Weekoverzicht

Weekoverzicht 13 – 2023

Ik neem je mee langs mijn afgelopen week. Ik ging weer aan het werk, had outplacement, ging heerlijk uit eten en netwerkte wat in het rond. Lees je mee?

Weer aan de slag          

Maandag en dinsdag was ik weer op kantoor te vinden maar ik moet zeggen het ging niet van een leien dakje. Er is tijdens mijn vakantie een aantal IT zaken overgezet dus ik kon niet meer bij mijn files, het rommelde met de nieuwe eigenaren qua afspraken en ik heb dus ook besloten dat ik alleen nog op de dinsdag een paar uur ga maar misschien zelfs dat niet meer. Ik ben eigenlijk alleen nog dingen aan het weghalen (van de server), opruimen en wat losse eindjes die ik deze week heb afgerond. Ik heb er dus niet zo veel meer te zoeken ook en omdat ik geen rol meer heb qua beslissingsbevoegdheid kan ik me maar beter gewoon helemaal storten op het zoeken van een nieuwe baan.

Sparen

Ik heb deze week mijn credit card opgeheven. Ik had deze een paar jaar terug genomen om op te sparen omdat je op een credit card nog wel een aardige rente kreeg. Nu heb ik een spaarrekening geopend bij Bunq (is gratis) en daar krijg ik 2.01% spaarrente dat is echt hoog. Dus het geld van de creditcard op deze rekening gestort en ik ga denk ik zo zoetjes aan mijn spaarrekening bij de SNS ook overhevelen hier naar toe. Zonde als ik die rente – die maandelijks wordt uitgekeerd laat lopen. Bij Bunq staat je geld gewoon veilig. Ze vallen onder het garantiestelsel dus je spaargeld tot 100.000 euro is gewoon van jou ook als de bank ‘om mocht vallen’. Ik heb bij lange na geen ton spaargeld – I wish 😊 maar het geld dat ik wel heb wil ik wel rente over en de ‘traditionele’ banken verhogen hun rentes niet echt snel of met een aardig percentage. Aanrader mocht je ook spaargeld hebben waar je nu nauwelijks rente op krijgt. Daarnaast beleg ik ook nog maandelijks wat via Peaks – ook fijn en makkelijk te regelen. Dat doe ik passief dus ik ben er niet echt mee bezig maar toch leuk om te doen. Dat doe ik maar met een klein bedragje hoor vind dat toch wel spannend maar ik had mooie rendementen daar ook tot wel 12%. Op het moment is het daar ook heel laag maar ik blijf het toch doen.

Outfits

Gehoopt op wat lekkerder weer eigenlijk deze week. Ik begon de week met een blauwe blazer van de H&M op een donkere jeans.

Dinsdag het batikjasje en een lichte jeans van de Vero Moda

Woensdag ging ik voor zalmroze, trui is van de Mango en de broek van de H&M

Donderdag de broek van de H&M en een trui van de Vero Moda (deze heb ik al een jaar of 3 denk ik)

Vrijdag het vest van de Wibra en een jeans

Zaterdag een donkerblauwe broek van de H&M (zelfde als die beige) en een kobaltblauwe trui van de C&A

Outplacement en netwerken

Donderdag had ik met 3 collega’s een groepsessie bij ons outplacementbureau. Was goed om een keer met elkaar te zitten en te delen hoe we dit hele traject hebben beleefd. We stonden dus stil bij een stukje rouwverwerking, onze frustraties met betrekking tot de overdracht (ik ben niet de enige waar het niet goed bij loopt) en daarna hadden we een sterkte-analyse gedaan dus leuk om dat met elkaar te bespreken en ook de herkenbaarheid bij elkaar te zien. Was een goede sessie. In de middag ben ik naar Utrecht geweest waar een bijeenkomst was van HR-kracht echt om te netwerken maar er was ook een interactieve sessie met een professor. Heel interessant en goed om heen geweest te zijn.

Eten

Ik had wat maaltijden van Freasy deze week. Prima gegeten de porties waren goed van grootte maar ik vond het toch soms wat ‘laf’. Het mocht iets meer gekruid van mij en met name het zoutarme/of helemaal geen zout gebruik op bijvoorbeeld de aardappeltjes trok mij minder. Als je er los zout overheen doet smaakt het toch minder als dat je met een beetje zout kookt. Ik had ratatouille met polenta, enchillada’s met kip, rode kool met hachee, rendang met rijst. Komende week heb ik ook nog wat freasy maaltijden maar ik denk dat ik dan toch weer terug switch naar Uitgekookt.nl het eten was verder prima hoor en ik heb smakelijk gegeten.

Lipstick

Bij de Hema kocht ik deze lipstick in de aanbieding 1+1 gratis. Heb er 2 van dezelfde kleur meegenomen want de andere kleuren vond ik niet mooi. Kan ik weer even vooruit 😊 Onze Hema in Hilversum was verbouwd dus hij had diverse openingsaanbiedingen maar wellicht dat dit ook een landelijke aanbieding was dat weet ik eigenlijk niet.

Weekend

Zaterdag even door de wind en regen naar de markt voor mijn bloemen en kaas. In de middag ben ik met W. naar Zwolle geweest naar de Fundatie. De tentoonstelling was iets te modern naar onze smaak. Best mooie stukken gezien maar ook dingen waar we alle twee eigenlijk niets mee hadden. In de avond lekker bij ’t zusje gegeten.

Zondag in Beverwijk op de bazaar een nieuwe koffer gekocht.

Ik kreeg ook nog bericht op zaterdagochtend dat 1 van mijn sollicitaties was afgewezen omdat ze inmiddels een kandidaat de baan al hadden aangeboden. Ik heb nu nog 1 sollicitatie concreet lopen dus komende week maar weer zoek en kijken of er wat bij zit. Hoe was jouw week?

Annette

9 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Leuke outfits weer, en ja ik zou mij ook op mezelf richten als je ‘werk’ toch niet meer wordt gewaardeerd. Veel zorgen rondom mijn moeder. Het gaat gelukkig goed maar meer om de zorg die ze niet krijgt omdat er geen personeel is. Ik zakte van de week een paar keer door mijn rechterbeen huisarts heeft pas over 2 weken plek. Volgens de assistente is er niks aan de hand en moet ik maar een paar stappen terugdoen in de zorg voor mijn moeder. Leuke kleur koffer hopelijk kun je hem snel weer gebruiken;-)Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

  • Het is inderdaad heel erg met de personeelstekorten. Ik merk wel nu ik solliciteer dat werkgevers nog steeds niet doorhebben dat ze niet voor een kwartje op de eerste rang kunnen zitten. Ze moeten wel gewoon een fatsoenlijk salaris betalen, ik zie daar echt nog wel ‘gaten’ met de werkelijkheid. Ik hoop de koffer ook snel te gebruiken. Als ik een baan vind ga ik zeker voor mijn start nog even proberen weg te gaan 😉

   Like

 2. Wat vervelend dat het niet lekker loopt bij je werkgever. Gelijk heb je, om wat meer tijd en energie te steken in een volgende baan. Mooie koffer, ben al tijden niet meer op de Bazaar geweest, woon er redelijk vlakbij. Ook maar weer een keer daar kijken.
  Mijn week was hectisch, druk met werk, druk met privé omstandigheden. Komende week is ook druk, woensdag hele dag OR vergadering in het zuiden van het land, al om 6.30 uur de deur uit, boehoe… Maar daarna hopelijk weer even wat rustiger.

  Geliked door 1 persoon

   • Oh wow dat doe je snel zeg! Als ik naar kantoor ga moet ik om 7.30 de deur uit en sta dan om 6 uur op. Als ik dus om 6.30 de deur uit moet gaat mijn wekker om 5 uur…. oh no haha! Heb die tijd ook echt nodig om wakker te worden, rustig op te starten etc. En thanx, en die gedroogde mango klinkt lekker, zal er dan even naar kijken als ik er weer ben. Jij succes morgen met de wekker 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Zou ik ook doen, als het toch een aflopende zaak is… Zalmroze, wat staat die kleur jou goed, heel mooi!
  Te moderne kunst is ook niks voor mij, ik roep altijd dat ik dat ook kan. Gek genoeg blijkt dat lastiger om te doen dan je denkt. Ik hou toch meer van (foto) realistische kunst. Laatst zag ik een kunstenares die met (geen verf maar dat spul dat hard en glanzend wordt, ben de naam vergeten) gewoon klodders op een doek gooit en dan het schilderij in de rondte draait waardoor je allemaal (bloemen) vormen krijgt. Kosten over de 1000 euro… dat vind ik persoonlijk heel snel verdiend voor wat het is…

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ik vind dat zalmroze ook mooi, ben meestal van de wat hardere kleuren 😀 kunst is soms moeilijk te begrijpen gelukkig is er genoeg voor ieders smaak al heb ik wel eens moeite met de ‘subsidie’ en wat er dan gemaakt is zoals die grasrol toen in kroller-muller 🫣😂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s