The Body shop – Dagcreme

Pommegranate Firming Day Lotion SPF15

Ik heb eigenlijk nooit eerder verzorgingsproducten van The Body Shop geprobeerd. Dus daar werd het wel een keer tijd voor. Er is best veel keuze maar voor de wat ‘oudere’ huid leek mij deze het meest geschikt. Dat de crème ook nog eens een SPF bevat vind ik een plus.

IMG_2488

Wat zegt The Body Shop over deze crème?

Deze vederlichte lotion voor overdag pakt de tekenen van huidveroudering doeltreffend aan en beschermt ook nog eens tegen de negatieve invloed van de zon met beschermingsfactor 15. De lotion is licht en luchtig en laat de huid superzacht en glad aanvoelen.

Ik vind hem lekker. Niet bijzonder maar gewoon een prima crème voor een prima prijs. Je betaald EUR 21,- voor een tube. De tube sluit erg goed en ook al heb ik liever een pompje, is deze tube altijd beter dan een pot natuurlijk.

IMG_2489        IMG_2490

Als ik hem opsmeer heb ik wel het idee dat ik een vleugje alcohol ruik maar dat vervliegt eigenlijk direct. Mijn huid is goed gevoed en blijft ook de hele dag goed aanvoelen.

De ingrediënten:

Aqua (Solvent/Diluent), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Sunscreen), Isododecane (Solvent), Hydrogenated Polydecene (Skin Conditioning Agent), Octyl Salicylate (Sunscreen), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Sunscreen), Glycerin (Humectant), Arachidyl Alcohol (Emulsion Stabiliser), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Behenyl Alcohol (Emollient), Benzimidazole Diamond Amidoethylcarbamoylpropyl Polymethylsilsesquioxane (Opacifying Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Arachidyl Glucoside (Surfactant/Emulsifying Agent), Caffeine (Skin Conditioning Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Phenoxyethanol (Preservative), Acrylamide/Ammonium Acrylate Copolymer (Binder), Parfum (Fragrance), Punica Granatum Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Butylene Glycol (Humectant), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Polyisobutene (Binder), Punica Granatum Extract (Natural Additive), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sorbic Acid (Preservative), Adenosine (Skin-Conditioning Agent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sorbitan Isostearate (Emulsifier), Pyrus Malus Fruit Extract (Natural Additive), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Ursolic Acid (Fragrance Ingredient).

IMG_2491      IMG_2493

Er zitten inderdaad wel wat alcohol-componenten in maar zoals gezegd zijn ze niet storend en heb ik niet het idee dat mijn huid er nadelig door beïnvloed wordt. Firming, tsja dat zie ik niet maar dat zie ik eigenlijk nooit in een crème. Als je huid eenmaal een beetje gaat zakken 🙂 dan helpt smeren daar echt niet meer tegen. Al blijf ik het uiteraard wel proberen. You never know!

Kortom een prima dagcrème voor dames die niet te veel geld uit willen geven aan een product met fijne ingrediënten en natuurlijk dierproef-vrij. Dat is ook wel fijn. Wel had ik het idee dat de tube best snel leeg ging (ben aan het laatste beetje bezig) wellicht gebruik je doordat je zelf moet doseren toch meer dan nodig?

IMG_2487

Ze hebben ook een vitamine C lijn die mijn aandacht heeft, die wil ik wellicht ook nog wel gaan proberen. Is er iemand die daar wel eens wat van heeft gebruikt? Ik ben benieuwd naar de ervaringen.

Annette

 

 

10 thoughts on “The Body shop – Dagcreme

 1. Ik heb een serum van die vitamine C lijn geprobeerd en die kan ik met klem afraden, maar ze hebben nu de lijn vernieuwd en hopelijk ook dat serum. Ik vind TBS interessant als winkel, maar ik loop eerder bij bijvoorbeeld een Lush of l’Occitane naar binnen. Ik weet niet wat dat is.

  Like

 2. Klinkt prima, jammer dat er van een verstevigend effect niet veel te merken is, maar zoals je al aangeeft, is dat maar bij heel weinig crèmes het geval.

  Like

 3. Ik stap ook nooit de Body Shop binnen, vreemd is dat eigenlijk. Ik heb er ooit een spray gekocht (volgens mij een body oil) en dat was vanwege een blog van iemand, die hem geweldig vond.~En die rook ook heerlijk. Yves Rocher is ook zo een winkel die ik altijd oversla. Vreemd eigenlijk.
  Wel goed dat er SPF in de crème zit! En diervriendelijk is zeker een pluspunt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s