Nagels #19

Bij mijn vorige nagelupdate kreeg ik de vraag of ik nog een keer wilde vertellen over de Solar nagels die ik heb. Solar is een vorm van Acryl maar dan een stuk dunner en het ziet er dus natuurlijker uit, ook is het echt heel erg sterk. Het grootste voordeel van solar nagels is het lage gehalte aan chemicaliën. Hierdoor zijn de nagels weinig belastend voor de eigen nagels. Op de foto hieronder zie je mijn ‘kale’ nagels waar dus net een laagje solar op zit. Ze zijn enorm stoffig op de foto maar dat komt omdat de boel net ook is gepolijst en dat geeft altijd een hoop slijpsel zeg maar.

nagels Solar

Toen ik even op internet aan het speuren was zag ik dat Miss Lippgloss ook een keer solar nagels heeft laten zetten in ‘mijn’ salon :). Echt grappig. Haar artikel is van 2010 maar ik kom ook echt al jaren (vanaf dat ze gestart zijn in deze salon). Ik denk nu een jaar of 7 a 8.

midnight green      midnight green

Ik heb ongeveer tot mijn 14e nagels gebeten en toen kon ik er eindelijk mee stoppen. Ik heb van mezelf best hele mooi nagels maar vooral mijn duimen scheurden altijd in (halverwege het nagelbed zodat je weken met een zere vinger liep, argh!). Ik baalde daar zo van want ik ben wel een beetje OCD (kleine dwangstoornis 🙂 )  zeg maar en mijn nagels moeten dus altijd dezelfde lengte hebben. Dus zat ik weer met een gescheurde nagel dan hup, ging alles weer kort.

midnight green hema      midnight green Hema

Toen deze salon werd geopend ben ik eens gaan informeren of ik niet een ‘versterkend’ laagje op mijn eigen nagels kon krijgen, zonder dat het er ‘nep’ uit zou komen te zien. Toen werd mij Solar aangeraden. Ik gebruik het nu al jaren zonder enige problemen (ik lees wel wat vervelende dingen op internet erover, dat sommige salons onder het mom van solar toch gewoon acryl gebruiken of dat je er huidirritatie van zou krijgen, maar wellicht is dat ook een kwestie van hygiene (van de salon)?) en ben er super blij mee.

hema midnight green

Ik ga elke 3 a 4 weken naar de salon om mijn nagels te kortwieken en op te laten vullen. Ook laat ik daar altijd mijn nagels in de lak zetten. Die blijft dan vervolgens gewoon zonder te chippen al die weken zitten. Ik heb in al die jaren nog nooit een nagel gebroken. 1x heb ik mijn vinger tussen de (auto) deur gehad en toen was er een stuk van mijn nagel af. Dat hebben ze toen keurig kunnen repareren. Ik ben dus heel blij met mijn nagels. Het ziet er altijd goed verzorgd uit en ik heb er geen omkijken naar. Ik was voorheen altijd aan het vijlen, lakken, nagelverharder aan het gebruiken etc.

De nagellak die ik deze maand op heb is van de Hema en is de kleur 04 Midnight Green uit de Long Lasting collectie. Prachtige kleur toch?! Past heel goed bij deze tijd van het jaar.

Welke kleur draag jij op het moment op je nagels?

Annette

15 thoughts on “Nagels #19

 1. Dat ziet er keurig uit, zeg.
  Mooie lengte en inderdaad natuurlijk.

  Ik heb in het verleden ook wel eens iets van acryl gehad maar ik vond het te prijzig. Gelukkig heb ik zelf sterke nagels dus daar kom ik een heel eind mee. Behalve als er eentje breekt want dan kan ik alles kan kortwieken. Heel af en toe plak ik er dan een nepper op die mij dan weer tijdelijk redt van van het massaal kortwieken.

  Momenteel draag ik Kennebunk Port van OPI, maar die heeft zijn langste tijd ook wel gehad.

  Like

 2. Het ziet er inderdaad mooi uit. Gelukkig heb ik best goede nagels van mezelf. Ik heb ooit kunsnagels gehad, maar daar heb ik een soort trauma aan over gehouden. Dat gevoel van dat schuren op je nagels dat vond ik zo erg… Brrr.
  Ik heb nu Essie ‘In Stitches’ op. Een van mijn favo herfst lakjes.

  Like

 3. Enorm stoffige foto? Ik vind van niet. Ik kan geen nagellak verdragen zoals je al weet, ook ivm mijn werk. Hoeveel kost nou zoiets? Neem je dan elke keer je eigen nagellak mee? Dan hou je toch veel over? Je hebt een hoge functie en toch ben je zo lekker gewoon met nu en dan een grapje { ik moest lachen om je ‘kleine dwangstoornis’. }. Houden zo, toppertje. Claudy

  Like

  • Ik betaal er 28 euro voor. Is best veel geld natuurlijk en ik snap dat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik neem altijd een eigen lakje mee idd. Maar gelukkig heeft mijn dochter ook een nagellak tic 😉 ik geeft lakjes ook wel weg aan vriendinnen. Voordat ik ging bloggen deed ik wel vaker met een lak maar nu vind ik het veel te leuk om jullie elke keer een ander kleurtje te laten zien 🙂

   Like

 4. Vandaar dat je zulke mooie nagels hebt. Zag het al op Instagram. Die van mij zien er niet mooi uit dus ben ik weer gezwicht voor van die plaknagels. Wat mijn eigen nagels niet bepaald goed doet…Het is dat ik het meestal zo duur is anders zou ik ook wel eens dit willen proberen. Zeker omdat het er ook heel natuurlijk uitziet, mooi!

  Like

  • Dank je Babs, ja ik vind ook dat het er heel natuurlijk uitziet, beter als Acryl vind ik zelf omdat dat vaak toch een hele dikke nagel geeft. Snap dat dit niet voor iedereen is weggelegd qua budget. Ik hoop dat mijn dochter ook de nagel business ingaat 😉 kan ik mooi model zijn voor haar. Maar inmiddels heeft ze andere ambities 🙂

   Like

 5. Pingback: Nagels #26 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s