Beugelbekkie #3

Wij zijn inmiddels 2 maanden verder en ben ik redelijk gewend aan mijn beugel. Ik zie soms mensen nog wel eens naar me kijken en laatst vroeg iemand op mijn werk wat ik aan mijn gezicht ‘had laten doen’ hahaha. Ik stond eerst een beetje vreemd te kijken, van wat bedoeld hij nu maar toen realiseerde ik mij dat hij mij nog niet met beugel had gezien. Verrek! Was het antwoordt 😉 hij valt dus inderdaad bijna niet op.

Mijn ervaringen tot nu toe zijn best oke.  Na de eerste pijntjes, nou ja,  ik bagatelliseer het nu een beetje, want oei wat deed mijn tong zeer toen de ringetjes om mijn kiezen gingen, is er nu gewenning. Die ringetjes plaatsen was nog even een ‘dingetje’ althans de linkerkant ging prima maar rechts was het nog steeds aan de krappe kant. Met een beetje wrikken is het toch gelukt. Omdat er aan deze ringetjes (die ze ook voor ander typen beugels gebruiken) een soort uitstulpingen zitten ging mijn tong daar de hele tijd langs. Dat was 3 dagen lang afzien. Ik praatte alsof ik dronken was (nooit geweest maar ik denk dat ik dan zo praat haha) de boel was rood, rauw en bij alles wat je doet gaat je tong erlangs. Pffff dat was geen pretje maar na 3 dagen ging het beter en nu is het helemaal oké.

Beugelbekkie #3 (1)      Beugelbekkie #3 (4)

Eten gaat ook goed, als ik net geweest ben voor een afspraak en de boel is ‘aangedraaid’ zijn mijn tanden een dag of 3 gevoelig dan moet ik mijn brood dus echt in stukjes snijden want afbijten gaat op dat moment niet. Als de gevoeligheid weg is kan ik bijna alles weer eten. Stokbrood is een no-go en ook appels, wortels  etc afbijten lukt niet. Ook is mij verteld beter geen noten te eten omdat het keramiek van de slotjes door de harde noten kapot zou kunnen gaan, prima, geen probleem mee. Verder ondervind ik eigenlijk geen problemen qua eten en eet ik gewoon als voorheen.

De afspraken verlopen prima en ik krijg altijd keurig een reminder per email een paar dagen voor de afspraak en een dag ervoor of de dag zelf (ligt aan het tijdstip) nog een sms met een herinnering. Keurig vind ik dat. Zelf houd ik natuurlijk netjes bij wanneer ik weer moet dus wellicht is het vooral voor de jeugd bedoelt? Hahaha.

De beugel goed schoonhouden gaat eigenlijk ook heel goed al mis ik het niet kunnen flossen wel heel erg. Mijn ondertanden kan ik wel gewoon flossen maar boven moet ik het met raggertjes doen en dus echt helemaal ertussen dat kan niet meer. Ik gebruik verder gewoon mijn elektrische tandenborstel en dat gaat heel goed.

Beugelbekkie 2     Beugelbekkie #3 (5)

Mijn tanden staan inmiddels echt al heel erg recht (de foto hierboven is net voor de beugel erin ging). De twee snijtanden die een beetje schuil gingen achter mijn voortanden staan er nu al keurig tussen. Ik ben echt verbaasd hoe snel dat is gegaan. Ik zit ook echt heel vaak in de spiegel te kijken omdat ik zo blij ben met mij rechte tanden :). Ik moet nog een paar maandjes maar ik ben nu echt al blij met het resultaat tot dusverre.

Ik houd jullie op de hoogte!

Annette

 

16 thoughts on “Beugelbekkie #3

  1. Ik heb door mijn beugel toen leren happen met mijn kiezen, dat ging prima eigenlijk. En sinds mijn beugel flos ik met die houten spateltjes. Die schijnen ook beter voor je tanden te zijn dan die draadjes, dus dat is prima. Het valt mee toch? Het enige nadeel vond ik dat ik er een jaar mee zou moeten lopen en dat dat er geloof ik drie werden….. Pfff.

    Like

  2. Gelukkig heb ik al een beugel achter de rug een paar jaar geleden. En bij het flossen heb ik ook altijd moeten wennen dat het niet meer gaat. Maar op een gegeven moment went het wel. Fijn dat blij bent met het resultaat. Je kunt ook echt de verschillen zien.

    Like

  3. Het verschil zie je echt al heel goed zeg! Ik heb ook 1 hoektand onder en 1 boven die niet helemaal goed meer staan, terwijl mijn gebit vroeger perfect recht was. Sinds mijn verstandskiezen eruit gehaald zijn lijkt het wel of de boel is gaan verschuiven…maar het stoort me niet zo erg een beugel te nemen…het valt gelukkig mee en is minder duidelijk dan het bij jou was. Succes nog die paar maanden en het zal echt heel mooi worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s