Boekenwurm

Boekenwurm 2022

Ik heb weer heel wat afgelezen in 2022. Omdat we deels nog in lockdown waren aan het begin van het jaar zijn het toch weer heel wat meer boeken geworden. Ik had mijn lees ‘challenge’ gezet op 55 boeken maar het zijn er dus uiteindelijk maar liefst 84 geworden. Het is voor mij geen wedstrijd dus ook komend jaar gaat de uitdaging gewoon weer op 55 boeken. Het was een mooi leesjaar als ik zo mijn lijst eens bekijk.

Ik neem je even mee langs wat leuke feitjes. Ik houd mijn gelezen boeken trouwens bij in Goodreads 😊 en daar komen ook deze ‘leesstatistieken’ vandaan.

Ik las dus gewoon 27.587 pagina’s

Het dunste boekje was er 1 van Saskia Noort – Een goed huwelijk met slechts 42 pagina’s (meer een kort verhaal dus).

De dikste was die van Karen Rose – Genoeg gezegd met 631 pagina’s.

Gemiddeld hadden de boeken die ik las 328 pagina’s

Het boek dat het meest ook bij mijn ‘collega’ lezers op de boekenplank stond was Het kamermeisje van Nita Rose, maar liefst 754.416 mensen die dit boek ook hebben gelezen.

Slechts 47 mensen lazen een zoete wraak van Corine Hartman (althans via Goodreads dan he?!)

Gemiddeld gaf ik de boeken die ik las een 3.4 ster. Het beste beoordeelde boek was Fatale Waarheid van Robert Bryndza. Hieronder zie je ze allemaal. Hoe was jouw leesjaar?

Annette

               

                   

4 thoughts on “Boekenwurm

 1. Wat een hoop boeken! Had meer willen lezen maar de zorg(en) voor mijn moeder en het ‘gedoe’ met WTW en warmtepomp namen een hoop tijd in beslag. Als kranten ook meetellen heb ik wel veel gelezen meestal 5 per dag. Hoop in 2023 wat meer boeken te lezen, ik kwam dit jaar tot 39. Overigens lees ik liever geen papieren boeken meer terwijl ik tot voor een jaar geleden zo’n E-reader niets vond. Fijne avond, fijn weekend en goed begin van 2023!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik lees ook alleen nog maar op de ereader. Heb een paar jaar geleden zelfs bijna al mijn papieren boeken weggedaan. Dat gaf lekker lucht in huis ook😁 ik kijk niet veel tv pak liever mijn boek dus ik lees iedere dag gemiddeld wel een uur of langer. Fijn weekend Ilona

   Like

 2. Ik heb geen idee hoeveel boeken ik gelezen heb maar het zijn er ook heel veel. De meeste lees ik wel uit maar bij sommige haakte ik halverwege af. Dan kwam ik maar niet in. Ik lees ze op mijn smartphone, een ereader heb ik niet. Ik ben dol op lezen, jammer dat veel mensen zoals ik altijd zo een hekel hadden aan het verplicht boeken lezen op school en daarna, als je het leest voor je ontspanning, lezen wél leuk is. Maar wat je moest lezen was altijd literatuur (Sartre etc), veel wollige taal en dan moest je ook nog verzinnen waarom een schrijver het schreef pffff… Nu lekker lezen wat ik gewoon leuk vind, ook volgend jaar!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s