Beugelbekkie #2

De beugel is inmiddels geplaatst en ben ik een paar weekjes verder. Die eerste afspraak was best een lange zit (of lig ;)) zo’n 5 kwartier. We begonnen met het maken van pret-foto’s ik bedoel natuurlijk portret-foto’s haha om straks aan het einde van de rit goed de voor- en na foto’s te hebben en dat je dan het verschil goed kunt zien van hoe het is geworden.

Beugelbekkie

Vervolgens ging er een arsenaal aan spreiders in mijn mond en was het tijd voor een afdruk. Voor mij is het natuurlijk helemaal nieuw dus dat vond ik best al een spannende ervaring (wat als mijn tanden in dat goedje blijven plakken en ze trekt ze er ‘per ongeluk’ uit (ja, weet ik veel of dat kan gebeuren, natuurlijk niet maar het schoot even door mijn hoofd).

beugelbekkie

Vervolgens een klein poetsbeurtje met een speciaal ruwende tandpasta en toen was het tijd om de plaatjes te gaan plakken. Ik moet zeggen dat ging best snel en er werd steeds goed verteld waarom en wat er ging gebeuren. De plaatjes werden in de lengte van de wortel gezet zodat  straks met het aandraaien de boel met wortel en al in de juiste richting wordt gezet.

beugelbekkie

Omdat ik achterin een kroon heb en ook inlays werden daar bij de eerste afspraak elastiekjes tussen geplaatst. Deze werden een week later door ringetjes vervangen (de elastiekjes zijn om ruimte te maken voor het ringetje) zodat mijn kroon niet beschadigd door het aandraaien van de beugel. Het lukte echter niet om aan de rechterkant de elastiekjes te plaatsen. De ruimte was te nauw dus daar kreeg ik een veertje tussen om ruimte te maken voor het elastiekje om vervolgens weer ruimte te maken voor het ringetje (volgen jullie het nog? :)). Het is een hele toestand.

Vervolgens mocht ik dus lekker gaan wennen aan de beugel (ga steeds met mijn tong over mijn tanden omdat het zo ‘droog’ voelt….) en kreeg ik poetsinstructies mee, raggertjes, fluorspoelinkje, borstel, spiegeltje, wax (voor als mijn lip kapot zou gaan) en een boekje met de instructies en het onderhoud voor de beugel.

Ik vind dat ik fijn ben geholpen en ook fijn dat alles zo goed wordt uitgelegd. Nu gaan we de fase in waarbij de wortels dus een beetje los moeten komen zodat de boel gedraaid kan worden in de juist richting. Ik neem jullie over een maand of twee weer mee op een vervolgavontuur.

Annette

 

7 thoughts on “Beugelbekkie #2

  1. Ieuwww..zo’n afdruk is zo eng. Je hebt inderdaad het idee dat je hele gebit meekomt. Stoer hoor! Misschien doe ik binnenkort met je mee; over 2 weken consult afspraak.

    Like

  2. Die elastiekjes ken ik nog. Tom had ook allemaal elastiekjes toen hij een beugel had. Ziet er overigens heel onopvallend uit. Niet meer die vreselijke dingen zoals vroeger. Mijn zus had voor ’s nachts zo een buitenboord beugel.
    Ik heb net de prijsopgaaf binnen om mijn tanden te ‘pimpen’… kronen en bruggen. Nu kijken of ik een losse tandartsverzekering kan afsluiten… een paar duizend euro heb ik niet liggen. Anders liet het ‘morgen’ direct doen.:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s