Boekreview

De hulp – Freida Mcfadden

Een verhaal dat je niet meer vergeet met een twist die je naar adem doet happen. Dat lees ik over het boek de hulp die ik onlangs las uit mijn abonnement van bookchoice. Ik ben net terug van vakantie dus ik verwacht dat ik wel weer een stapeltje boeken heb weggelezen maar deze is zeker de moeite van het lezen waard.

Samenvatting:

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne… Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Mijn mening

In mijn goodreads app waar ik al mijn gelezen boeken in bijhoudt heb ik dit boek 4 sterren gegeven. Ondanks dat ik soms dacht te weten hoe het in elkaar stak vond ik het toch een verrassende wending hebben en zat er een goede plottwist aan het einde in. Wel gewoon een goed afgerond verhaal. Niets zo vervelend als je op het einde van een boek nog moet raden naar de afloop. Daar heb ik toch zo’n hekel aan. Lekker boek wat mij betreft, met een gezonde spanning zonder dat het superbloederig of iets wordt (ik weet dat niet iedereen daarvan houd). Deze kun je met een gerust hart op je te lezen lijst(je) zetten.

Klik hier voor de affiliate link

Klik hier om te kopen

(dan krijg ik een klein bedragje als je het boek via deze link aanschaft, voor jou is het boek niet duurder daardoor).

Wat lees jij op dit moment?

Annette

6 thoughts on “Boekreview

 1. Klinkt als heel spannend. Lees ook wel eens een thriller en dan ‘weet ik zeker wie of wat’ blijkt het toch niet te kloppen. Ik lees nu Eens ging de zee hier te keer van Eva Vriend. Ben gek op het IJsselmeer en de geschiedenis dus (althans voor mij) heerlijk boek. Fijne woensdag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Lijkt me ook spannend alleen in de kop samenvatting staat er; ‘perfecte echtgenoot’….dat is meer fictie…. maar ja dat is een inloopkast ook…..

  Heb je wel eens een boek opnieuw gelezen?

  Knuffel van mij, Claudy.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt mij heel spannend, ik onthoud hem. Momenteel lees ik Bevroren goud van Cilla Borjlind, net aan begonnen, leest lekker weg. Daarvoor las ik De Perfecte Echtgenote, ook best spannend. Over een vrouw die haar man vermoord en hem achterlaat in een auto. Maar er is geen lijk te vinden… waar is ie gebleven?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s