Uzuma – Green slow juice

Een tijdje terug werd ik benaderd door het Brabantse bedrijf Uzuma of ik interesse had om hun sapjes te testen. Ik heb vervolgens even hun website bezocht en het zag er zeer interessant uit en mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

IMG_2122      IMG_2125

Een paar dagen  voor kerst kwam er een enorme doos, oeps,  ik dacht dat ik een paar flesjes zou krijgen om te proberen maar ik kreeg genoeg om een heel programma te doen. 21 flesjes werden er bezorgd in bevroren toestand. Mooi trouwens hoe dat werkt. De doos was geisoleerd met piepschuim en coolpacks zodat je thuis de flesjes zo in de koelkast kunt laten ontdooien en voor gebruik klaar zetten. Doordat ze bevroren worden aangeleverd blijven de voedingswaarden van de sappen optimaal behouden.

014       IMG_2126

Niet zo handig een hele koelkast vol met sapjes als je ook al je kerstboodschappen nog kwijt moet, haha maar ik heb ze in de groentelade opgeslagen en dat ging uiteindelijk prima.

De sapjes zijn 100% puur en gezond en dragen bij aan een gezonde leefstijl. 1 flesje staat gelijk aan meer dan 1 kilo (!!!!!) aan verse groentes en fruit. Doordat  het sap wordt verkregen via slow juicing profiteer je van het maximale behoud van vitaminen en mineralen.

Uzuma biedt 4 verschillende programma’s aan

 • Slim – bij zwaar en extreem overgewicht om snel en gezond af te vallen
 • Steady – bij licht overgewicht  (max 3 kilo) om op gewicht te blijven en om het jo-jo effect na het afvallen tegen te gaan
 • Fit – bij normaal en ondergewicht voor een fit en energiek leven
 • Detox – bij ieder gewicht om je lichaam te reinigen

In de verpakking vond ik dan ook 4 week schema’s aansluitend op de bovenstaande programma’s om te volgen. Ik koos voor het Fit programma waarbij je 2 flesjes drinkt per dag en daarnaast nog voldoende water of thee.

009 010 011 012

Ik vond het niet altijd even makkelijk kan ik je zeggen. De smaak van sommige van de sapjes vond ik niet echt lekker en daar moest ik mezelf dan ook dapper doorheen drinken. Mijn zoon deed met me mee (hij studeert Sport & Bewegen), mijn dochter haakte na 2 sapjes al af (Het is echt niet lekker mam). Ik vond ze zeker niet vies maar sommigen waren zeker  ‘apart’ te noemen zo vond ik de smaak Aura toch echt een hoog augurk gehalte/smaak hebben tsja. Shine daarentegen kon mijn waardering wel krijgen (zat ook overwegend fruit in).

002       007

Als jij er een gezonde leefstijl op na wilt houden of een paar kilo wilt verliezen nu het nieuwe jaar is aangebroken neem dan eens een kijkje op de site van Uzuma. Wellicht is dit wel iets voor jou?

Heb jij weleen een sap-kuur gedaan?

Annette

 

9 thoughts on “Uzuma – Green slow juice

 1. Dit kan nooit goed zijn, voor verpakte verse sappen. Ik heb zelf een slow juicer van Versapers en maak iedere dag zelf sappen voor mij en mijn man, We hebben diverse boeken aangeschaft met oa allerlei sapkuren. De sappen werken echt en natuurlijk hebben wij ook sap recepten gemaakt die wij niet lekker vinden, zo zijn wij niet gek op een recept waar biet in zit,
  Wij kunnen niet meer zonder de sappen en de versapers.

  Like

 2. Ik heb nooit een sapkuur gedaan, hoewel detoxen wel goed voor mij zou zijn.
  Vers is altijd ‘beter’.. ja en nee.. Als Vitamine C in aanraking komt met zuurstof neemt het gehalte af. Anderen beweren dat dit een fabeltje is. Gesneden groenten, daar zitten juist meer anti-oxidanten in, omdat ze zich wapenen tegen vrije radicalen. Mijn moeder maakte altijd een kruisje in de spruitjes, dan gaarden ze sneller en dan maken ze een gezond stofje aan.
  Mij lijkt zo een pakket wel wat, ik heb geen slowjuicer. 🙂

  Like

  • idd vers is beter maar gemak dient de mens ook tegenwoordig en tsja, zelfs Jamie Oliver vind dat diepvries oke is, hahaha. Ach, iedereen mag zijn/haar mening hebben toch?! Wat voor de een wel werkt vind een ander weer niet fijn en gelukkig is er keuze genoeg voor ons allemaal.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind dit soort drankjes altijd wel erg leuk om uit te proberen. Maar toen je zei dat ze erg naar augurk smaken, werd ik een beetje teleurgesteld. Dat lust ik namelijk totaal niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s