Plantje.nl

Groene kneusjes box

Voor diegenen die me al wat langer volgen weten dat ik met regelmaat ook naar het tuincentrum ging om even een plantje te scoren. In deze tijden gaat dat helaas niet meer zo makkelijk en omdat ik het zelf ook niet als ‘essentieel’ beschouw, ondanks dat ik heel blij word van planten, ben ik niet meer gegaan.

Plantje.nl

Zin in groen

Om toch mijn plantenhonger 😊 te stillen zag ik een aantal weken geleden op twitter een berichtje over de groene kneusjes box. Ik ben gelijk naar de website gegaan en heb een doos besteld. Het zou wel tot aan vorige week duren voor ik de planten zou ontvangen dus ik heb er een week of 3 op moeten wachten.

Inmiddels zie ik diverse bloggers met de box en lijkt het een beetje een ‘hype’ te zijn/worden. Ik zie wel dat de box iets duurder is geworden (wellicht door de grote vraag?) want ik betaalde nog EUR 17,50 voor de box en inmiddels is hij EUR 19,50 nog steeds erg goedkoop hoor voor wat je krijgt. Dus even voor de duidelijkheid, deze blogpost is geen sponsoring maar gewoon door mij zelf betaald en omdat ik het leuk vind schrijf ik er voor jullie over.

Inhoud

Wat had ik allemaal in mijn doos? Ik moet zeggen ik vind er weinig ‘kneus-achtigs’ aan. Het zijn allemaal prima planten er zitten een paar ‘knakjes’ maar dat is volgens mij meer door het vervoer in de doos dan door iets anders. De planten zaten een beetje gestapeld in de doos waardoor sommige even een paar dagen bij moesten komen denk ik want die waren een beetje naar een kant gezakt.

Wat ik mis is eigenlijk een briefje met daarop welke planten het zijn en hoe je ze het beste kunt onderhouden. Ik heb geen idee dus wat ik heb ontvangen haha en ga mijn best doen om ze in leven te houden. Ik neem er een paar mee naar mijn werk als ik weer naar kantoor kan want het zijn er best veel en aangezien ik geen vensterbanken heb (mijn voor- en achtergevel zijn volledig van glas van boven tot onder) heb ik alleen wat ‘botanische’ hoekjes waar ik planten neer zet.

In mijn box had ik 9 planten zitten, er zat bij 1 plant zo’n plastic kaartje in de pot dus ik weet dat het een dracena is 😊 en ik herken 2 ‘vetplanten’ en de ‘bananen’ plant. Verder heb ik geen idee maar ze zien er niet al te moeilijk uit dus het komt vast wel goed. Ik ben zelf erg gecharmeerd van deze (foto hieronder), met wat ‘gekke’ uitsteeksels (hier zie je een knakje) en 1 plant vermoed ik dat het een hangplant gaat worden dus even kijken wat hij de komende weken gaat doen.

Plantjes box (8)

Potten te kort

Het was wel even scheumen geblazen naar zoveel potten haha maar ik had er echt net genoeg. Jammer anders kon ik weer online shoppen – nee hoor, grapje. Je koopt deze box dus voor 19,50 op plantje.nl ik vind het zelf een heel leuk initiatief en wellicht dat ik nog wel een keer zo’n box neem als ik aan nieuwe planten toe ben.

De planten die ik ontving hebben allemaal een ‘middenmaat’. Ik zag bij wat andere blogger dat zij ook wat kleine plantjes of juist ook een grote ontvingen. Je weet dus niet wat er in jouw box zit dus extra leuk tijdens het uitpakken. Voorlopig zit ik goed in het groen en het is veel goedkoper dan dat je 9 planten bij het tuincentrum haalt dat is een ding wat zeker is.

Ben jij een planten liefhebber?

Annette

14 thoughts on “Plantje.nl

  1. Wat een leuke box is dit en zeker niet duur! Ik zag laatst ook zo een soort advertentie voorbijkomen maar die planten waren duurder en op de foto’s leek het alsof je veel planten kreeg maar het zijn er niet zoveel die in een pakket zitten. (maar wel goedkoper dan bij een tuincentrum volgens mij)
    Ik herken ze wel, maar hoe ze heten, geen idee. In ieder geval zie ik 1 vetplantje?
    Geniet lekker van je plantjes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s