Garnier Fructis

Tijdens een vorige shop-sessie bij de DM-markt nam ik een shampoo en conditioner mee van Fructis. Zowel de shampoo als de conditoner kosten slechts EUR 1,75 per stuk. Het blijft mij een raadsel waarom in Duitsland de drogisterij producten zo ongelooflijk veel goedkoper zijn als bij ons in Nederland. Maar goed, ik ga ongeveer 2 a 3x per jaar even naar de ‘buren’ en haal dan gelijk voor een aantal maanden spullen in huis. Meestal ben ik dan zo’n 50-60 euro kwijt maar ik denk dat als ik dezelfde hoeveelheid bij het Kruidvat of Etos zou kopen ik ongeveer het drie-voudige zou moeten betalen.

IMG_2335      IMG_2336

Terug naar de producten. Uiteraard was ik wel een beetje aangetrokken door de kleur van de verpakking want zeg nou zelf, is dit een goede kleur of wat?! Het heeft de naam Pracht Auffuller meegekregen wat ik dan maar vrij vertaal naar volume shampoo.

De verpakking is van beiden flessen in orde. Sterker nog de dop van shampoo zit zo ‘strak’ dicht dat ik een keer mijn vinger eraan open heb gehaald omdat hij niet soepeltjes opgaat. De geur is echt super, ik moest even speuren om te achterhalen welke geur het is maar als ik andere Duitse reviewers mag geloven is het de geur van granaatappel.

IMG_2340      IMG_2339

Over de shampoo ben ik dik tevreden hij is lekker in gebruik, schuimt goed en maakt mijn haar lekker schoon. Over de conditioner ben ik iets minder te spreken. Mijn haar klit enorm en ik heb dus een goede conditioner nodig. Hij doet zijn werk maar het is toch een beetje mwah…. Heel makkelijk te kammen maakt hij mijn haar niet. Wel waren beide flessen ongeveer tegelijkertijd op en dat is wel goed te noemen. Vaak heb ik nog best veel shampoo als de conditioner al leeg is.

IMG_2338      IMG_2337

Mocht je dus bij onze buren aan het shoppen zijn en je hebt niet zo’n enorme klittenbol als ik zijn deze shampoos zeker het proberen waard. Want die geur hmmmm, echt heerlijk.

Ga jij wel eens ‘boodschappen’ doen in Duitsland?

Annette

 

13 thoughts on “Garnier Fructis

 1. Ik heb de steden even opgeschreven waar ze zitten, ik ga eens kijken welke voor ons het meest gunstig ligt. En misschien combineren met iets moois in de omgeving.

  Like

 2. Ik wilde dat ik ‘even boodschappen’ kon doen in Duitsland, maar het is zo ver reizen! Alle lage kosten heb je dan alweer gecompenseerd met reiskosten volgens mij. Maar als ik ooit naar een DM kan koop ik hem denk ik helemaal leeg, haha. Ben nu trouwens benieuwd naar de geur van deze producten! 🙂

  Like

  • hahaha Saar, dan ben je even zoet hoor als je een DM wilt leeg kopen. Ik combineer een bezoekje aan de DM eigenlijk aan een dag uit. Je bent met 1.45 min. in Oberhausen dus dat valt echt wel mee als ik vanuit het Gooi naar Rotterdam of Den Haag ga met druk verkeer ben ik bijna net zo lang onderweg 😉

   Like

 3. Je kunt mij rustig een uur ‘loslaten’ in de DM, heerlijke winkel! We gaan zo’n drie keer per jaar. Verbaas me ook over de lage prijzen, voor haarverf van L’Oreal b.v. betaal ik 3,99 ipv 14,99!

  Like

 4. Pingback: Garnier Fructis – Oranje | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s