Dolce – by Dolce & Gabana

Voor kerst kreeg ik van mijn moeder een fijne Douglas cadeaubon. Ik wist eigenlijk direct wat ik ervoor wilde halen want dit parfum had ik al een paar keer besnuffeld en goedgekeurd. Ik ben niet  snel tevreden over een geur, ik vind niet veel lekker en er zijn dus maar weinig parfums die mijn goedkeuring krijgen 🙂

IMG_2001          IMG_2003

Maar toen was daar dus Dolce. Het parfum is vrouwelijk en fris.

Dolce is een zachtaardige, vrouwelijke mix van witte bloemen, geïntroduceerd door de frisheid van neroli blaadjes en gedefinieerd door de witte amaryllis, een Zuid-Afrikaans bloem.

IMG_2004

De geur:

De geur opent met een veelkleurige, zoet geurende explosie van neroliblaadjes en papajabloem. Langzaam vervagend maakt het de weg vrij voor de bloemenpracht die in de kern geopenbaard wordt. Een unieke en weelderige combinatie van witte waterlelie en stevige witte narcis vloeit perfect samen met de volle kracht van de witte amaryllis. Deze florale handtekening krijgt tegenwicht door een ondergrond van warme muskusnoten, geaccentueerd door kasjmier; een sensueel spoor van licht hout, aardse tonen en pikante specerijen.

IMG_2007

Topnoten: neroli blad, papajabloem.

Hartnoten: witte amaryllis, witte narcis, witte waterlelie.

Basisnoten: kasjmierhout, muskusachtige noten, sandelhout.

Geurfamilie: bloemachtig, rijke witte bloemen.

Over de witte amaryllis wordt nog het volgende geschreven;

De rijke, volle noten van de witte amaryllis werden met een zeer bijzondere techniek gecreëerd. Deze “Headspace Technology” weet op een slimme manier de exacte geur van de bloem in volle bloei te vangen, zonder de bloem af te snijden en de blaadjes fijn te malen om de essentiële olie eruit te persen.

Dit is een zeer specifieke witte amaryllis, die alleen voorkomt in de Fynbos regio in Zuid-Afrika. Ze heeft een rijke, volle geur, die andere witte amaryllissen gevonden op andere plekken niet hebben. De naam heeft een poëtische geschiedenis en stamt af van het Griekse woord ‘amarysso’ dat ‘ik breng licht’ betekent. De plant heeft brede, trompetachtige bloemen. De knoppen komen op verschillende momenten tot bloei en variëren daardoor in intensiteit. Dolce brengt dit voor de allereerste keer samen in een geur.

IMG_2009

Ik vind de geur heerlijk hij is niet overheersend maar lekker subtiel aanwezig. Ik ben blij met mijn aanwinst en ga hem met veel plezier dragen. Het is een geur die het hele jaar door kan wat mij betreft en dus niet seizoensgebonden. Ik betaalde EUR 58,- voor dit flesje met 30 ml. Het flesje is trouwens too cute met dat strikje en mooie bloemdopje.

Wat is jouw favoriete parfum op dit moment?

Annette

PS: De winnares van het pakketje is JACKIE geworden. JACKIE wil je mij een email sturen met je adresgegevens? Dan komt het pakketje zo snel mogelijk jouw kant op. Je kunt me mail via annagesgracefully@gmail.com Gefeliciteerd!

5 thoughts on “Dolce – by Dolce & Gabana

  1. Wat een mooi en vrouwelijk flesje! Neroli is altijd lekker in parfums. Mijn favoriet op dit moment..oeps, ik heb wat samples liggen en vind ze allemaal wel lekker. Maar Teint de Neige blijft mijn favoriet. Hoop dat ik een keer een fullsize fles kan kopen

    Like

  2. Pingback: Opgemaakt #28 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s