Kate Somerville

Kate Somerville – Goat Milk moisturizing cleanser

Als ik het me goed voor de geest kan halen zat deze leuke paarse tube in de adventskalender van Lookfantastic. Ik heb al eerder producten van Kate Somerville gebruikt maar nog geen reviews over geschreven. Het vorige product was een glycolzuur product, dit is dus een reiniger.

Over het merk:

Het merk Kate Somerville heeft haar oorsprong in Hollywood waar Kate haar eigen kliniek heeft voor huidverzorging. Mooie formules met actieve ingredienten en waar ze mooie combinaties maken die zouden moeten zorgen voor zichtbare resultaten maar nog eens klinisch verantwoord zijn.

Over het product:

Deze ongelooflijk zachte reiniger van Kate Somerville verfrist en revitaliseert uw huid zonder het essentiële vocht te onttrekken. De formule is samengesteld met weelderige geitenmelk en is even kalmerend als zuiverend, zodat uw gezicht soepel aanvoelt en nooit trekkerig of droog is. Het heeft een romige, niet-schuimende textuur die vuil, overtollige olie en make-up weghaalt, zodat de huid vrij is van alle onzuiverheden. De geitenmelk zit boordevol natuurlijke melkproteïnen en is een genot voor iedereen die gevoelig kan zijn. Dankzij manuka honing wordt de huid grondig verzorgd met een natuurlijk, comfortabel gevoel, terwijl avocado- en jojobaolie ervoor zorgen dat de hydratatie wordt ingesloten.

Mijn mening:

Ik ben niet echt onder de indruk. Het is een fijne reiniger die inderdaad de huid goed reinigt, al merk ik wel wat moeite met mascara (ik heb deze tube onder de douche gebruikt en dus ook mijn ogen mee schoon gemaakt), de ogen doe ik na het douchen dus nog even snel met een watje met wat oog make-up remover om echt goed schoon te worden.

De geur vind ik een beetje ‘muffig’ ook daar geen punten dus. Wel een fijn huidgevoel, goed verzorgd, niet trekkerig en verder wel schoon. Ik had het merk graag wat meer credits gegeven maar ik ben eigenlijk niet ‘blown away’ dat was ik van de glycolzuur reiniger ook niet en daar dus ook destijds niet over geschreven.

Gelukkig zijn er tal van andere merken/producten waar ik wel blij van wordt 😊

Prijs en beschikbaarheid

Het merk wordt niet in Nederland verkocht (wel op de NL site van Lookfantastic) maar je kunt het makkelijk bestellen online er zijn diverse aanbieders. Een fullsize tube van 120ml kost je ruim € 40,- voor dat geld neem ik toch liever een Elemis balm 😉. De geitenmelk is voor mensen met een echt gevoelige huid wel een uitkomst natuurlijk maar ik hoef daar zelf geen rekening mee te houden.

Mooi product op zich maar voor mij geen reden om nog eens aan te schaffen. Iemand van jullie bekend met dit merk?

Annette

4 thoughts on “Kate Somerville

  1. Een muffige geur, nee, dat lijkt mij ook niet fijn. Je zintuigen willen ook verwend worden… Het merk is mij onbekend en geitenkaas en geitenmelk vind ik ook niet lekker. Ik begrijp dat je liever bij je Elemis balm blijft!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s