendinnen die naar Griekenland gaan om hun vriendin met hotel in nood te gaan helpen. Echt heel leuk om te lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s