Boekreview

Boekreview: Alles Verandert – Kristien Hemmerechts

Van uitgeverij De Geus ontving ik een boek om te recenseren. Het is het nieuwste boek van Kristien Hemmerechts die haar 60ste verjaardag met een nieuw boek viert. Een roman over grote thema’s als rolpatronen, seksuele moraal, integriteit en machtsmisbruik.

alles verandert      alles verandert

Over Kristien:

Kristien Hemmerechts is een van de bekendste auteurs van België van de laatste decennia. Het rijke oeuvre van Hemmerechts bestaat uit romans, verhalenbundels en autobiografische essays. Ze werd veelvuldig bekroond, onder andere met de Frans Kellendonkprijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het succes van uiteenlopende boeken als Taal zonder mij (1997), Gitte (2011) en De vrouw die de honden eten gat (2014) is exemplarisch voor de reikwijdte en het belang van haar werk.

Over het boek:

Iris Verdonck kan met trots terugblikken op een rijke carrière en een onstuimig liefdesleven. Alles, of bijna alles in haar leventje lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.

alles verandert      Kristien Hemmerechts

Mijn mening:

Ik kreeg dit boek in augustus toegestuurd en op het persbericht dat erbij zat stond dat het boek onder embargo was tot 25 augustus. Leuk dus om alvast in een boek te beginnen dat nog niet te verkrijgen is voor anderen. Het boek leest als een sneltrein. Er zit veel vaart in het verhaal en het leest echt makkelijk weg. Het onderwerp, seksueel misbruik is dat echt niet en ik vind het dus bewonderenswaardig hoe de schrijfster dit allemaal in zo’n ‘snel verhaal’ weet neer te pennen. Ik vind het een fijn boek ondanks het zware onderwerp en het verhaal zit goed in elkaar. Zelf vond ik het lastig om sympathie op te brengen voor de hoofdpersoon Iris maar heftig wat haar overkomt en hoe ze daar vervolgens mee ‘dealt’. Goed boek echt een aanrader!

alles verandert

Ik heb hem met veel plezier gelezen. Wie kan ik vervolgens blij maken met dit boek Alles Verandert? Zonde om het in de kast te zetten en te laten verstoffen. Laat mij in een comment weten waarom je dit boek graag wilt lezen en wie weet stuur ik je hem toe. Ik zal over een week ofzo contact opnemen via de mail om je adres te vragen!

Annette

Ik heb dit artikel ter review ontvangen

5 thoughts on “Boekreview

  1. Klinkt beter dan het vorige boek… ik kom er nauwelijks doorheen. Er zal vast een lezer zijn die dit boek graag zou willen hebben. Leuke actie dat je ze weggeeft.
    Ik zal de post op FB voor je delen! x

    Like

  2. Pingback: Keek op de week: Prijs, Pers,Parfum, Papegaai en Pokkeweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s